Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
montáž xeno do e46
Výbojka s clonkou má označení D2R.giovanny píše:zdravím všechny,, montoval někdo z vás do e 46 místo H7 xeno?? nevidím problém v montáži,ale v tom že aspon já nevím o vybojce která má clonu?? mám obavy že by mohlo dojít k oslnování protijedoucích řidičú,, napište mate li nekdo zkušenost s touhle montáží?? díík všem
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Klubové ID: 1934
děkuji,,Vlasta píše:Výbojka s clonkou má označení D2R.giovanny píše:zdravím všechny,, montoval někdo z vás do e 46 místo H7 xeno?? nevidím problém v montáži,ale v tom že aspon já nevím o vybojce která má clonu?? mám obavy že by mohlo dojít k oslnování protijedoucích řidičú,, napište mate li nekdo zkušenost s touhle montáží?? díík všem

-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
jsem asi prilis konzervativni,ale ja bych si auto s nabastlenyma xenonama nekoupil.Docela barvite si dokazu predstavit jak nekdo ucvakne drat a spoji ho nejlip elektrikarskou cokoladou s dratama od trafa...Bude do toho tect voda,draty zacnou hnit atd.Je to jenom muj nazor,ale pokud to neni nejaka zbořka,tak bych se na to vykaslal.bylo by mi lito toho auta...Navic budes muset vyvrtat i nejakou diru do svetlometu abys tam dovedl draty na vybojku...
-
je vidět že jsi takovou montáž představuješ tak jak by jsi byl schopen ji sám provézt,,, můžu tě ubezpečit že jak funkčně tak esteticky se to zvládnout uplně v pohomatiz píše:jsem asi prilis konzervativni,ale ja bych si auto s nabastlenyma xenonama nekoupil.Docela barvite si dokazu predstavit jak nekdo ucvakne drat a spoji ho nejlip elektrikarskou cokoladou s dratama od trafa...Bude do toho tect voda,draty zacnou hnit atd.Je to jenom muj nazor,ale pokud to neni nejaka zbořka,tak bych se na to vykaslal.bylo by mi lito toho auta...Navic budes muset vyvrtat i nejakou diru do svetlometu abys tam dovedl draty na vybojku...

-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze jsi mne trosku podcenil,ja videl uz hodne podobne zprasenych veci.netvrdim ze se to neda zvladnout,jiste ze da.Ale prave ze malokdo to dokaze.Pro mne by treba bylo schudne reseni puvodni kabelaz zasunout do protikusu konektoru z lampy ktery by byl namontovany v jednotce trafa.Taktez z trafa by vychazel kousek svazku ktery by se zacvaknul do konektoru na lampe (dalkove a parkovacky) a jeden kabel pres konektor vmontovany do vlastni svitilny k vybojce.Jestli to budes delat,dej sem pak odkaz na nejakou fotodokumentaci,takovy maly serialek.Urcite to bude prospesne mnoha lidem.
je to taky tim ze vas nikoho neznam,je jiste ze spousta bude odborniku,ale spousta bude taky nactiletych "tuneru" a zprasit E46 by byla preci jen skoda.
Nemyslel jsem to nijak zle,jenom mi pri te predstave jak jsem ji nastinil bylo lito te káry
je to taky tim ze vas nikoho neznam,je jiste ze spousta bude odborniku,ale spousta bude taky nactiletych "tuneru" a zprasit E46 by byla preci jen skoda.
Nemyslel jsem to nijak zle,jenom mi pri te predstave jak jsem ji nastinil bylo lito te káry

-
však já se taky nezlobím,, vím že jsi to nemyslel špatněmatiz píše:Myslim ze jsi mne trosku podcenil,ja videl uz hodne podobne zprasenych veci.netvrdim ze se to neda zvladnout,jiste ze da.Ale prave ze malokdo to dokaze.Pro mne by treba bylo schudne reseni puvodni kabelaz zasunout do protikusu konektoru z lampy ktery by byl namontovany v jednotce trafa.Taktez z trafa by vychazel kousek svazku ktery by se zacvaknul do konektoru na lampe (dalkove a parkovacky) a jeden kabel pres konektor vmontovany do vlastni svitilny k vybojce.Jestli to budes delat,dej sem pak odkaz na nejakou fotodokumentaci,takovy maly serialek.Urcite to bude prospesne mnoha lidem.

