Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Svítící ABS ASC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mirin

#1 Příspěvek od mirin »

Občas -cca 3x do měsíce se po startu rozsvítí ABS ASC a znak brzd/jako při zatažené ručce/ stačí kus pojet,vypnout motor,zapnout zapalování,kdy pak svítí jen ABS a ASC,po několika desítkách mterů vše zhasne.Na diagnostice žádná závada.Nestalo se to někomu?
coupe328
Klubové ID: 94
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od coupe328 »

Mne se to obcas stane v zime,kdyz protocim kola treba pri blbnuti na snehu...rozsviti se ABS ASC ale po chvilce bud samo zhasne nebo pomuze vypnout a nastartovat..ale i kdyz sviti,ABS funguje a ASC tam vubec nemam,je odpojeno
skautik Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od skautik Čestný člen »

jo mi se to stavalo a po vyskovskym sraze sviti uz porad a abs ani asc mi nejde. a jestli jsi tu diagnostiku delal u mladyho v boshu, tak je mozny ze to ta diagnostika nezvladne. takze jedine origo servis
mirin

#4 Příspěvek od mirin »

Diagnostika byla dělaná v Enseladu.Mám podezření nejspíš na čidlo,ale všechna čtyři se mi měnit nechce.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od skautik Čestný člen »

aha takze jsi to nechaval diagnostikovat kdyz to bylo zhasle?

jinak muze byt vybita baterie, zkus ji dobit. Pokud je pokles napeti treba pri rannim startovani pod urcitou mez, automaticky se abs a asc odpoji

me to delalo prevazne v zime kdyz talo a bylo mokro, nebo za deste
mirin

#6 Příspěvek od mirin »

Baterka je v pohodě.No a diagnostiku dělají při vypnutém motoru,takže nic nenašli,čertví čím to je.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od skautik Čestný člen »

mirin píše:Baterka je v pohodě.No a diagnostiku dělají při vypnutém motoru,takže nic nenašli,čertví čím to je.
kazdopadne me to delalo to same, rano se to rozsvitilo a po par metrech zhaslo. ted to sviti porad
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#8 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

zkuste vymenit relatka, ty to taky můžou dělat.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#9 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

cidlo ABS?
“Ability is what you're capable of doing.”
mirin

#10 Příspěvek od mirin »

Myslí,že pokud by to bylo čidlo tak by to svítilo pořád,na diagnostice by to měli odhalit.Možná opravdu relé,ještě abych ho našel.
Petr_1

#11 Příspěvek od Petr_1 »

Zkontrolovat, čidla a konektory, můžou mít špatnej dotek. Dělalo mi to podobný věci, měl jsem zasraný čidla u kol.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od skautik Čestný člen »

no ja cidlo vymenil a stejne mi to sviti

diagnostika hlasila spatne na zadnim kole. Nicmene jsem si vsiml ze mam prasklou pruzinu, ale pochybuji ze sklon auta by to mohl zpusobit.

vsechny konektory jsem rozdelal a vycistil/prostrikal

relatka jsem poprehazoval, pokud byly stejne, jinak rozdelal a spoje prelestil.

kdyz relatko sepnu rukou, abs cerpadlo se rozjede

zadni cidla jsem i promeril a davaji hodnoty jake maji, pri otaceni kolem dokonce hazeji impulsy. Predni kola se mi zmerit nepodarilo, jednak jsem je nevyndal a za druhe maji 3 vyvody...

tak jsem to proste v garazi vzdal a hodlam se navstivit origo servis, ale jestli to bude jak s Mirinem, tak se na to vubec netesim

jediny co jsem nezmeril je vedeni od cidel k ridici jednotce to se mi uz vazne nechtelo. Ale nedivil bych se kdyby nekde bylo po kabelu > tak soudim, protoze se zavada projevovala za mokra

ted me napadlo ze to vazne muze byt rele (nespina magnet), dokonce mi to myslim psala chvili i diagnostika (check master relay), ale myslel jsem ze to nejak blbne protoze po smazani chyby se to neobjevilo... tak snad mi nejaka dobra duse na sraze relatko asc abs pujci na vyzkouseni :)
mirin

#13 Příspěvek od mirin »

Ještě mě taky napadlo,že by to mohlo dělat nějaké svinstvo nebo deformace mezi čidlem a zadní stranou kotouče.
skautik Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od skautik Čestný člen »

mirin píše:Ještě mě taky napadlo,že by to mohlo dělat nějaké svinstvo nebo deformace mezi čidlem a zadní stranou kotouče.
to me puvodne napadlo take, ale kdyz jsem nakonec ty cidla vytahl ten ozubenej venec byl cistej jak psi kulky :)
Sprite
Klubové ID: 2125

#15 Příspěvek od Sprite »

Mě to zase dělá to, že po nastartování normálně kontrolka ABS zhasne a dokud jedu dopředu tak v pohodě...ale jakmile zastavím a třeba jen metr couvnu, tak se rozsvítí...Když vypnu motor a zase nastartuju, tak opět vše ok do doby než couvnu... :?
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Huska »

S tímto jsem se už několikrát setkal a vždy to bylo pouze čidly. Na některých autech je potřeba chybu vymazat (abs+asc 528i, 530d - e39) a na některých se to po pár minutách načetlo samo (abs - 318iA).
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od andyXXL »

Mozem potvrdit,obcas sa mi rozsvietia tieto kontrolky.Po diagnostike zadne cidlo.Oni zvyknu vyhnit.Dalsim problemom je napatie palubnej siete.Je tam striktna ochrana,pri poklese myslim pod 11,8V sa riadiacka blokuje.
Dave_318i

#18 Příspěvek od Dave_318i »

No mi se ABS+ASC rozsvitilo v zime pri jizde na snehu. Hodne to omezovalo trakci, ale fungoval v pohode. Pak najednou rosvitil obe kontrolky. Od te doby to nekolikrat zhaslo, ale vetsinou sviti. Nekdy zhasne i na tri dny. Na diagnostice v BMW jim pise "error ECU"...Rikal, ze asi nejaka chyba v ridici jednotce ABS+ASC. Zkusil jsem vycistit a prostrikat konektor primo u jednotky, ale nic. Rikal mi, ze kryt ECU muze pri nejakem i slabsim narazu prasknout a pak je tam vlhko. To by vysvetlovalo i to, ze v zime se ta chyba objevila a svitila az do Jara. Pak uz to zaclo docela dostkrat zhasinat. Po mycce se opet rozvitila a svitila par dnu. Pak opet zhasla a porad dokola. Nevim, jestli muze byt spatne jen rele, nebo primo neco v ECU. Kazdopadne mi rekl, ze uz se to u par aut stalo a nekdy to vymena ECU nevyresila, ze to bylo neco jineho. Tak nevim. Cert se v tom nevyzna...
Odpovědět