Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

servo rizeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
olaf_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od olaf_ »

mam e36 2,5 pri toceni volantem mi huci/vrze servo rizeni, co s tim?
error-motohanz

#2 Příspěvek od error-motohanz »

Muze ti bejt klinak, nebo ve spousta pripadech malo kapaliny v servu...a pok jestli ne tak asi spatna pumpa.....to je pak o vymene..... :wink:
Marek-is

#3 Příspěvek od Marek-is »

Pokud to dela pri plnem rejdu tak kousek vrat a bude to dobry...nebo pri delsi ceste se olej vic zahreje,ale vetsinou u nespravneho oleje.
olaf_
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od olaf_ »

ne delato od zacatku do konce pravidelne zvuk kopiruje presne pohyb volantu
Slid

#5 Příspěvek od Slid »

V první řadě zkontroluj olej v nádobce na servo jestli je v rozmezí rysek.Pokud ho máš málo tak ho dolij.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

A pokud tam oleje je dost, tak je v háji servo pumpa. Mám to taky a čekám, kdy klekne úplně :-/
Slid

#7 Příspěvek od Slid »

..přesně tak :wink:
error-motohanz

#8 Příspěvek od error-motohanz »

chlapy vam se to nejak rozpada.... :lol: :wink:
Brody
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Brody »

Menil jste nekdo servo?Na kolik vyslo?Prosakujou me hadice,jelikoz jsou mokre.Ale mokrej mam i tento dil,tak nevim jestli netece i to
http://bmwfans.info/original/E36/Lim/31 ... l-32_0636/

Nikde sem tu nenasel jestli to nekdo menil a za kolik
_peper
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od _peper »

2 Brody: Jestli ti to prosakuje kolem trubek tak je stačí povolit a dát nové meděné podložky popřípadě je ještě nahřát aby byly měkčí a máš to přetěsněný. Dělal jsme to loni :)
Brody
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Brody »

No jeste na ne kouknu,ale mam prave i od oleje hadice od nadobky,takze minimalne ty bych vymenil.
Johnny_M
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Johnny_M »

olaf_ píše:ne delato od zacatku do konce pravidelne zvuk kopiruje presne pohyb volantu

Mě to dělá taky tak a ještě ten zvuk reaguje na otáčky motoru. Koukal jsem do serva, oleje je dost, ale je černej jak bota. Takže možná zkusím vyměnit olej. Popř. když by to byla servopumpa, na kolik příjde výměna?
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Spajky »

Johnny_M píše:
olaf_ píše:ne delato od zacatku do konce pravidelne zvuk kopiruje presne pohyb volantu

Mě to dělá taky tak a ještě ten zvuk reaguje na otáčky motoru. Koukal jsem do serva, oleje je dost, ale je černej jak bota. Takže možná zkusím vyměnit olej. Popř. když by to byla servopumpa, na kolik příjde výměna?

mně to začalo dělat po výměně oleje, ten sem tam dal správnej... takový jakoby elektro pískání, ale nvm ještě co to je, třeba nějaký kladka nebo ložisko altíku..je to jak elektromobil
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od FiliposII »

olaf_ píše:mam e36 2,5 pri toceni volantem mi huci/vrze servo rizeni, co s tim?

Taky me to jednu tak delalo, dival jsem sa jesi mam dost oleja, a dle merky to vypadalo, ze ho je dost, ale trochu jsem jeste dolel a najednu bylo po problemu (rok to jezdilo v pohode). Jinak ted jsem ten olej menil (kompletne ne jen odsatim, i z chladice servo oleje sem to dostal) a po vymene servo nevrze, ale semtam ztraci posilovaci ucinek v nizkych otackach (staci mit cca 1500ot a je to v pohode), Ale to bych prisuzoval spise zavzdusneni, snad sa to zlepsi.
Johnny_M
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Johnny_M »

FiliposII píše:
olaf_ píše:mam e36 2,5 pri toceni volantem mi huci/vrze servo rizeni, co s tim?

Taky me to jednu tak delalo, dival jsem sa jesi mam dost oleja, a dle merky to vypadalo, ze ho je dost, ale trochu jsem jeste dolel a najednu bylo po problemu (rok to jezdilo v pohode). Jinak ted jsem ten olej menil (kompletne ne jen odsatim, i z chladice servo oleje sem to dostal) a po vymene servo nevrze, ale semtam ztraci posilovaci ucinek v nizkych otackach (staci mit cca 1500ot a je to v pohode), Ale to bych prisuzoval spise zavzdusneni, snad sa to zlepsi.

Co jsi tam nalil? To Castrolacky ATFko ? Ted se taky chystam na vymenu
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od FiliposII »

Johnny_M píše:Co jsi tam nalil? To Castrolacky ATFko ? Ted se taky chystam na vymenu

no bylo to nejake ATF, zrejme od Shellu, ale nevim to jiste.
Jinak jak budes menit, tak nekde zespodu odsrubuj nejaky holendr (napr na vystupu serva), a nasrubuj nejaku nasadu, pres kterou to napr. kompresorem cele profuknes. Abys z tama dostal opradvu vsecek olej, pripadne nejakym levnym olejem to protlacit aby to bylo ciste.
radekc

#17 Příspěvek od radekc »

Mám problém, že servo v krajních polohách volantu vydává příšerný zvuky a motor skoro chcípne na volnoběh, taky se mi zdá že neposiluje tolik kolik by mělo - jednou rukou točím dost ztěžka na pneu 225/45. Myslíte, že tohle má na svědomí málo oleje?
Dneska sem to skontroloval:
Obrázek

Olej Castrol ATF TQ-Dexron II bude vyhovovat?
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

Když sundáš víčko na víčku máš tyčku s dvouma zářezama, mělo by to být mezi, nebo v letních teplotách po horní.
dalich

#19 Příspěvek od dalich »

Mě to taky hučí a olej mám vyměněný. Takže se "těším" na výměnu čerpadla... Co taková sranda stojí?
radekc

#20 Příspěvek od radekc »

Zajímalo by mě jeslti není něco špatně, když mi teče olej ze serva, ale přes víčko nádobky, když volantem točím bez zapnutýho motoru
Dneska sem 2x točil z jedny krajní polohy do druhy a pod autem kalužina 10x15cm
Nechal jsem měnit olej a před výměnou byla nádržka skoro prázdná[/b]
Odpovědět