Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

namíchání zimní směsy ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
snuky
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od snuky »

nevíte kolik se vejde do chladiče u e36 318ky ,chtěl bych tam nalejt fridex a nevim jestli to tam lejt od oka nebo spočítat ,když by někdo věděl dobrej poměr dejte vědět
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matal Moderátor »

Co takhle použít na to měřák.. jinak si to spočítej od voka
fridex 1l-40x1l vody= cca-20směs, já doporučuji 3:2-3lfridex:2l vody, taky doporučuji destilovanou vodu.
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
CharlitoCZ
Klubové ID: 541
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CharlitoCZ »

je to napsaný dycky na tý kapalině co budeš kupovat, ale obvykle 1:1, nebo 1:2
major
Klubové ID: 677

#4 Příspěvek od major »

Náplň je 6,5 litru a zřeď si to aby jsi měl směs měl alespoň do -25 stupňů celsia. Kup si hustoměr , stojí pár peněz.
snuky
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od snuky »

a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...
tak když tam naleju 3l fridexu bude to ok to by mělo stačit ne ?
major

#6 Příspěvek od major »

snuky píše:a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...
Člověče, přemýšlej než se zeptáš. Záleží samozřejmě na tom jak silný koncentrát ta nemrzka co kupuješ je. Pokud tam máš napsáno, že je neředěná např. do -50 , tak pokud naředíš jeden litr nemrzky 1:1 s destilkou tak vytvoříš dva litry směsy do -25 stupňů celsia. Tudíž pokud máš koncentrát do -50, tak na směs 6,5 lt do -25 zředíš celkem 3,25 litru koncentrátu s 3,25 litru vody.Většinou jsou koncetráty dělány do -80 stupňů ,tak si to prostě dopočítej nebo tam nech poměr 1:1 a máš to do cca -40 a klidnou duši i při návštěvě severských zemí. Nevím co je na tom nepochopitelného.
Marek-is
Klubové ID: 181

#7 Příspěvek od Marek-is »

Doporucil bych lejt Antifrezi pokud lijes origo Fridex. AF je min agresivnejsi a sreditelna se vsim...
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pivson »

Nejlepší a nejlevnější origo BMW
1,5l za 120 Kč v AuTec
snuky
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od snuky »

major píše:
snuky píše:a kolik tam dáváte fridexu,já o těch poměrech vím,ale chtěl sem vedět ze zkušeností ...
Člověče, přemýšlej než se zeptáš. Záleží samozřejmě na tom jak silný koncentrát ta nemrzka co kupuješ je. Pokud tam máš napsáno, že je neředěná např. do -50 , tak pokud naředíš jeden litr nemrzky 1:1 s destilkou tak vytvoříš dva litry směsy do -25 stupňů celsia. Tudíž pokud máš koncentrát do -50, tak na směs 6,5 lt do -25 zředíš celkem 3,25 litru koncentrátu s 3,25 litru vody.Většinou jsou koncetráty dělány do -80 stupňů ,tak si to prostě dopočítej nebo tam nech poměr 1:1 a máš to do cca -40 a klidnou duši i při návštěvě severských zemí. Nevím co je na tom nepochopitelného.
mě šlo jen o to jak to mícháte v praxi co je lepší a tak ,abych tam zbytečně nelil hodně nebo málo ... já se radši zeptám
skautik Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od skautik Čestný člen »

snuky píše:
major píše:
mě šlo jen o to jak to mícháte v praxi co je lepší a tak ,abych tam zbytečně nelil hodně nebo málo ... já se radši zeptám
:))))

v praxi si zpocitame v jakym pomeru by jsme to tam meli lejt a to tam lijeme jak psal major zhruba na tech -25C
Peet

#11 Příspěvek od Peet »

Měl bych k tomuto tématu taky dotaz. Nechal jsem si přeměřit hustotu chladící kapaliny a bylo mi řečeno, že to není nic moc, že je tak do -15°C. Prý mám něco upustit a dolít koncentrát. Mám hliníkový motor, kapalina je zelená.
Poradíte mi, jakým způsobem toto řešit? Výpustný šroub je na spodu chpadiče, že? Mám upustit tak, aby v nádobce zústalo na dně a pak dolívat a toto několikrát opakovat = postupně zahustit směs?Nebo jak? Jak je to se zavzdušněním/odvzdušněním oruhu, nemůžu něco po......?
Řešit to za studeného motoru nebo za zahřátého? Mechoš říkal cosi o tom, že hustota se má měřit při zahřátí na cca 20 °C.
Předem dík!
major

#12 Příspěvek od major »

Peet píše:Měl bych k tomuto tématu taky dotaz. Nechal jsem si přeměřit hustotu chladící kapaliny a bylo mi řečeno, že to není nic moc, že je tak do -15°C. Prý mám něco upustit a dolít koncentrát. Mám hliníkový motor, kapalina je zelená.
Poradíte mi, jakým způsobem toto řešit? Výpustný šroub je na spodu chpadiče, že? Mám upustit tak, aby v nádobce zústalo na dně a pak dolívat a toto několikrát opakovat = postupně zahustit směs?Nebo jak? Jak je to se zavzdušněním/odvzdušněním oruhu, nemůžu něco po......?
Řešit to za studeného motoru nebo za zahřátého? Mechoš říkal cosi o tom, že hustota se má měřit při zahřátí na cca 20 °C.
Předem dík!
Udělej to přesně tak jak píšeš, mechoš ti nelhal. Trohu to před tím ohřej.
Peet

#13 Příspěvek od Peet »

OK, děkuju!!!!
snuky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od snuky »

už je to tam ,dal sem tam fridex
Odpovědět