Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
predni cep ramene, rozdil mezi e30 a e36 - kompatibita? help
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim klubaky,
vcera jsem prohlizel poprve auto zeskoda opravdu do detailu a zjistil jsem, ze mam na prednich napravach jine leve a jine prave rameno, resp. jedno ma velky silentblock a druhy jiny, pry je to z e30 [mam e36]
zajima me, jestli to muze zpusobovat nejake potize - jestli to mam vymenit za e36, nebo nasrat?
a jeste doplnujici otazku, potreboval bych vymenit obe predni loziska, co vse se musi vymenit?
bmw 328i e36, vyr. 12/95
dik moc za pomoc
vcera jsem prohlizel poprve auto zeskoda opravdu do detailu a zjistil jsem, ze mam na prednich napravach jine leve a jine prave rameno, resp. jedno ma velky silentblock a druhy jiny, pry je to z e30 [mam e36]
zajima me, jestli to muze zpusobovat nejake potize - jestli to mam vymenit za e36, nebo nasrat?
a jeste doplnujici otazku, potreboval bych vymenit obe predni loziska, co vse se musi vymenit?
bmw 328i e36, vyr. 12/95
dik moc za pomoc
-
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
tak jestli nepoznáš rozdíl tak pak se neliší, ale já mám jiný názor. První věc je že dolní kulový čep u e30 se nedá samostatně vyměnit a i tvarově jsou ramena trochu odlišnáchrompacket píše:E30 ma ten venkovni cep mensi...ramena jsou temer nerozeznatelna...velikostne se nelisi, rozdil je pouze v tom derovani toho ramene..

rozhodně to není o záměně jedné strany
Too: Ranger ZX .. více viz náš telefonát a tady máš obrázky které to přesně ukazují:
- Přílohy
-
- rameno e36.JPG (39.01 KiB) Zobrazeno 2028 x
-
- rameno e30.JPG (37.37 KiB) Zobrazeno 2028 x

-
- Klubové ID: 444
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden jsem měnil všechny 4 čepy na rameni E30ky, takže vyměnit jdou....sice je pravda že neznám rozdíly v rozměrech čepu pro E30 a E36....Huska píše:tak jestli nepoznáš rozdíl tak pak se neliší, ale já mám jiný názor. První věc je že dolní kulový čep u e30 se nedá samostatně vyměnit a i tvarově jsou ramena trochu odlišnáchrompacket píše:E30 ma ten venkovni cep mensi...ramena jsou temer nerozeznatelna...velikostne se nelisi, rozdil je pouze v tom derovani toho ramene..i střední čep na nápravnici je jiný
rozhodně to není o záměně jedné strany
Too: Ranger ZX .. více viz náš telefonát a tady máš obrázky které to přesně ukazují:
-
-
-
-
-
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
to auto znám a rameno tam má správnéchrompacket píše:ano to bych udelal taky, ale da se to vyresit i timti zpusobemSpeedy píše:No já osobně bych tam dal rameno, který tam patří.

-
- Kontaktovat uživatele:
mno vidim ze to budu muset jeste jednou prozkoumat, ono je asi mozne ze tam je jen cep z e30 a rameno bude stejne, protoze jak jsem psal nahore, rameno vypada na pohled bez rozdilu, ale podle cepu jsem poznal ze to neni stejneSpeedy píše:No tak ještě tam může mít rameno z M3, to má taky koncový čep z e30.
-
cep v rameni, ktery je u kola...ne ten kterym je prichyceno rameno k napravnici je u e30 mensi nez u e36..proste kdyz vezmes cep pro e30 tak ti v ramenu z e36 propadne...
myslim ze na sto% tam mas rameno z normal e30, protoze to puvodni nekdo nejakym zpusobem zlikvidoval,,,videl jsem to u dost aut e30 i u e36...sam jsem nedavno generalkoval napravu na e30 a mel jsem tam rameno z e36..nastesti jsem mel starsi rameno z e30 tk jsem ho tam dal...je to pak nemile prekvapeni treba pro budouciho majitele az to bude menit,,bude mit objednane dily a az auto zvedne zjisti ze mu to nepasuje..
ted me tak napada kam jsem dal to z e36..treba by se ti mohlo hodit
myslim ze na sto% tam mas rameno z normal e30, protoze to puvodni nekdo nejakym zpusobem zlikvidoval,,,videl jsem to u dost aut e30 i u e36...sam jsem nedavno generalkoval napravu na e30 a mel jsem tam rameno z e36..nastesti jsem mel starsi rameno z e30 tk jsem ho tam dal...je to pak nemile prekvapeni treba pro budouciho majitele az to bude menit,,bude mit objednane dily a az auto zvedne zjisti ze mu to nepasuje..
ted me tak napada kam jsem dal to z e36..treba by se ti mohlo hodit