zahamtni to na písku.. Teda jestli si to už nezkoušel.. A jestli ti nesvítí ani kontrolka, a to auto si od někoho kupoval tak s tim mohl něco dělat aby kontrolka nesvítila.. Nebo mohla prasknout žárovka.
KUci, když napíšu, že nefunguje ABS, tak to snad nejprve zjistím, ne?! Zkoušel jsem to samozřejmě..... nejen na šotolině, právě při potřebě brzdit na asfaltu jsem to s vědomím, že mám ABS zahamtl a ono nic.... kontrolka nesvítí, auto mám měsíc....
Tompo píše:KUci, když napíšu, že nefunguje ABS, tak to snad nejprve zjistím, ne?! Zkoušel jsem to samozřejmě..... nejen na šotolině, právě při potřebě brzdit na asfaltu jsem to s vědomím, že mám ABS zahamtl a ono nic.... kontrolka nesvítí, auto mám měsíc....
kontrolka tam nebude, nebo bude k ni preruseny drat ... sviti pred nastartovanim? napoj to na diagnostiku a hned budes videt kde je problem. velmi pravdepodobne to bude cidlo na kole, nebo jen kontakt u nej.
Tompo píše:Při zapnutí klíčku se kontrolka nerozsvítí....
No tak to Ťa asi niekto odrbkal... Choď s tým na diagnostiku, tá Ti presne určí závadu. Ja som riešil ten istý problém (akurát teda mne tá kontrolka po umytí auta ostala svietiť stále... ), napichli to v servise na mašinu a presne vypísalo, ktoré čidlo je vadné a otestovalo celý systém na ďalšie závady. Po tom uvidíš, či máš rozoberať palubovku a kontrolovať žiarovky a kábliky...
Hanz píše:zmer vsechna cidla u kol, nejspis mas jedno nebo vic spatnych, maji mit kolem 1kOhmu, novy stoji tusim 2,4tis, jety kolem 500-1000,-
Aj to je samozrejme možnosť, ale diagnostika je najjednoduchšia. Prídeš, napichnú ho na mašinu a za pár sekúnd vieš presne, kde je závada. Nakoniec to vôbec nemusí byť čidlom, resp. než nájde to vadné, tak sa zapotí...
Nejdou nejak zmerit cidla ABS jinde nez rozpojenim cidla v podbehu ?
Tam mi totiz nedosahnou hroty od meraku ... PLS help,musim za nedlouho na technickou a nechci ji "delat" jen papirove ....
SpookyKT píše:Nejdou nejak zmerit cidla ABS jinde nez rozpojenim cidla v podbehu ?
Tam mi totiz nedosahnou hroty od meraku ... PLS help,musim za nedlouho na technickou a nechci ji "delat" jen papirove ....
no mozna si najit pinout abs jednotky a lovit tam. ale taky muzes dojit k vysledku, ze cidlo nefunguje, a bude to jen studenakem ve spoji v podbehu.