Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna zandích tlumičů??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Tak jsem vyměnil zadní tlumiče a rovnou i pružiny. Po výměně vzniknul ale menší problém, když řiznu pravotočivou zatáčku, opravdu ostře, ozve se občas takový zvláští rachtání. Už jsem na to koukal, všechno je poctivě dotažený, i výfuk jsem zkontroloval a nic. Když jedu sám, tak je vše ok, ale jakmile jedu ve více lidech, tak se to při ostřejším projetí pravotočivé zatáčky občas ozve. Předchozí pružiny byli malinko vytahané, tak jsem si říkal jestli to nemůže být změnou světlosti zadní části??? Např nějaký silentbloky.. Ale fakt nevim, jestli má někdo nějakej dobrej tip na co se mám ještě kouknout, předem moc děkuju za každou radu. ;)
Marek-is
Klubové ID: 181

#2 Příspěvek od Marek-is »

řeklbych že drhnou kola...máš tam ted asi jinou tvrdost a zdvih tlumičů a pružin...než předtím.. :idea:
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

Marek-is píše:řeklbych že drhnou kola...máš tam ted asi jinou tvrdost a zdvih tlumičů a pružin...než předtím.. :idea:

no to jsem pro jistotu zkontroloval, i když je to dost nepravděpodobný, mám tam ještě tvrdší pružiny a celý auto je celkově vejš než předtím..
Marek-is
Klubové ID: 181

#4 Příspěvek od Marek-is »

a nejsou jiné nebo už omačkané dorazy v tlumičích?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

Marek-is píše:a nejsou jiné nebo už omačkané dorazy v tlumičích?

no ty jsou pořád původní, něco mají již zasebou, ale ty nový pružiny jsou hodně tvrdý, jsou to ty pro těžší výkon, pochybuju že by se tak poddaly aby se tlumič opíral nadoraz .. ale tip to špatnej není, díky.. radši na to kouknu..
Pete
Klubové ID: 1167

#6 Příspěvek od Pete »

pokud je frekvence rachtani umerna rychlosti, tak to muzebyt od poloosy po brzdove kotouce vsechno co se toci :wink: treba jsi tam neco nechtene prihnul při te vymene,nebylo by to poprve, holt se stane
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Taky bych to viděl na ten doraz. S novýma tlumičema jsem je neměnil a pak to hrkalo a chrochtalo - ale i na rovině. Když jsem pak přejel kanál, dorazová guma se urvala a píst tlumiče protrhl ten koberec až do kufru! A když jsem pak propružil zadek, píst projížděl až dovnitř.. jejda to zní divně.. No nepřál bych vám ten pohled. Prostě 2x doraz => cca 2x 400,- :P
dave

#8 Příspěvek od dave »

Důležité je nezapomenout dát správné podložky pod a nad uložení tlumiče. Jednu podložku jsem zapomněl a guma pak vyskočila z uložení.
Odpovědět