Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pomozte.Nemůžu nastartovat.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Motolejdy
Klubové ID: 105
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Motolejdy »

Ahoj.Asi mám velký problém.Zkratovala mi baterie a zablokovalo se mi celý auto.Nejde mi to nastartovat.Ani se to nehne.Ale jinak vše funguje.Byla jsem na diagnostice,tam mi řekli,že to je imobilizérem,ale že oni s tím nehnou a mám si to odtáhnout do servisu BMW.Ale tam se mi fakt nechce.Na to nemám.Prý k tomu je potřeba nějaký kód nebo co.Mám e36 320i.Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti,jak odblokovat ten imobilizér,aniž bych musela do servisu? :cry:
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Doktor1 »

Zalezi na tom,jestli mas origo imobiliser(EWSo) nebo neorigo. EWSo myslim blokuje jen startovani a jde to myslim propojit,myslim ze uz jsem to na jednom aute delal,ale ted ti z hlavy nereknu jak. Musel bych se podivat v praci do schematu,ale to az po novym roce :(
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Motolejdy »

Myslím,že ten imobilizér je origo,ale nejsem si tím jistá na 100%.Jak se to vlastně pozná,jestli je to originál nebo neoriginál?Já už žhavím telefony a scháním někoho,kdo se v tom vyzná.Zátím bez úspěchů :cry: Já fakt nakonec budu muset přímo do autorizovanýho BMW servisu.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Motolejdy píše:Ahoj.Asi mám velký problém.Zkratovala mi baterie a zablokovalo se mi celý auto.Nejde mi to nastartovat.Ani se to nehne.Ale jinak vše funguje.Byla jsem na diagnostice,tam mi řekli,že to je imobilizérem,ale že oni s tím nehnou a mám si to odtáhnout do servisu BMW.Ale tam se mi fakt nechce.Na to nemám.Prý k tomu je potřeba nějaký kód nebo co.Mám e36 320i.Nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti,jak odblokovat ten imobilizér,aniž bych musela do servisu? :cry:
Co to znamená: "zkratovala mi baterie"? Popiš podrobněji. co se Ti stalo.
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Motolejdy »

No,asi tam byl nějaký špatný kontakt nebo co.Prostě jsem otočila klíčkem,najednou se všechno rozblikalo a zhaslo.Nic nefungovalo.Tak jsem zahýbala s baterkou a ono zase všechno naskočilo,ale už se nenastartovalo.Jinak vše fungovalo jak mělo.Kontrolky se po otočení klíčem rozsvítily,při pokusu o nastartování zhasly a pak se zase normálně rozvítili.Baterie byla nabitá.Zkoušela jsem jí i na chvíli odpojit a pak připojit,ale nic se nestalo.Takže baterkou to asi určitě není.Máš s tím nějaký zkušenosti?Za každou radu budu vděčná.Jo,zkoušeli jsme to i roztlačit,ale ani se to nehlo.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Motolejdy píše:No,asi tam byl nějaký špatný kontakt nebo co.Prostě jsem otočila klíčkem,najednou se všechno rozblikalo a zhaslo.Nic nefungovalo.Tak jsem zahýbala s baterkou a ono zase všechno naskočilo,ale už se nenastartovalo.Jinak vše fungovalo jak mělo.Kontrolky se po otočení klíčem rozsvítily,při pokusu o nastartování zhasly a pak se zase normálně rozvítili.Baterie byla nabitá.Zkoušela jsem jí i na chvíli odpojit a pak připojit,ale nic se nestalo.Takže baterkou to asi určitě není.Máš s tím nějaký zkušenosti?Za každou radu budu vděčná.Jo,zkoušeli jsme to i roztlačit,ale ani se to nehlo.

No, pakliže Ti při startování pohasnou kontrolky, tak to je KO baterka. Změř ji voltmetrem a pakliže bude mít míň jak 12V, ale víc jak 10V, tak ji zkus přes noc dobít. Jestli bude mít míň, tak je na vyhození. Nebo tam dej jinou a uvidíš. Nebo aspoň zkus auto nahodit na startovací kabely. Ale baterii tam musíš mít připojenou, jinak zničíš regulátor napětí v alternátoru. Laicky řečeno si způsobíš škodu za hodně tisíc korun. Roztlačovat to moc nedoporučuji, můžeš si s tím zničit katalyzátor.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BMWAK »

no hlavně dávej pozor na správnou polaritu baterky mě se to asi povedlo otočit a odpálil jsem řídicí jednotku:-// takže bacha na to......
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Motolejdy »

Moc díky všem za rady.Hned zítra to všechno vyzkouším.No,já asi ne,ale někoho určitě seženu 8) Já bych v tom udělala ještě víc škod.No,fakt jsem zvědavá.Sice tipuju ten imobilizér,ale vyzkouším vše.Jinak se mi ještě podařilo rozbít si nechtěně přední sklo,nevíte někdo,za kolik a kde se sežene nějaký neoriginál?
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Motolejdy »

No super,když už se něco se..,tak pořádně. :roll: Chtěla jsem si to připojistit když jsem ho koupila,ale ta bába z pojiš?ovny mi tam našla snad 3mm velkou prasklinku,takže nepojistila.Tohle nový už určitě připojistím!Tahle koupě auta mi moc nevyšla.Nekoupila jsem moc dobře.Pořád tomu něco je,přitom bouraný nebylo.Ještě mi tam nefunguje ovladač na topení a klimatizaci.
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Motolejdy »

Jo,je to digitální klima,ale tady na jihu to asi opravit neumí nikdo! :? Už jsem to měla u dvou autoelekrikářu v ČB,ale ani jeden s tím nehnul.Oba mi to vrátili s tím,že bude lepší,když si koupím novej ovladač.Tak když potřebuju,tak s tím zakroutím a ono to občas naskočí.Je to k vzteku.
kenedy

#11 Příspěvek od kenedy »

Motolejdy píše:Moc díky všem za rady.Hned zítra to všechno vyzkouším.No,já asi ne,ale někoho určitě seženu 8) Já bych v tom udělala ještě víc škod.No,fakt jsem zvědavá.Sice tipuju ten imobilizér,ale vyzkouším vše.Jinak se mi ještě podařilo rozbít si nechtěně přední sklo,nevíte někdo,za kolik a kde se sežene nějaký neoriginál?

