dotaz ohledne volnobehu na M52 obcas mi pri vyrazeni otacky padnou na 500 a pak se srovnaji..bohuzel se sem tam stane ze padnou moc a motor chcipne nejaky rady napady?? auto ma sportovni filtr tak nevim jestli to treba nema vliv diky na napady jak to zmenit nebo co je spatne..diky
castro píše:když jsi tam dával ten sportovní filtr, jestli jsi ho třeba nenaimpregnoval moc a nezasí.rá to váhu vzduchu?
Mno , já bych to taky viděl na špinavou váhu vzduchu , jak píše Castro.
Mě se občas také zhoupne volnoběh při studeném motoru ale tak jednou za 3-4 týdny , tak to neřeším
nevim... dělá mi to něco podobnýho když pustim pomalu spojku bez plynu. spadnou otáčky a nemá to daleko ke chcípnutí.... 318is se mi bez plynu rozjelo i do mírného kopce, a 2.8 se nechce. Nevim jestli to neni něco jinýho než píšeš ty, protože na volnoběh jsem neměl u M52 nikdy problém...
Mě to dělá ráno při studeným motoru při vyřazení na křižovatce na červené Ale fakt zatím málo , až to bude horší tak to rozdělám podle návadu tady na foru a uvidím. Buď to to zprzním nebo to pomůže .
raz mi robilo cosi podobne na m52 ked som mal netesnost na hadici ktora odvetrava priestor pod vikom motora (smerom do sania), stacilo ju zatlacit aby zaskocila poriadne velmi jednoducha oprava to bola
pripadne potom skusit este vycistit volnobezny ventil
Mne to robi tiez a okrem toho sa to pri prudkom zoslapnuti plynu dusi Hadice som skontroloval, vypadaju byt ok. Este sa mi zda, ze trosku (cca o liter) stupla spotreba a zaboha sa nemozem dostat na tu povodnu hranicu.
auto mam 3 den jen ze to pozoruju.dotazek kde je volnobeznej ventil?
vahu sem ihned vycistil takze tam to snad nebude netesnost v hadici sani od bahy urcite nee
este se optam ten potenciometr co je na klapce co presne dela???obcas mi prijde ze kdyz seslapnu treba na 3 ku plnej tak to jde do tahu tak trochu jako po schodech?? udajne odchazi potenciometr na skrtici klapce vi o tom nekdo z vas neco??
Fanny píše:Me presne to samy delalo cidlo na klice...diagnostika napovi
připojuji se k tomuto názoru.. snímač polohy kliky... káblík se rád zlomí těsně před čidlem .. již jsme to opravovlai u dvou aut a chovalo se to stejně..ještě navíc někdy cuklo během akcelerace
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
100RM píše:Mohol by niekto pls ukazat na realoem, ktore je cidlo polohy kliky a volnobezny ventil ? Dik.
volnoběžný ventil je někde pod sáním... musí se to celé sundat... a to čidlo bude někde na klikovce, ne? takže pod vodní pumpou? myslim že jsem si tam něčeho takovýho všiml... jestli je to správně.
Mě volnoběh šlape normálně, ale při puštění spojky bez plynu mi spadnou otáčky a málem to chcípá... nechci rozdvojovat topic, ale třeba je to stejný problém, jen v ne tak pokročilým stádiu... možná že to bude ten volnoběžný ventil, váhu mam jako novou...
100RM píše:Mohol by niekto pls ukazat na realoem, ktore je cidlo polohy kliky a volnobezny ventil ? Dik.
volnoběžný ventil je někde pod sáním... musí se to celé sundat... a to čidlo bude někde na klikovce, ne? takže pod vodní pumpou? myslim že jsem si tam něčeho takovýho všiml... jestli je to správně.
Mě volnoběh šlape normálně, ale při puštění spojky bez plynu mi spadnou otáčky a málem to chcípá... nechci rozdvojovat topic, ale třeba je to stejný problém, jen v ne tak pokročilým stádiu... možná že to bude ten volnoběžný ventil, váhu mam jako novou...