Tak aby toho letos nebylo na autě málo tak dnes přestal prozměnu fungovat startér Přijdu, sendu začnu startovat a než stihne motor chytnou tak jakoby se odpojil elektromagnet co drží pastorek. Při dalším otočením klíčku se jen roztočí startér ale zřejmě nedojde k vysunutí pastorku protože je slyšet jen bzukot.
Může to být baterkou? Co se mě stávalo tak že byla vymlácená uplně a to jen cvakalo. Může to být nějakým relé/pojistkou?
Pokud by to nebylo nic z výše uvedeného tak zřejmě musí startér ven. Má někdo postup jak ho vytáhnout? Je to proveditelné v parkovištních podmínkách?
To nikdo z vás neřešil startér? Nemá aspoň někdo tucha jak se dá k němu dostat? Jestli se musí zespoda či zhora? Na bimmer foru sem našel že se leze zhora ale musí sání pryč, ale je to typ od typu asi jinak.
vytahnout normálně z vrchu , je pravda že u některych motorizaci musi sání dolů.. každopadně ze spod povolit ty dva torxy na převodovce...ale starter tahat zhora...
jinak funkční origo starter bych mohl nabidnout k prodeji...
heh už vidím kvalitní servis co si veme 5ti kilo za práci....nehledě na to že to není jen o tom, ale zajistit odtah, a hlavně sehnání spolehlivého servisu.
odtah je jedna věc,, druha věc že mechanik nema za pul hodiny co delat takže ikdyby brali 1000kč/hod tak tech 500... a kvalitní servis znamená co ? že ti daji kafe ? ...
A právě proto že k tomu není potřeba atomový inženýr se ptám jak se k tomu startéru dá dostat a dostat ho ven z auta. Není pro mě problém te startér rozebrat, vyměnit uhlíky atd. toto jsem už několikrát dělal na jiných autech, ale všude byl k těm startérům přístup. A pokud se kvůli demontáži musí rozebrat půlka motoru tak s tím opravdu k nějakému fušaři nehodlám jít a řešit pak další věci co se následně vyserou "odborným" zásahem.
- Kontrola žlutého relé (vlevo s modrým pruhem, foto z netu) v pojistkovce (č. 255)
Kontakty vypadaly opáleně, takže očištěny, kontrola zda spíná a nespíná. Sepnuto tedy ručně a výsledek stále stejný, motor nestartuje.
Může někdo potvrdit že se opravdu jedná o rele starteru a že by mělo spínat?
Mno takže jsem tedy ještě sehnal bentlyho a koukl co tam píšou. Demontáž startéru vyžaduje sundání chlazení alternátoru a demontáž sání a pak vrchem se dá k němu dostat. Tak pokud je to takhle tak snad to půjde řešit i před barákem