Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Xenony versus palubní počítač

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka-328
Klubové ID: 73

#1 Příspěvek od Jirka-328 »

Dost přemejšlim o koupi potkávacích xenonů do předních světel. Na fóru jsem vyčetl že do H7 ček což mám já to jde celkem vpohodě....
Jenom nevím co mi na to řekne pal počítač. Hlídá i světla, a xenon má podstatně menší spotřebu než H7. Čili odpor výbojky bude jinej.... Bude mi to psát že mám prasklý žárovky?

Máte zkušenosti ?
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukáš »

Jirka-328 píše:Dost přemejšlim o koupi potkávacích xenonů do předních světel. Na fóru jsem vyčetl že do H7 ček což mám já to jde celkem vpohodě....
Jenom nevím co mi na to řekne pal počítač. Hlídá i světla, a xenon má podstatně menší spotřebu než H7. Čili odpor výbojky bude jinej.... Bude mi to psát že mám prasklý žárovky?

Máte zkušenosti ?
bude, ale de to obejít, jenze uz si nepamatuju jak....
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavel 528 »

Lukáš píše:
Jirka-328 píše:Dost přemejšlim o koupi potkávacích xenonů do předních světel. Na fóru jsem vyčetl že do H7 ček což mám já to jde celkem vpohodě....

Máte zkušenosti ?
bude, ale de to obejít, jenze uz si nepamatuju jak....
jo jde to obejit,ja to vyrabim...
Jirka-328
Klubové ID: 73

#4 Příspěvek od Jirka-328 »

Něco na způsob přesně spočítanýho odporu paralelně napíchlýho na výbojků ??
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

Máte zkušenosti ?
jo bude a ma to pet reseni:
1.) vysrat se na to
2.) vymenit ccm modul za modul z auta s xenonama (nejvic koser reseni)
3.) odpojit to v CCM
4.) vyrobit odpory a rele na kazdy svetlo
5.) bod cislo ctyri koupit, vyrabi a prodava hella
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavel 528 »

Jirka-328 píše:Něco na způsob přesně spočítanýho odporu paralelně napíchlýho na výbojků ??
to prave neni tak jednoduchy,tohle lze,ale je pak problem s rozsvicovanim tech vybojek,nekdy "naskoci" az napodruhy,to same je kdyz das misto parkovacek ledky-ty zase potom blikaj pri nerozsvicenejch svetlech,proste jsem se vsim laboroval(a nebylo to hotovy za hodku),az se dostavil vysledek,tak chapej,ze to tu nechci jen tak napsat,jak to udelat.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

http://www.teksavy.com/Tips/XenonRetrofit.html

kdyz se tu s tim delaj takovy tajnosti :lol: , jsou tam linky na nekolik verzi jak to vyresit
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Me to na E30 funguje s nepreladenym LKM, jen jsem vymenil pojistky za vetsi kdyz shorely pri zazehu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od bpytlik »

Pavel 528 píše:
Jirka-328 píše:Něco na způsob přesně spočítanýho odporu paralelně napíchlýho na výbojků ??
to prave neni tak jednoduchy,tohle lze,ale je pak problem s rozsvicovanim tech vybojek,nekdy "naskoci" az napodruhy,to same je kdyz das misto parkovacek ledky-ty zase potom blikaj pri nerozsvicenejch svetlech,proste jsem se vsim laboroval(a nebylo to hotovy za hodku),az se dostavil vysledek,tak chapej,ze to tu nechci jen tak napsat,jak to udelat.
na e39 se to u zadnich svetel s LEDkama resi tak, ze tam narves este puvodni zarovky a nekam je schovas :) Pripadne musis mit origo konvertory jako mam ja....
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pavel 528 »

bpytlik píše:
Pavel 528 píše:
na e39 se to u zadnich svetel s LEDkama resi tak, ze tam narves este puvodni zarovky a nekam je schovas :) Pripadne musis mit origo konvertory jako mam ja....
no aby mi v kufru svitilo celkem 20W navic a jeste se to tam hralo jak prase,na to jsem se teda vysr.. a rekl bych,ze jsem to vymyslel podobne jako to ma hella v tech konvertorech :D :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od skautik Čestný člen »

technicke detaily preskocime, zajimavejsi by asi byla pro nas cena :)
za kolik ty tve "konvertory" prodavas
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

skautik píše:technicke detaily preskocime, zajimavejsi by asi byla pro nas cena :)
nechci mu tu kazit zivnost, ale na linku co jsem daval je reseni :)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pavel 528 »

skautik píše:technicke detaily preskocime, zajimavejsi by asi byla pro nas cena :)
myslim,ze je to skoro zadarmo :D ...500Kc za zadni a 600Kc za predni,kdyz to bude chtit nekdo delat sam a vymejslet,udela to asi levneji...o) :D
Odpovědět