Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
servo rizeni
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Menil jste nekdo servo?Na kolik vyslo?Prosakujou me hadice,jelikoz jsou mokre.Ale mokrej mam i tento dil,tak nevim jestli netece i to
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-32_0636/
Nikde sem tu nenasel jestli to nekdo menil a za kolik
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-32_0636/
Nikde sem tu nenasel jestli to nekdo menil a za kolik
olaf_ píše:ne delato od zacatku do konce pravidelne zvuk kopiruje presne pohyb volantu
Mě to dělá taky tak a ještě ten zvuk reaguje na otáčky motoru. Koukal jsem do serva, oleje je dost, ale je černej jak bota. Takže možná zkusím vyměnit olej. Popř. když by to byla servopumpa, na kolik příjde výměna?
Johnny_M píše:olaf_ píše:ne delato od zacatku do konce pravidelne zvuk kopiruje presne pohyb volantu
Mě to dělá taky tak a ještě ten zvuk reaguje na otáčky motoru. Koukal jsem do serva, oleje je dost, ale je černej jak bota. Takže možná zkusím vyměnit olej. Popř. když by to byla servopumpa, na kolik příjde výměna?
mně to začalo dělat po výměně oleje, ten sem tam dal správnej... takový jakoby elektro pískání, ale nvm ještě co to je, třeba nějaký kladka nebo ložisko altíku..je to jak elektromobil
-
- Kontaktovat uživatele:
olaf_ píše:mam e36 2,5 pri toceni volantem mi huci/vrze servo rizeni, co s tim?
Taky me to jednu tak delalo, dival jsem sa jesi mam dost oleja, a dle merky to vypadalo, ze ho je dost, ale trochu jsem jeste dolel a najednu bylo po problemu (rok to jezdilo v pohode). Jinak ted jsem ten olej menil (kompletne ne jen odsatim, i z chladice servo oleje sem to dostal) a po vymene servo nevrze, ale semtam ztraci posilovaci ucinek v nizkych otackach (staci mit cca 1500ot a je to v pohode), Ale to bych prisuzoval spise zavzdusneni, snad sa to zlepsi.
FiliposII píše:olaf_ píše:mam e36 2,5 pri toceni volantem mi huci/vrze servo rizeni, co s tim?
Taky me to jednu tak delalo, dival jsem sa jesi mam dost oleja, a dle merky to vypadalo, ze ho je dost, ale trochu jsem jeste dolel a najednu bylo po problemu (rok to jezdilo v pohode). Jinak ted jsem ten olej menil (kompletne ne jen odsatim, i z chladice servo oleje sem to dostal) a po vymene servo nevrze, ale semtam ztraci posilovaci ucinek v nizkych otackach (staci mit cca 1500ot a je to v pohode), Ale to bych prisuzoval spise zavzdusneni, snad sa to zlepsi.
Co jsi tam nalil? To Castrolacky ATFko ? Ted se taky chystam na vymenu
-
- Kontaktovat uživatele:
Johnny_M píše:Co jsi tam nalil? To Castrolacky ATFko ? Ted se taky chystam na vymenu
no bylo to nejake ATF, zrejme od Shellu, ale nevim to jiste.
Jinak jak budes menit, tak nekde zespodu odsrubuj nejaky holendr (napr na vystupu serva), a nasrubuj nejaku nasadu, pres kterou to napr. kompresorem cele profuknes. Abys z tama dostal opradvu vsecek olej, pripadne nejakym levnym olejem to protlacit aby to bylo ciste.
Mám problém, že servo v krajních polohách volantu vydává příšerný zvuky a motor skoro chcípne na volnoběh, taky se mi zdá že neposiluje tolik kolik by mělo - jednou rukou točím dost ztěžka na pneu 225/45. Myslíte, že tohle má na svědomí málo oleje?
Dneska sem to skontroloval:
Olej Castrol ATF TQ-Dexron II bude vyhovovat?
Dneska sem to skontroloval:

Olej Castrol ATF TQ-Dexron II bude vyhovovat?