Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 Startér

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aDAm_2 »

Tak aby toho letos nebylo na autě málo tak dnes přestal prozměnu fungovat startér :( Přijdu, sendu začnu startovat a než stihne motor chytnou tak jakoby se odpojil elektromagnet co drží pastorek. Při dalším otočením klíčku se jen roztočí startér ale zřejmě nedojde k vysunutí pastorku protože je slyšet jen bzukot.

Může to být baterkou? Co se mě stávalo tak že byla vymlácená uplně a to jen cvakalo. Může to být nějakým relé/pojistkou?

Pokud by to nebylo nic z výše uvedeného tak zřejmě musí startér ven. Má někdo postup jak ho vytáhnout? Je to proveditelné v parkovištních podmínkách?

Motor je M50B25
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aDAm_2 »

To nikdo z vás neřešil startér? Nemá aspoň někdo tucha jak se dá k němu dostat? Jestli se musí zespoda či zhora? Na bimmer foru sem našel že se leze zhora ale musí sání pryč, ale je to typ od typu asi jinak.

U mě to je M50B25 4kolka a automat.
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

jako dá se cokoliv,ale má to smysl řešit na pakovišti nebo dát o 500kč víc a nechat to udělat komplet?
Lennox

#4 Příspěvek od Lennox »

beny-maser píše:jako dá se cokoliv,ale má to smysl řešit na pakovišti nebo dát o 500kč víc a nechat to udělat komplet?

Připlat si at ti to udělaj. Já jezdím do servisu se vším. :)
_milan_

#5 Příspěvek od _milan_ »

vytahnout normálně z vrchu , je pravda že u některych motorizaci musi sání dolů.. každopadně ze spod povolit ty dva torxy na převodovce...ale starter tahat zhora...
jinak funkční origo starter bych mohl nabidnout k prodeji...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od aDAm_2 »

heh už vidím kvalitní servis co si veme 5ti kilo za práci....nehledě na to že to není jen o tom, ale zajistit odtah, a hlavně sehnání spolehlivého servisu.
_milan_

#7 Příspěvek od _milan_ »

odtah je jedna věc,, druha věc že mechanik nema za pul hodiny co delat takže ikdyby brali 1000kč/hod tak tech 500... a kvalitní servis znamená co ? že ti daji kafe ? ...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aDAm_2 »

Kvalitní servis znamená to že se tě nebude snažit za každou cenu ojebat a z práce na 30m neudělat týdenní závazek.
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

na startér nepotřebuješ nějakého kdo ví jakého myslitele
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od aDAm_2 »

A právě proto že k tomu není potřeba atomový inženýr se ptám jak se k tomu startéru dá dostat a dostat ho ven z auta. Není pro mě problém te startér rozebrat, vyměnit uhlíky atd. toto jsem už několikrát dělal na jiných autech, ale všude byl k těm startérům přístup. A pokud se kvůli demontáži musí rozebrat půlka motoru tak s tím opravdu k nějakému fušaři nehodlám jít a řešit pak další věci co se následně vyserou "odborným" zásahem.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od aDAm_2 »

Jen dodám nové poznatky:

- Baterie dobita a výsledek stejný

- Kontrola žlutého relé (vlevo s modrým pruhem, foto z netu) v pojistkovce (č. 255)
Kontakty vypadaly opáleně, takže očištěny, kontrola zda spíná a nespíná. Sepnuto tedy ručně a výsledek stále stejný, motor nestartuje.

Může někdo potvrdit že se opravdu jedná o rele starteru a že by mělo spínat?

Obrázek
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od aDAm_2 »

Mno takže jsem tedy ještě sehnal bentlyho a koukl co tam píšou. Demontáž startéru vyžaduje sundání chlazení alternátoru a demontáž sání a pak vrchem se dá k němu dostat. Tak pokud je to takhle tak snad to půjde řešit i před barákem ;)
Odpovědět