Zdravím neslyšely jste někdy o evry modu? Prý je to jednoduchá a levná fičurka díky které se dá snadno přidávat a ubírat dávka paliva. Pokud někdo máte zkušenosti budu rád.
musel jsem vyměnit spojku, tak kurevskej záleží kolik si přidáš, jo a je lepší to udělat přes vypínač a ještě dát do serie antiparalerne 2 diody, aby byl chod motoru klidnější. Jinak se bude hádat. Je dobrý si i poladit trochu turbo.
A nějakej podrobnější navod by jste někdo neměl? Nejsem uplnej nešika ale těm el. věcem moc neholduju. Plus nějaký dlouhodobější zkušenosti. A jak k tomu přizpůsobit turbo?
co chceš vědět víc? kontakt 2 a 3 snad na konektoru čerpadla najdeš, vezme potenciometr na zapojíš paralelně, to znamená že nic neodpojuješ no a kvůli dobrému volnoběhu napojíš do série k potenciometru dvě diody navzájem na sobě paralelně ale každá bude obráceně(tzv antiparelelně). No a třeba ještě vypínač ať to jde vypnout. No ideální je ten potak sehna hodne citlivej, víceotáčkovej, je sice dražší ale lépe to nastavíš jak chceš. Jinak ze spojkou už teď počítej. No a na turbu zkrať o nějakej ten závit na tyčce wastegate (plechovky), ale postupně, ať ti to nepadá do nouzáku.
Kdysi se tomu říkalo power box a prodávalo se to kolem 5000,- a teť se tomu říká every mod a stojí to 100,- a ve fininále je to to stejné.
Je to jako čip,ale s tím rozdílem,že to ojebává řídící jednotku a ta tam nahrne naftu. Nevím no...jako levné zvýšení výkonu možná jo,ale dlouhodobě bych spíš řešil čip.
Osobně jsem to zkoušel a jede to dobře...
beny-maser píše:tak dobrý je,že si to dáš na vypínač a zapneš jen když chceš
No hlavně se to musí zapnout až po nastartování motoru.Proto tam ten spínač být musí... A už vidím,jak jezdíš s origo softem a pak Tě někdo předjede a honem hledáš vypínač
HIDEN píše:No a byl jste s tím někdo na brzdě? Když to kurví spojky tak to už může být docela nátřesk.
On to nátřesk je,když to dáš na sérii auto a jseš zvxklej na zhnilý TDS Já jsem to zkoušel ,ale už jsem měl čip a i tak to bylo znát. Rozdíl na brzdě byl kolem 4kw oproti obyč čipu.
A to že lehne x let stará 228mm spojka se dá čekat
Tak jsem dak 1000 a vše napojil jak má být a nic. Když zapnu vypínač a pohybuju poťákem tak se otáčky skoro nemění rozhodně se nezvyšují auto nekouří jen když dám málo paliva a motor jde nepravidelně. Nevíte kde jsem udělal chybu?
HIDEN píše:Tak jsem dak 1000 a vše napojil jak má být a nic. Když zapnu vypínač a pohybuju poťákem tak se otáčky skoro nemění rozhodně se nezvyšují auto nekouří jen když dám málo paliva a motor jde nepravidelně. Nevíte kde jsem udělal chybu?
Dobře by se to dělalo s diagnostikou. Tím poťákem totiž měníš teplotu paliva a to jde na diagnostice vidět. Když to dáš málo,tak to jede stejně jako serie.... když to dáš moc,tak jsem mimo rozsah měření čidla a jede to stejně...mělo by to být kolem (jestli si to dobře pamatuju) 60st paliva.
Tam je to myslím max hodnota co čidlo ještě měří je schopné dodat nejvíce nafty.
Bez diagnostiky je to pokus / omyl.