316, r.v.95, 2 dny po sobě ráno nastartuju a chcíp. JAkmile startnu podruhé, přidám plyn a hned vycouvám, všechno je v pohodě.
Hledat jsem dal a cosi jsem i našel, ale tam to byl problém váhy vzduchu nebo lambdy a já další příznaky nepozoruji. Spotřeba dobrá (kolem , otáčky drží, auto táhne, jede super.
EE, bílá pára není. Pod motorem to od oleje je, ale to už tak je přes půl roku. Za tu dobu se mi zratilo kolem 3/4 l. Nepřehřívá se, ani v tomhle horku.
tento problem sa aj mne vyskytol..... nastartoval som bez plynu a po 2 sekundach zhaslo... na druhy pokus uz v pohode, ale za studena mi kolisaju otacky, a mam pocit ze su aj nizke pod 900, myslim ze to bude skvor nieco zo siticom....
Čauky já měl stejný problém u své 318i. Nastartoval jsem a auto nedrželo otáčky a chcíplo. Po druhém nastartování jsem v pohodě odjel.
Nakonec byla prasklá ta černá gumová vlnová hadice co jde ze vzduchové váhy. Vyměnil jsem ji a od té doby je vše ok
mám naprosto ten samý problém..., ráno nastartuji a to 5ti vteřinách auto chcípne. Připadá mi ale, že pokud den před s ním přijedu a auto nebylo ohřáté, tak mi to ráno neudělá. Když přijedu s rozehřátým, tak ráno vždy chcípne...
Dneska se mi stalo podobne.Nastartuju a motor sel na 5 valcu mi prislo.Z vejfuku sel smrad trosku po benzinu a trosku to poprdavalo z vyfuku ted uz ok.Stal jsem z kopce.Tak nevim no?Volnobeznej ventil?Vahu jsem vypojil a zapojil a stejne.Pak se po chvilce zvedli otacky a sklidnilo se to a sel na 6??
Diablo330Ci píše:Dneska se mi stalo podobne.Nastartuju a motor sel na 5 valcu mi prislo.Z vejfuku sel smrad trosku po benzinu a trosku to poprdavalo z vyfuku ted uz ok.Stal jsem z kopce.Tak nevim no?Volnobeznej ventil?Vahu jsem vypojil a zapojil a stejne.Pak se po chvilce zvedli otacky a sklidnilo se to a sel na 6??
nemáš v háji vstřiky? mě to ted dělá takový divný prdění z výfuku po puštění plynu taky... Mam prý 2 v háji, na volnoběh mi občas spadnou otáčky, párkrát to i chcíplo, v.ventil jsem čistil...
me to udela tenhle rok dvakrat. A vzdycky kdyz bylo po velkym desti..a auto den stalo. Rek ybch ze muselo bejt neco navlhylo. Nastartoval sem.. auto cukalo.. otacky litaly.. a pak uz nic. stalo se mi to dvakrat do roka jinak nikdy nic.
Jestli to neni kazdodenni problem. tak bych to asi pripisoval fakt naky vlkosti. ja sem s tim byl tenkrat na diagnostice a nic to neukazalo
Jak už to tady někdo psal, nejvetší vliv na to má ta hadice od sání, nebo ta pod ní co vede od hlavy a je do ní napojená, sundat a zkontrolovat těsnost.
hejou...mam téměř ten samý problém..s tím že vždy ráno když nastartuji tak nejni problém..dojedu na místo kam potřebuju...něco vyřídim a když během pár minut nastartuju znova tak už nevyjede do takových toček a postupně začne chcípat pokud neprošlápnu párkrát a nedám se do pohybu...chvílema nebere plyn a rázem se vše zas srovná...!!
pokud nechám auto v klidu cca 6 hodin tak je to okej!!!
byl sem na autorizované diagnostice...kde jim to vyjelo jen vysoký spaliny...takže podezření na lambdu prej...ale spíš si jestli to nejni mým vysipaným katalizátorem!!!ani obyč diagnoza nic nevypočítala!!!pruda...
nevym kde pohladit káru...abych nemusel zbytečně šáhnout do kapsy..??
Ted si rikam ze svicky tam mam necelejch 10tis km ale jsou to Brisk Premium za 230kc za jednu coz neni top jako NGK nebo Bosch.Mozna vsechny Ty moje problemy ze mi to obcas jede a pak nejede jsou zavineny low end svickama?
Diablo330Ci píše:Ted si rikam ze svicky tam mam necelejch 10tis km ale jsou to Brisk Premium za 230kc za jednu coz neni top jako NGK nebo Bosch.Mozna vsechny Ty moje problemy ze mi to obcas jede a pak nejede jsou zavineny low end svickama?
Měl sem minuly tyden taky problem ze po nastartovani to zheblo. Vycistil sem volnobeznej ventil a ted vse OK. A s tema svickama....nejlepsi je dat origo NGK. Napr. BOSH sou uplne na hovno.