Jak mas vyreseny uchyceni vlastni vybojky? Origo H7 drzi v plastove "patici", ktera se nasazuje do lampy na "zacvaknuti". Ta patice je ze dvou kusu. V jednom drzi ta H7 a druhy je na ni otocny a zacvakava se do samotne lampy. Ta H7 drzi v patici na dvou vlastnich vodicich, ktere jsou takove dva male obdelnikove plisky, kdezto vybojka ma uplne jine uchyceni. Ta drzi v patici dodane s trafem, a to nepasuje na ten protikus na lampe aby se tam pekne zacvaklo:( proste do lampy zacvakne patice na H7 ale ne na vybojku...
mam moznost vzit par "xenon sad" ale nevim nevim jak to do te lampy na H7 nejak pekne dostat... kdyz to nejak dobre vyresis tak dej info, urcite to pak bude "ladit" vice lidi
mam moznost vzit par "xenon sad" ale nevim nevim jak to do te lampy na H7 nejak pekne dostat... kdyz to nejak dobre vyresis tak dej info, urcite to pak bude "ladit" vice lidi

-
toto je snad nejětší zapeklitost h7 jsem ještě nedělal vždy jen h1a tam se to neobejde bez ůpravy paraboly ,stavajicí uchycení h1 se musí uplně zdemontovat, a já použil hliníkovou redukci kterou mi vždy udělá kamarad mají kovovýrobu,,tohle bude obdobné,,uvidím jak to rozdělám,,ale říkám nemám ještě sehnané výbojky dr-2 mají proužek který funguje jako clona,, pak ti dám vědět jestli to do té doby nevyřešíš,,kdybys věděl o tech výbojkách kde je koupit napiš moc dík,,abdul píše:Jak mas vyreseny uchyceni vlastni vybojky? Origo H7 drzi v plastove "patici", ktera se nasazuje do lampy na "zacvaknuti". Ta patice je ze dvou kusu. V jednom drzi ta H7 a druhy je na ni otocny a zacvakava se do samotne lampy. Ta H7 drzi v patici na dvou vlastnich vodicich, ktere jsou takove dva male obdelnikove plisky, kdezto vybojka ma uplne jine uchyceni. Ta drzi v patici dodane s trafem, a to nepasuje na ten protikus na lampe aby se tam pekne zacvaklo:( proste do lampy zacvakne patice na H7 ale ne na vybojku...

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Já mám dodělané xenony v H7 lampě a není nic jednoduššího než lehce upravit výbojku, lehce jsem ji opiloval a sem tam něco dolepil a sedí jak má ve správné vzdálenostni atd. Kdykoli během 5minut můžu nasadit klasickou žárovku H7. Lampu jsem vůbec neupravoval jen ty plíšky které drží výbojku jsou o malinko víc napnuté
.

ohledne vybojek zkus Hanze, nevim jestli ted aktualne neco ma, ale uz mi vybojky kdysi prodaval za hodne dobry cenovky... 604 200 794giovanny píše:toto je snad nejětší zapeklitost h7 jsem ještě nedělal vždy jen h1a tam se to neobejde bez ůpravy paraboly ,stavajicí uchycení h1 se musí uplně zdemontovat, a já použil hliníkovou redukci kterou mi vždy udělá kamarad mají kovovýrobu,,tohle bude obdobné,,uvidím jak to rozdělám,,ale říkám nemám ještě sehnané výbojky dr-2 mají proužek který funguje jako clona,, pak ti dám vědět jestli to do té doby nevyřešíš,,kdybys věděl o tech výbojkách kde je koupit napiš moc dík,,abdul píše:Jak mas vyreseny uchyceni vlastni vybojky? Origo H7 drzi v plastove "patici", ktera se nasazuje do lampy na "zacvaknuti". Ta patice je ze dvou kusu. V jednom drzi ta H7 a druhy je na ni otocny a zacvakava se do samotne lampy. Ta H7 drzi v patici na dvou vlastnich vodicich, ktere jsou takove dva male obdelnikove plisky, kdezto vybojka ma uplne jine uchyceni. Ta drzi v patici dodane s trafem, a to nepasuje na ten protikus na lampe aby se tam pekne zacvaklo:( proste do lampy zacvakne patice na H7 ale ne na vybojku...
ono to na 100% nejak pujdeHuska píše:Já mám dodělané xenony v H7 lampě a není nic jednoduššího než lehce upravit výbojku, lehce jsem ji opiloval a sem tam něco dolepil a sedí jak má ve správné vzdálenostni atd. Kdykoli během 5minut můžu nasadit klasickou žárovku H7. Lampu jsem vůbec neupravoval jen ty plíšky které drží výbojku jsou o malinko víc napnuté.

