Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ABS neABSuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tompo
Klubové ID: 1762

#1 Příspěvek od Tompo »

Vůz jím je vybaven, ale bohužel nefunguje, nesetkal jste s tím již někdo, díky...
upirveliky
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od upirveliky »

sviti ti kontrolka? jestli jo,tak musis na diagnostiku abs...zjisti ti co je spatne,zda cidlo,nebo cela jednotka...
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od _peper »

Při běžním brzdění o něm ani nevíš. Musíš hodně ostře na brzdy aby se ABS aktivovalo.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

zahamtni to na písku.. Teda jestli si to už nezkoušel.. A jestli ti nesvítí ani kontrolka, a to auto si od někoho kupoval tak s tim mohl něco dělat aby kontrolka nesvítila.. Nebo mohla prasknout žárovka.
Tompo

#5 Příspěvek od Tompo »

KUci, když napíšu, že nefunguje ABS, tak to snad nejprve zjistím, ne?! Zkoušel jsem to samozřejmě..... nejen na šotolině, právě při potřebě brzdit na asfaltu jsem to s vědomím, že mám ABS zahamtl a ono nic.... kontrolka nesvítí, auto mám měsíc....
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od _peper »

A když otočíš klíčkem do polohy, kdy se rozvěcují kontrolky, svítí kontrolka? Nebo jen problikne s ostatními?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od milo »

Tompo píše:KUci, když napíšu, že nefunguje ABS, tak to snad nejprve zjistím, ne?! Zkoušel jsem to samozřejmě..... nejen na šotolině, právě při potřebě brzdit na asfaltu jsem to s vědomím, že mám ABS zahamtl a ono nic.... kontrolka nesvítí, auto mám měsíc....
kontrolka tam nebude, nebo bude k ni preruseny drat ... sviti pred nastartovanim? napoj to na diagnostiku a hned budes videt kde je problem. velmi pravdepodobne to bude cidlo na kole, nebo jen kontakt u nej.
upirveliky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od upirveliky »

ja mel taky vadne cidlo,ale nemusi to byt tim. nekdo prerusil dratek ke kontrolce,nebo ji zamerne vyndal,aby pri prodeji auta svitici ABSo nedeprimovalo potencialniho kupce....ja mel stesti,ze mi puvodni majitel rekl "skoro" vsechno a nedelal tunely...
Tompo

#9 Příspěvek od Tompo »

Při zapnutí klíčku se kontrolka nerozsvítí.... :(
FrajerT

#10 Příspěvek od FrajerT »

Tompo píše:Při zapnutí klíčku se kontrolka nerozsvítí.... :(
No tak to Ťa asi niekto odrbkal... Choď s tým na diagnostiku, tá Ti presne určí závadu. Ja som riešil ten istý problém (akurát teda mne tá kontrolka po umytí auta ostala svietiť stále... :lol: ), napichli to v servise na mašinu a presne vypísalo, ktoré čidlo je vadné a otestovalo celý systém na ďalšie závady. Po tom uvidíš, či máš rozoberať palubovku a kontrolovať žiarovky a kábliky... :twisted:
ajfel
Klubové ID: 321

#11 Příspěvek od ajfel »

nejdriv tam dej zarovku (nebo vymen prasklou) a pak muzes resit dale ...
FrajerT

#12 Příspěvek od FrajerT »

ajfel píše:
No to mu veľmi nepomôže, keď ABS skúšal a nejde. Akurát mu bude svietiť jedna kontrolka navyše. Najprv treba odstrániť príčinu.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Maikl »

FrajerT píše:
ajfel píše:
No to mu veľmi nepomôže, keď ABS skúšal a nejde. Akurát mu bude svietiť jedna kontrolka navyše. Najprv treba odstrániť príčinu.
kdyz ji vymeni a pak bude neco zkouset, tak pozna jestli to zabralo nebo ne.. :wink:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#14 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

zmer vsechna cidla u kol, nejspis mas jedno nebo vic spatnych, maji mit kolem 1kOhmu, novy stoji tusim 2,4tis, jety kolem 500-1000,-
“Ability is what you're capable of doing.”
Tompo

#15 Příspěvek od Tompo »

CHlapi, díky, jen bude chvíli čas, hned na to vlítnu....
FrajerT

#16 Příspěvek od FrajerT »

Maikl píše:
FrajerT píše:
ajfel píše: nejdriv tam dej zarovku (nebo vymen prasklou) a pak muzes resit dale ...
kdyz ji vymeni a pak bude neco zkouset, tak pozna jestli to zabralo nebo ne.. :wink:
Neboj, som si istý, že on to ako prvé pôjde skúšať na štrk bez ohľadu na to, či mu bude svietiť kontrolka alebo nie... :wink: :twisted:
FrajerT

#17 Příspěvek od FrajerT »

Hanz píše:zmer vsechna cidla u kol, nejspis mas jedno nebo vic spatnych, maji mit kolem 1kOhmu, novy stoji tusim 2,4tis, jety kolem 500-1000,-
Aj to je samozrejme možnosť, ale diagnostika je najjednoduchšia. Prídeš, napichnú ho na mašinu a za pár sekúnd vieš presne, kde je závada. Nakoniec to vôbec nemusí byť čidlom, resp. než nájde to vadné, tak sa zapotí... :wink:
SpookyKT
Klubové ID: 649
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od SpookyKT »

Nejdou nejak zmerit cidla ABS jinde nez rozpojenim cidla v podbehu ?
Tam mi totiz nedosahnou hroty od meraku ... :cry: PLS help,musim za nedlouho na technickou a nechci ji "delat" jen papirove ....
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od milo »

SpookyKT píše:Nejdou nejak zmerit cidla ABS jinde nez rozpojenim cidla v podbehu ?
Tam mi totiz nedosahnou hroty od meraku ... :cry: PLS help,musim za nedlouho na technickou a nechci ji "delat" jen papirove ....
no mozna si najit pinout abs jednotky a lovit tam. ale taky muzes dojit k vysledku, ze cidlo nefunguje, a bude to jen studenakem ve spoji v podbehu.
Odpovědět