Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Svítící ABS ASC
no ja cidlo vymenil a stejne mi to sviti
diagnostika hlasila spatne na zadnim kole. Nicmene jsem si vsiml ze mam prasklou pruzinu, ale pochybuji ze sklon auta by to mohl zpusobit.
vsechny konektory jsem rozdelal a vycistil/prostrikal
relatka jsem poprehazoval, pokud byly stejne, jinak rozdelal a spoje prelestil.
kdyz relatko sepnu rukou, abs cerpadlo se rozjede
zadni cidla jsem i promeril a davaji hodnoty jake maji, pri otaceni kolem dokonce hazeji impulsy. Predni kola se mi zmerit nepodarilo, jednak jsem je nevyndal a za druhe maji 3 vyvody...
tak jsem to proste v garazi vzdal a hodlam se navstivit origo servis, ale jestli to bude jak s Mirinem, tak se na to vubec netesim
jediny co jsem nezmeril je vedeni od cidel k ridici jednotce to se mi uz vazne nechtelo. Ale nedivil bych se kdyby nekde bylo po kabelu > tak soudim, protoze se zavada projevovala za mokra
ted me napadlo ze to vazne muze byt rele (nespina magnet), dokonce mi to myslim psala chvili i diagnostika (check master relay), ale myslel jsem ze to nejak blbne protoze po smazani chyby se to neobjevilo... tak snad mi nejaka dobra duse na sraze relatko asc abs pujci na vyzkouseni
diagnostika hlasila spatne na zadnim kole. Nicmene jsem si vsiml ze mam prasklou pruzinu, ale pochybuji ze sklon auta by to mohl zpusobit.
vsechny konektory jsem rozdelal a vycistil/prostrikal
relatka jsem poprehazoval, pokud byly stejne, jinak rozdelal a spoje prelestil.
kdyz relatko sepnu rukou, abs cerpadlo se rozjede
zadni cidla jsem i promeril a davaji hodnoty jake maji, pri otaceni kolem dokonce hazeji impulsy. Predni kola se mi zmerit nepodarilo, jednak jsem je nevyndal a za druhe maji 3 vyvody...
tak jsem to proste v garazi vzdal a hodlam se navstivit origo servis, ale jestli to bude jak s Mirinem, tak se na to vubec netesim
jediny co jsem nezmeril je vedeni od cidel k ridici jednotce to se mi uz vazne nechtelo. Ale nedivil bych se kdyby nekde bylo po kabelu > tak soudim, protoze se zavada projevovala za mokra
ted me napadlo ze to vazne muze byt rele (nespina magnet), dokonce mi to myslim psala chvili i diagnostika (check master relay), ale myslel jsem ze to nejak blbne protoze po smazani chyby se to neobjevilo... tak snad mi nejaka dobra duse na sraze relatko asc abs pujci na vyzkouseni

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
S tímto jsem se už několikrát setkal a vždy to bylo pouze čidly. Na některých autech je potřeba chybu vymazat (abs+asc 528i, 530d - e39) a na některých se to po pár minutách načetlo samo (abs - 318iA).

No mi se ABS+ASC rozsvitilo v zime pri jizde na snehu. Hodne to omezovalo trakci, ale fungoval v pohode. Pak najednou rosvitil obe kontrolky. Od te doby to nekolikrat zhaslo, ale vetsinou sviti. Nekdy zhasne i na tri dny. Na diagnostice v BMW jim pise "error ECU"...Rikal, ze asi nejaka chyba v ridici jednotce ABS+ASC. Zkusil jsem vycistit a prostrikat konektor primo u jednotky, ale nic. Rikal mi, ze kryt ECU muze pri nejakem i slabsim narazu prasknout a pak je tam vlhko. To by vysvetlovalo i to, ze v zime se ta chyba objevila a svitila az do Jara. Pak uz to zaclo docela dostkrat zhasinat. Po mycce se opet rozvitila a svitila par dnu. Pak opet zhasla a porad dokola. Nevim, jestli muze byt spatne jen rele, nebo primo neco v ECU. Kazdopadne mi rekl, ze uz se to u par aut stalo a nekdy to vymena ECU nevyresila, ze to bylo neco jineho. Tak nevim. Cert se v tom nevyzna...