-
DÍÍK tak už jsem se Hanzem domluvilabdul píše:ohledne vybojek zkus Hanze, nevim jestli ted aktualne neco ma, ale uz mi vybojky kdysi prodaval za hodne dobry cenovky... 604 200 794giovanny píše:toto je snad nejětší zapeklitost h7 jsem ještě nedělal vždy jen h1a tam se to neobejde bez ůpravy paraboly ,stavajicí uchycení h1 se musí uplně zdemontovat, a já použil hliníkovou redukci kterou mi vždy udělá kamarad mají kovovýrobu,,tohle bude obdobné,,uvidím jak to rozdělám,,ale říkám nemám ještě sehnané výbojky dr-2 mají proužek který funguje jako clona,, pak ti dám vědět jestli to do té doby nevyřešíš,,kdybys věděl o tech výbojkách kde je koupit napiš moc dík,,abdul píše:Jak mas vyreseny uchyceni vlastni vybojky? Origo H7 drzi v plastove "patici", ktera se nasazuje do lampy na "zacvaknuti". Ta patice je ze dvou kusu. V jednom drzi ta H7 a druhy je na ni otocny a zacvakava se do samotne lampy. Ta H7 drzi v patici na dvou vlastnich vodicich, ktere jsou takove dva male obdelnikove plisky, kdezto vybojka ma uplne jine uchyceni. Ta drzi v patici dodane s trafem, a to nepasuje na ten protikus na lampe aby se tam pekne zacvaklo:( proste do lampy zacvakne patice na H7 ale ne na vybojku...

namas zac...
tak xenonum zdar
tak me napada kdyz si rikal ze si to uz predelaval, jak to potom svitilo? ja mel na kazdym aute bud origo xenony nebo obyc zarovky ale nikdy sem nemel predelany... v origo xenonu je ta cocka kdezto naprudko vybojka bude mit max tu clonku... jak to teda svitilo na tech predelavkach? spokojenost? nebo jde vubec poznat nejaky rozdil oproti origo xenonum?

tak me napada kdyz si rikal ze si to uz predelaval, jak to potom svitilo? ja mel na kazdym aute bud origo xenony nebo obyc zarovky ale nikdy sem nemel predelany... v origo xenonu je ta cocka kdezto naprudko vybojka bude mit max tu clonku... jak to teda svitilo na tech predelavkach? spokojenost? nebo jde vubec poznat nejaky rozdil oproti origo xenonum?
-
měl jsem e 39 s origo xeno,,pak jsem předělaval a8 a můžu ti říci že pokud dáváš xeno dodatečně do staršich typů světel určených pro h4,h1 třeba,, tak je ta svítivost o malinko horší jako origo je to zpúsobeno bud stářím světla což myslím,nema podst vliv,.spíše to muže být vlastní konstrukcí světla,čírost čočky,atd,ale změna je to podstatná ,opět se mi potvrdilo je tomu pár dní co jsem dodělal manželce cupe e36 před tím vážně dost mizerné a světla byla cistá nemlžila se ale svítilo to všelijak ale ted jsem vážně nechápal jaký rozdíl to je, dle mě se to vyplatí jde přece o bezpečnost nejen být viděn ,,ale také vidět to je taktéž důležité.. u e 46 to chci udělat více méně jen z toho důvodu že jsem si zvykl na bílé světlo jezdím tak 10 až 12 hodin a je to znát že to očím hodně uleví,jinak e46 svítí origo dobřeabdul píše:namas zac...tak xenonum zdar
![]()

pokud se ta prestavba povede pekne udelat, tak se to na 100% vyplati... xenon je proste xenongiovanny píše:měl jsem e 39 s origo xeno,,pak jsem předělaval a8 a můžu ti říci že pokud dáváš xeno dodatečně do staršich typů světel určených pro h4,h1 třeba,, tak je ta svítivost o malinko horší jako origo je to zpúsobeno bud stářím světla což myslím,nema podst vliv,.spíše to muže být vlastní konstrukcí světla,čírost čočky,atd,ale změna je to podstatná ,opět se mi potvrdilo je tomu pár dní co jsem dodělal manželce cupe e36 před tím vážně dost mizerné a světla byla cistá nemlžila se ale svítilo to všelijak ale ted jsem vážně nechápal jaký rozdíl to je, dle mě se to vyplatí jde přece o bezpečnost nejen být viděn ,,ale také vidět to je taktéž důležité.. u e 46 to chci udělat více méně jen z toho důvodu že jsem si zvykl na bílé světlo jezdím tak 10 až 12 hodin a je to znát že to očím hodně uleví,jinak e46 svítí origo dobřeabdul píše:namas zac...tak xenonum zdar
![]()

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11667&highlight=xenon+x+oby%E8abdul píše:namas zac...tak xenonum zdar
![]()
no more comment