S tím sklem to nebude tak hrozné.
Taky jsem ho měnil a kámoš mi ho sehnal neorigo,nové i s pruheh za 2.700 ,- :lol:
Zeptám se ho kde a dám ti vědět.. :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

S tou digi klimou to taky není horzné. Tenhle odkaz at si přečte někdo, kdo umí s lektronikou a pak Ti to za chvilku opravi :-)
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Motolejdy »

kenedy píše:
Motolejdy píše:Moc díky všem za rady.Hned zítra to všechno vyzkouším.No,já asi ne,ale někoho určitě seženu 8) Já bych v tom udělala ještě víc škod.No,fakt jsem zvědavá.Sice tipuju ten imobilizér,ale vyzkouším vše.Jinak se mi ještě podařilo rozbít si nechtěně přední sklo,nevíte někdo,za kolik a kde se sežene nějaký neoriginál?

S tím sklem to nebude tak hrozné.
Taky jsem ho měnil a kámoš mi ho sehnal neorigo,nové i s pruheh za 2.700 ,- :lol:
Zeptám se ho kde a dám ti vědět.. :lol:
No to by bylo super. :D Dík za ochotu.Autíčko už jezdí,tak už jen to sklo.
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Motolejdy »

Tak ten odkaz jsem si stáhla a vytiskla a teď už budu jen někoho schánět.Dík.
Auto už jezdí.Byl to špatný čip v klíči.Jela jsem s tím až do BMW.Pěknej trapas! :blush: Ten chlap na diagnostice se totiž na to úplně vys.... a já se pěkně ztrapnila.A vzal si za to 1000 kč!!!
No,jinak díky všem za příspěvky a rady.
kenedy

#15 Příspěvek od kenedy »

Ahojky.Tak jsem sehnal to telefonní číslo na to čelní sklo. :onfire:
Je to 603246916.
Sám ale nevím kdo to je, protože mi ho dal kámoš. Pokoušel jsem mu volat,ale nebere to...... :cry: Snad budeš mít větší štěstí.
Doufám, že budeš mít štěstí, protože jezdit v zimně bez čelního není nic moc :woot:
Víc pro Tebe udělat nemůžu, ale snaha byla.
To moje sklo je tuším švédské výroby, ale jistý si nejsem.
Tak a? Ti to vyjde......

Zatim..:wub: :wub: :inlove: :inlove:
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Doktor1 »

A cim se to teda vyresilo?
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Motolejdy »

kenedy píše:Ahojky.Tak jsem sehnal to telefonní číslo na to čelní sklo. :onfire:
Je to 603246916.
Sám ale nevím kdo to je, protože mi ho dal kámoš. Pokoušel jsem mu volat,ale nebere to...... :cry: Snad budeš mít větší štěstí.
Doufám, že budeš mít štěstí, protože jezdit v zimně bez čelního není nic moc :woot:
Tak a? Ti to vyjde......

No paráda,moc díky za snahu.Jseš hodnej :wink: .Zkusím tam zavolat a uvidím.No,pěkný smajlíci na konci tvé zprávy!!! :tongue: Fakt.
No,když nebude sklo,tak snad seženu někde alespoň igelit. :D Hlavně,že autíko jezdí!!!
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Motolejdy »

Doktor1 píše:A cim se to teda vyresilo?

Jestli myslíš to startování,tak to se vyřešilo náhradním klíčem než mi nechají udělat novej.Docela jsem si oddechla,protože mi hrozili už i tou řídící jednotkou.
kenedy

#19 Příspěvek od kenedy »

Motolejdy píše:
kenedy píše:Ahojky.Tak jsem sehnal to telefonní číslo na to čelní sklo. :onfire:
Je to 603246916.
Tak a? Ti to vyjde......

No paráda,moc díky za snahu.Jseš hodnej :wink: .Zkusím tam zavolat a uvidím.No,pěkný smajlíci na konci tvé zprávy!!! :tongue: Fakt.
No,když nebude sklo,tak snad seženu někde alespoň igelit. :D Hlavně,že autíko jezdí!!!
No když máš tak pěknýho Nicka.... :inlove:
Co může být hezčího, než pěkná holka v pěkným BMW..... :lol:
Motolejdy
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Motolejdy »

Pro KENEDYHO!!!

No,nick je docela hezký,auto taky,ale jak můžeš vědět,jestli i já jsem hezká??? :P Co když mám hezkej jen ten nick a BMW? :unsure:
Ale pořádný chlap v pěkným BMW je taky pěkná podívaná pro oči!Hlavně ty moje!!! :D
Nevíš,jestli někdy bude nějaký sraz BMW,jestli jo,tak kde a kdy?Jezdíš na ty srazy?
Odpovědět