Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pylový filtr

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
slava6

#1 Příspěvek od slava6 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, neví někdo nějakou prodejnu kde by se nechal sehnat pylový filtr na e36 bez klimy, na elitu jsem našel ale 1600 a nebo1440 se mi nechce dávat. Jestli levnější varianta neexistuje tak to neřešte, díky.
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

koukal si dobre? na moji e36 stoji pylak dovnitr auta 415kc na elitu
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Maikl »

jsou 2 druhy, obdelnikovej (cca tech 500,-) a 2 kulaty v sade (cca tech 1500,-).. ja mam bohuzel tu druhou variantu, mam compacta bez klimy a fitry se montujou primo na motor vetraku
plysakmartin

#4 Příspěvek od plysakmartin »

Ty krávo to je tam fakt tak brutální cenovej rozdíl ? 8O Já jsem dával pár stovek a to mám klimu 8O
Vorel

#5 Příspěvek od Vorel »

Je to tak,mám klimu a stál mě 480 kulí
slava6

#6 Příspěvek od slava6 »

Včera jsem ztrávil asi 2 hodiny hledáním nějakého jiného filtru od jiného výrobce ale nic, ten rozdíl v ceně se mi zdá trochu nesmyslný, už jsem i přemýšlel že by jsem použil z jinýho auta, ještě jsem nic neobjevil, tak mi zatím bude lítat listí do x.... :?
kosa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kosa »

jestli nechceš investovat a pokud máš filtry nerozpadlé tak je proper (ručne) a nech vyschnout a zas chvíli vydrží..určo to jde
slava6

#8 Příspěvek od slava6 »

To jsem chtěl včera udělat, po půlhodinovém hledání kde by vlastně mohl být, jsem našel místo kde by měl být, akorát že předchozí majitel je vyndal a vyhodil. Takže musím se pokusit sehnat nový, vím že bmw není obyčejný auto, ale takový rozdíl v cenách mě docela dostal, třeba něco objevím.
Killca

#9 Příspěvek od Killca »

jo takze on nema pylak v kabine ale pouze venku za palubkou u motoru nejakej vetsi jo? aha, no tak to bude asi drazsi hracka no
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
slava6

#10 Příspěvek od slava6 »

no jestli je větší to nevím, ale jsou tam hlavně dva ty filtry, jenomže jsou kulatý a takových se moc nepoužívá takže je ani moc výrobců nevyrábí, to je asi ten hlavní problém
PET77

#11 Příspěvek od PET77 »

za 1500 to urcite neni levny (s ohledem na ceny ostatnich e36 filtru), ale jestli ten samej novej nechces ani za 900, jak jsem ti nabizel, tak to je pak tezky :-)
Lukybar
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lukybar »

mam stejný problem. Vyndal jsem úplně hotový pilový filtr. Stačilo jen trochu vlhko a měl sem uvnitř jako ve skleníku. Tak sem ho vyhodil a scháněl jsem nový. Doted jsem ho nesehnal a za 1500 se mi moc nechce. Jediné blbe je teď to, že je všechno cítit uvnitř a že se dost práší dovnitř. Ale už jsem si zvyknul. :twisted:
Qido
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Qido »

Když už jsme u toho,jak se dostanu k němu dostanu?
:oops:
slava6

#14 Příspěvek od slava6 »

Tak k tomu filtru se dostaneš od motoru, pod stěrači je taková mřížka, tu vyndáš, a pod ní jsou myslím dva šroubky, ty drží box s kabelami, po stranách jsou další dva šroubky a ty drží kryt ventilátoru, no a pak už stačí ten kryt vytáhnout a jsi u ventilátoru, práce tak na 15 minut.
Jiri

#15 Příspěvek od Jiri »

"slava6:Tak k tomu filtru se dostaneš od motoru, pod stěrači je taková mřížka, tu vyndáš, a pod ní jsou myslím dva šroubky, ty drží box s kabelami, po stranách jsou další dva šroubky a ty drží kryt ventilátoru, no a pak už stačí ten kryt vytáhnout a jsi u ventilátoru, práce tak na 15 minut."
Tak tam jsem to rozdělal jak popisuješ, viděl jsem i ventilátor, ale fitr jsem nikde nenašel a ani se mi nezdá, že by tam měl někde patřit??? Mám E36 320i tour r.v. 12/96. Tak nevím kde mám ten pylový filtr vlastně hledat
chrompacket

