Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 vyhřívané ostřikovače

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od JaraX »

tak jsem tak procházel co je na autě ještě potřeba dodělat, a furt mi někde tam jak sou u 4válů baterky přebýval kabel, něco jako do motorku ostřikovačů, tak sem furt přemýšlel kam patří, až mě napadlo že když vede ve svazku s vyhříváním ostřikovačů že to s tím bude společný, pak jsem si všiml že v úravym náfuku nemám vůbec čídlo, tak jsem šel do bmw a koupil teplotní čídlo (resp. se to jmenuje teplotní spínač), nacvakl jsem ho do náfuku a připojil. jelikož je ted teplo tak asi nic nepoznám, a dotaz zní

Jak fungují vyhřívané trysky? Kdy se to spíná? Spína se to i když je zamčený auto někde na parkovišti?
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Doktor1 »

Spíná se to po zapnutí zapalování a jen když je nízká teplota,ale přesnou teplotu nevím..
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xdentist »

obnovuju diskuzi :)

potrebuju vedet jak to je s tema ostrikovacema.Mam e36 318i 91 a mam je tam z vyroby.Ale fungujou tak ze hrejou porad a vzdy po zapnuti zapalovani... Kabely k nim nejdou pres zadne cidlo a stejne-zadne jine nez BC cidlo teploty tam na 100 procent nemam.Svazek je taky origo a neni to dodelavane... Je to mozne? Chtel bych tam dodatecne dat to cidlo(mam na nej v M nafuku diru).Vi nekdo jak je zapojene na okruh tech ostrikovacu?Nebo schema?? Diky!!
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše:obnovuju diskuzi :)

potrebuju vedet jak to je s tema ostrikovacema.Mam e36 318i 91 a mam je tam z vyroby.Ale fungujou tak ze hrejou porad a vzdy po zapnuti zapalovani... Kabely k nim nejdou pres zadne cidlo a stejne-zadne jine nez BC cidlo teploty tam na 100 procent nemam.Svazek je taky origo a neni to dodelavane... Je to mozne? Chtel bych tam dodatecne dat to cidlo(mam na nej v M nafuku diru).Vi nekdo jak je zapojene na okruh tech ostrikovacu?Nebo schema?? Diky!!
šetříš proudem? :)
je to k nečemu dobry že se to vyhřívá vůbec? já zatím neměl možnost to vyzkoušet.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

:) je to dobry,pri velkych mrazech kdyz jsou v tryskach uz krystalky to rozmrzne a taky na tom ptreb muze rozmrznout snih atd... ale pokud ma na to vetsina lidi cidlo teploty,rad bych to udelal taky,protoze si logicky rikam ze kdyz pobezi porad i kdyz absolutne nejsou potreba tak se snizuje jejich zivotnost... Chtel bych tam proste dodelat ten teplotni snimac aby mi to spinalo jen pri poklesu pod tu urcitou teplotu... Nevite tedy nekdo jak je to tam zapojene?jestli primo na privody k tryskam nebo jeste pres nejake rele?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše::) je to dobry,pri velkych mrazech kdyz jsou v tryskach uz krystalky to rozmrzne a taky na tom ptreb muze rozmrznout snih atd... ale pokud ma na to vetsina lidi cidlo teploty,rad bych to udelal taky,protoze si logicky rikam ze kdyz pobezi porad i kdyz absolutne nejsou potreba tak se snizuje jejich zivotnost... Chtel bych tam proste dodelat ten teplotni snimac aby mi to spinalo jen pri poklesu pod tu urcitou teplotu... Nevite tedy nekdo jak je to tam zapojene?jestli primo na privody k tryskam nebo jeste pres nejake rele?
teoreticky to může spínat přímo čidlo, jelikož se to nejmenuje teplotní čidlo ale teplotní spínač.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

JaraX píše:
xdentist píše::) je to dobry,pri velkych mrazech kdyz jsou v tryskach uz krystalky to rozmrzne a taky na tom ptreb muze rozmrznout snih atd... ale pokud ma na to vetsina lidi cidlo teploty,rad bych to udelal taky,protoze si logicky rikam ze kdyz pobezi porad i kdyz absolutne nejsou potreba tak se snizuje jejich zivotnost... Chtel bych tam proste dodelat ten teplotni snimac aby mi to spinalo jen pri poklesu pod tu urcitou teplotu... Nevite tedy nekdo jak je to tam zapojene?jestli primo na privody k tryskam nebo jeste pres nejake rele?
teoreticky to může spínat přímo čidlo, jelikož se to nejmenuje teplotní čidlo ale teplotní spínač.
tak mám pravdu Obrázek
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

no to jsem si myslel.to je presne ono,to schema co jsem potreboval!! :) dikes,ted jen sehnat ten spínač... :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše:no to jsem si myslel.to je presne ono,to schema co jsem potreboval!! :) dikes,ted jen sehnat ten spínač... :)
v bmw 350kč s dph
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xdentist »

:) fajn,uz jsem to chtel zjistovat
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše::) fajn,uz jsem to chtel zjistovat
a ještě budeš potřebovat kus toho svazku s konektorem.
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od xdentist »

hmmm,to budu muset nejak vymyslet.... ten bude mit malokdo.Nevis jaky je tam konektor?takovy ten dvoupinovy co je vsude?treba v cidle teploty a mlhovkach?samozrejme bude mit ale jine ty hrany pokud to bude on :)
DAVe_1

#13 Příspěvek od DAVe_1 »

pripojim se s dotazem, zapojil sem si malej board ale nemam zatim meric teploty, jedna se o ten do nafuku? Nebo je nekde jinde.. V nafuku mam na nej diru ale neni tam ten teplotni spinac a potrebuju vedet jestli je to ono a jak popr kudy nejlepe to pripojit k bc. dik
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše:hmmm,to budu muset nejak vymyslet.... ten bude mit malokdo.Nevis jaky je tam konektor?takovy ten dvoupinovy co je vsude?treba v cidle teploty a mlhovkach?samozrejme bude mit ale jine ty hrany pokud to bude on :)
no je to ten jak na motorek ostřikovaču třeba, jen myslím jinak zkosenej. kup v bmw ne ? to nebude drahy ten kus kabelu. a bude to origo.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

DAVe píše:pripojim se s dotazem, zapojil sem si malej board ale nemam zatim meric teploty, jedna se o ten do nafuku? Nebo je nekde jinde.. V nafuku mam na nej diru ale neni tam ten teplotni spinac a potrebuju vedet jestli je to ono a jak popr kudy nejlepe to pripojit k bc. dik
čidly teploty pro BC je v levem nafuku (na straně řidiče)
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od xdentist »

tam prodavaj jen kus kabelu s konektorem??mozna jen ten samotnej konektor ne?
DAVe_1

#17 Příspěvek od DAVe_1 »

diky :!:
porsacek
Klubové ID: 787

#18 Příspěvek od porsacek »

Tak to cucim jak blazen mam to taky dnes jsem to zjistil kable tam t tomu vedou ale nic ted nehreje takze tam asi je i cidlo .
Odpovědět