Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
namíchání zimní směsy ?
-
- Klubové ID: 541
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, přemýšlej než se zeptáš. Záleží samozřejmě na tom jak silný koncentrát ta nemrzka co kupuješ je. Pokud tam máš napsáno, že je neředěná např. do -50 , tak pokud naředíš jeden litr nemrzky 1:1 s destilkou tak vytvoříš dva litry směsy do -25 stupňů celsia. Tudíž pokud máš koncentrát do -50, tak na směs 6,5 lt do -25 zředíš celkem 3,25 litru koncentrátu s 3,25 litru vody.Většinou jsou koncetráty dělány do -80 stupňů ,tak si to prostě dopočítej nebo tam nech poměr 1:1 a máš to do cca -40 a klidnou duši i při návštěvě severských zemí. Nevím co je na tom nepochopitelného.snuky píše:a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...
tak když tam naleju 3l fridexu bude to ok to by mělo stačit ne ?
mě šlo jen o to jak to mícháte v praxi co je lepší a tak ,abych tam zbytečně nelil hodně nebo málo ... já se radši zeptámmajor píše:Člověče, přemýšlej než se zeptáš. Záleží samozřejmě na tom jak silný koncentrát ta nemrzka co kupuješ je. Pokud tam máš napsáno, že je neředěná např. do -50 , tak pokud naředíš jeden litr nemrzky 1:1 s destilkou tak vytvoříš dva litry směsy do -25 stupňů celsia. Tudíž pokud máš koncentrát do -50, tak na směs 6,5 lt do -25 zředíš celkem 3,25 litru koncentrátu s 3,25 litru vody.Většinou jsou koncetráty dělány do -80 stupňů ,tak si to prostě dopočítej nebo tam nech poměr 1:1 a máš to do cca -40 a klidnou duši i při návštěvě severských zemí. Nevím co je na tom nepochopitelného.snuky píše:a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...
snuky píše:mě šlo jen o to jak to mícháte v praxi co je lepší a tak ,abych tam zbytečně nelil hodně nebo málo ... já se radši zeptámmajor píše:Člověče, přemýšlej než se zeptáš. Záleží samozřejmě na tom jak silný koncentrát ta nemrzka co kupuješ je. Pokud tam máš napsáno, že je neředěná např. do -50 , tak pokud naředíš jeden litr nemrzky 1:1 s destilkou tak vytvoříš dva litry směsy do -25 stupňů celsia. Tudíž pokud máš koncentrát do -50, tak na směs 6,5 lt do -25 zředíš celkem 3,25 litru koncentrátu s 3,25 litru vody.Většinou jsou koncetráty dělány do -80 stupňů ,tak si to prostě dopočítej nebo tam nech poměr 1:1 a máš to do cca -40 a klidnou duši i při návštěvě severských zemí. Nevím co je na tom nepochopitelného.snuky píše:a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...

v praxi si zpocitame v jakym pomeru by jsme to tam meli lejt a to tam lijeme jak psal major zhruba na tech -25C
Měl bych k tomuto tématu taky dotaz. Nechal jsem si přeměřit hustotu chladící kapaliny a bylo mi řečeno, že to není nic moc, že je tak do -15°C. Prý mám něco upustit a dolít koncentrát. Mám hliníkový motor, kapalina je zelená.
Poradíte mi, jakým způsobem toto řešit? Výpustný šroub je na spodu chpadiče, že? Mám upustit tak, aby v nádobce zústalo na dně a pak dolívat a toto několikrát opakovat = postupně zahustit směs?Nebo jak? Jak je to se zavzdušněním/odvzdušněním oruhu, nemůžu něco po......?
Řešit to za studeného motoru nebo za zahřátého? Mechoš říkal cosi o tom, že hustota se má měřit při zahřátí na cca 20 °C.
Předem dík!
Poradíte mi, jakým způsobem toto řešit? Výpustný šroub je na spodu chpadiče, že? Mám upustit tak, aby v nádobce zústalo na dně a pak dolívat a toto několikrát opakovat = postupně zahustit směs?Nebo jak? Jak je to se zavzdušněním/odvzdušněním oruhu, nemůžu něco po......?
Řešit to za studeného motoru nebo za zahřátého? Mechoš říkal cosi o tom, že hustota se má měřit při zahřátí na cca 20 °C.
Předem dík!
Udělej to přesně tak jak píšeš, mechoš ti nelhal. Trohu to před tím ohřej.Peet píše:Měl bych k tomuto tématu taky dotaz. Nechal jsem si přeměřit hustotu chladící kapaliny a bylo mi řečeno, že to není nic moc, že je tak do -15°C. Prý mám něco upustit a dolít koncentrát. Mám hliníkový motor, kapalina je zelená.
Předem dík!