#16 Příspěvek od chrompacket »

Jiri píše:"slava6:Tak k tomu filtru se dostaneš od motoru, pod stěrači je taková mřížka, tu vyndáš, a pod ní jsou myslím dva šroubky, ty drží box s kabelami, po stranách jsou další dva šroubky a ty drží kryt ventilátoru, no a pak už stačí ten kryt vytáhnout a jsi u ventilátoru, práce tak na 15 minut."
Tak tam jsem to rozdělal jak popisuješ, viděl jsem i ventilátor, ale fitr jsem nikde nenašel a ani se mi nezdá, že by tam měl někde patřit??? Mám E36 320i tour r.v. 12/96. Tak nevím kde mám ten pylový filtr vlastně hledat

ale jestli mas auto s klimatizaci tak pylovy filtr je za topenim, dostanes se k nemu tak, ze odmontujes kastlik spolujezdce vyndas to vsechno ven i plastovy nafuk od topeni ktery fouka na nohy spolujezdce a vlevo do boku sahni je tam palstova krytka toho boxu kde je ten filtr usazen. filtr vytahnes tak ze budes tahat ven a zaroven smerem jakoby do stredu auta, bude te to k tomu nutit, protoze nebudes mit misto..filtrova plastova kostra je rozlomena na tri casti a to z toho duvodu abys to prave mohl vytahnout. novy filtr taky nalom v tech stejnych mistech na tri casti a strcis ho tam stejnym stylem jak jsi to vytahoval. Jinak vetsinou byva v krabicich u nekterych filtru taky navod a nakres jak to namontovat :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od xSAFA »

chrompacket píše:
Jiri píše:"slava6:Tak k tomu filtru se dostaneš od motoru, pod stěrači je taková mřížka, tu vyndáš, a pod ní jsou myslím dva šroubky, ty drží box s kabelami, po stranách jsou další dva šroubky a ty drží kryt ventilátoru, no a pak už stačí ten kryt vytáhnout a jsi u ventilátoru, práce tak na 15 minut."

ale jestli mas auto s klimatizaci tak pylovy filtr je za topenim, dostanes se k nemu tak, ze odmontujes kastlik spolujezdce vyndas to vsechno ven i plastovy nafuk od topeni ktery fouka na nohy spolujezdce a vlevo do boku sahni je tam palstova krytka toho boxu kde je ten filtr usazen. filtr vytahnes tak ze budes tahat ven a zaroven smerem jakoby do stredu auta, bude te to k tomu nutit, protoze nebudes mit misto..filtrova plastova kostra je rozlomena na tri casti a to z toho duvodu abys to prave mohl vytahnout. novy filtr taky nalom v tech stejnych mistech na tri casti a strcis ho tam stejnym stylem jak jsi to vytahoval. Jinak vetsinou byva v krabicich u nekterych filtru taky navod a nakres jak to namontovat :wink:

Je nutné vyndat celý kastlík? Jen kdyz vyndam ten spodni dekl nad nohama to asi nevytahnu co? :) Jde o to ze sem celej kastlik obtahl silikonem aby nepovrzaval a nechce se mi to zas roztentit ale asi nic jineho nezbyde :P
44vp

#18 Příspěvek od 44vp »

Tady nabízejí filtry i na jiný auta. Zkus se zeptat.
http://aukro.cz/item327688143_pylovy_uh ... _e39_.html
chrompacket

#19 Příspěvek od chrompacket »

xSAFA píše:
chrompacket píše:

Je nutné vyndat celý kastlík? Jen kdyz vyndam ten spodni dekl nad nohama to asi nevytahnu co? :) Jde o to ze sem celej kastlik obtahl silikonem aby nepovrzaval a nechce se mi to zas roztentit ale asi nic jineho nezbyde :P

:Ehm:
chrompacket

#20 Příspěvek od chrompacket »

44vp píše:Tady nabízejí filtry i na jiný auta. Zkus se zeptat.
http://aukro.cz/item327688143_pylovy_uh ... _e39_.html

jo ale tento je jenom takovy ten uhlikovy hadr co je treba v klasickem kuchynskem digestori s vnitrni cyrkulaci..
ten do e36 s klimatizaci vypada jinak.. mrkni treba na http://www.elitecat.cz
jsou tam od Hengst i Corteco cena kolem 5kila
Odpovědět