Ahoj nejdriv jsem si vsechno procetl ale tu vec s odporem co reguluje ventilator nemuzu zaboha najit je mozne ze by to naplno foukalo i kdyby to tam chybelo? Alebo mi poradte kde to najdu. Dik
Tak se mě dneska stalo to samé.Ventilátor mě fučí jenom v poloze 4 takže na plný kule.Tak se chci optat jestli by pomohlo jenom vyměnit ten celý přední panel s těma ovládacíma kolečkama za nový.Mám panel bez klimy.Díky
radek99 píše:to jsem taky zjistil ale nemuzu je najit!!! Nemate nekdo fotku?
Vymontuj kastlik spolujezdce,to znamená vyndat větrací mřížky a vyšroubovat 4šrouby nahoře a myslím 2dole,odpojíš kabely(alarm+světlo),kastlík vyndej.
Teď když strčíš hlavu do prostoru místo kastlíku a podíváš se doleva tak uvidíš konec konektoru ze kterýho vedou 3 nebo 4dráty,ten konektor vytáhni,jde to lehce a máš hotovo.Odpoj konektor od odporu(kostka) a dej novej.
Leveler píše:Nikdo netuší?? Nikomu se to ještě nestalo?
Nechápu na co se ptáš když tu odpověď máš?!Žádná výměna panelu ti nepomůže,je to předřadný odpor ventilátoru.Vyměň a je po problému.
Mno a mě zrovna zajímalo, jestli by to taky nemohlo být tím panelem.
Takže ted jen koupit ten předřadný odpor ventilátoru a vyměnit.Du zkusit sehnat
Jo a nevíš kolik ta mrcha tak stojí?Dík
Edit:>A jestli koupit už jetej a nebo z přímo novej z BMW?Vůbec nevím jak to vypadá, nebo jestli to je nak univerzální a tak.
Novej na ročník 92 stojí 541,-kč,nevím jakej je tam rozdíl v ročníkách,ale určitě bych ten starej napřed vyndal abys měl jistotu,může tam být buď Siemens nebo Behr.Možno že budou pasovat oba,kdzž to vyndáš a omrkneš a pak půjdeš koupit tak myslím nic nepokazíš.
Já kupoval"jetej"tady od Voton-a,a v poho maká.
když jsem to našel já.....tak ty to najdeš určitě taky,v podstatě tam takhle zasunutý nic jinýho není.Je to plechová dutá kostička s třema pružinama uvnitř a na vrchu s konektorem na 3 nebo 4 dráty která je zasunutá přímo do krytu ventilátoru aby se mohla chladit.Zkusím najít foto na netu nebo to zítra vyfotím vyndaný,mám v garáži ten starej tak to zvěčním.
Me by zajimalo cim to je,kdyz v aute topim,tak kdyz otocim ovladacem,aby foukalo na nohy a na sklo tak to topi jak blazen.Kdyz ale otocim aby to foukalo na oblicej tak fouka jen studenej vzduch
myrryn88 píše:Me by zajimalo cim to je,kdyz v aute topim,tak kdyz otocim ovladacem,aby foukalo na nohy a na sklo tak to topi jak blazen.Kdyz ale otocim aby to foukalo na oblicej tak fouka jen studenej vzduch
Nevi nekdo??
to mas na tom ovladaci namalovany, zej ak natocis ovladac na oblicej, tak se ochlazuje pro udrzeni bdelosti pri jizde, mas kolem te polohy takovy najezdy jakoby a to je jako znaceni toho chlazeni
u moji digiklimy to funguje samo tak ze nastavis teplotu a na nohy a na sklo fouka teply ale na oblicej furt studeny abys neusnul
myrryn88 píše:Me by zajimalo cim to je,kdyz v aute topim,tak kdyz otocim ovladacem,aby foukalo na nohy a na sklo tak to topi jak blazen.Kdyz ale otocim aby to foukalo na oblicej tak fouka jen studenej vzduch
Nevi nekdo??
to mas na tom ovladaci namalovany, zej ak natocis ovladac na oblicej, tak se ochlazuje pro udrzeni bdelosti pri jizde, mas kolem te polohy takovy najezdy jakoby a to je jako znaceni toho chlazeni
u moji digiklimy to funguje samo tak ze nastavis teplotu a na nohy a na sklo fouka teply ale na oblicej furt studeny abys neusnul
ja sem ale vocas,tak tohle sem fakt nevedel a ani by me to nenapadlo,diky za odpoved...to auto me stale prekvapuje