Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 - plave při jízdě po vyjetejch kolejích

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Zdravím,
teď na konci zimi se mi zdá že auto malinko víc plave při jízdě po vyjetejch kolejích, vím je to částečně i normální a způsobujou to zimáky, ale dřív to podle mě nebylo tak markatní.

Stejně se budu muset kouknout na podvozek kvůli technickej, ptám se čistě jen proto, abych věděl na co se zaměřit.

Předem díky.
nuny

#2 Příspěvek od nuny »

Pokud máš aktivní řízení, pročti tady, možná to má souvislost? :wink:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PPetr »

Já měl uplně rozhozenou geometrii.. zkus to nechat přeměřit.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jendix »

PPetr píše:Já měl uplně rozhozenou geometrii.. zkus to nechat přeměřit.
no na geometrii jsem byl, je to půl roku, ale je fakt že to dělali takový trochu voslové.. tak to asi nechám přeměřit..
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

nuny píše:Pokud máš aktivní řízení, pročti tady, možná to má souvislost? :wink:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
v rychlosti jsem to přečet, ale podle mě to s tim nesouvisí

jinak řízení mám normální..
kubito

#6 Příspěvek od kubito »

nech udelat Geo predek+zadek. to je uplne jedno pred jak dlouhem jsi tam byl staci jedna vetsi dira a mas po geo
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od PPetr »

Já tenkrát přezouval na zimni a měl jsem uplně sjetý vnitřky na zadku, taky se to blbě drželo na dálnici ale přičítal jsem to že jsou to jen 16ky s pneu 225/55/16. Přijel jsem na geo a frajer se na mě v tom kanclu podíval a řekl: bavorák??? Tak to je 5ka že jo??? Stál jsem tam jak osel a souhlasil. Řekl že mu tam někteří jezdí 2x ročně a že to je nemoc těchto aut... :-( Od tý doby často kontroluju pneu jestli se to nejak nesjíždí, protože předtim to byla otázka cca měsíce. Ten graf z tý geo byl hoodně červenej....
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jendix »

PPetr píše:Já tenkrát přezouval na zimni a měl jsem uplně sjetý vnitřky na zadku, taky se to blbě drželo na dálnici ale přičítal jsem to že jsou to jen 16ky s pneu 225/55/16. Přijel jsem na geo a frajer se na mě v tom kanclu podíval a řekl: bavorák??? Tak to je 5ka že jo??? Stál jsem tam jak osel a souhlasil. Řekl že mu tam někteří jezdí 2x ročně a že to je nemoc těchto aut... :-( Od tý doby často kontroluju pneu jestli se to nejak nesjíždí, protože předtim to byla otázka cca měsíce. Ten graf z tý geo byl hoodně červenej....
no to jsem měl napodzim.. proto jsem nechával tu geometrii dělat.. ale to neni samosebou.. neco někde potom musí povolovat ne?

co vím, že mám pozice č.2 obě na výměnu, už loni začali malinko povrzávat.. podle mě je to právě na gumy nejkritičtější místo..

Obrázek[/img]
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jendix »

Co mi ještě není jasný, našel jsem sady kde je čiste jen kloub, nebo jako komplet s celým ramenem? Máte s tim nějaký zkušenosti?

http://www.ebay.de/itm/Integrallenker-K ... 626wt_1163
Couloo

#10 Příspěvek od Couloo »

Já bych to viděl na vůli v řízení.Je to docela častý problém E60 a já ji mám taky a dělá mi to stejně jako tobě. To ti ale zjistí na STK nebo k někomu na zvedák.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jendix »

Couloo píše:Já bych to viděl na vůli v řízení.Je to docela častý problém E60 a já ji mám taky a dělá mi to stejně jako tobě. To ti ale zjistí na STK nebo k někomu na zvedák.
no na to mám podezření taky.. ale e36 mi takhle kdysi malinko plavala taky.. a ta měla řízení v pohodě..

co se s tim řízením nechá vlastně dělat, nechá se vůle nějak vymezit? nebo jen výměna?
Couloo

#12 Příspěvek od Couloo »

To je to, co právě taky řeším jestli někdo dělá repas toho řízení. Pokud ne tak pouze výměna za origo protože v náhradě se nedělá. Cena cca 30 000kč.

Jinak u E39 která taky plavala, jsem měnil silentbloky v uložení zadní nápravy a bylo po plavání.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jendix »

Couloo píše:To je to, co právě taky řeším jestli někdo dělá repas toho řízení. Pokud ne tak pouze výměna za origo protože v náhradě se nedělá. Cena cca 30 000kč.

Jinak u E39 která taky plavala, jsem měnil silentbloky v uložení zadní nápravy a bylo po plavání.
náhrada se dělá, stojí ca. 300€, nechá se najít na ebay, našel jsem i repas.. ale nevim no.. :-D

ty silentbloky myslíš ty 4 velký co drží celou nápravu.. jestli se nepletu odchází až po delší době, je to víceméně daný stářím.. ztvrdnou a poprakaji.. kouknu na ně.. ale u 2005 ročníku ke konci roku mi to přijde brzo..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#14 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Tak jestli mas RFT nemusíš víc pátrat po příčině...
“Ability is what you're capable of doing.”
Couloo

#15 Příspěvek od Couloo »

Jj, to jsou ony v tom hliniku tvaru H. Ono podle me taky zalezi ani ne na rocniku, ale na poctu ujetych km a v jakych podminkach to auto jezdi. A nase cesty jim myslim daji co proto :)

Jinak kolegovi dost plavala E46 330d tour a po vymene silentbloku motoru se pak chovala o dost lepe.
Matthes

#16 Příspěvek od Matthes »

Já se na výměnu těch 4 velkých silentbloků v tom "Háčku" chystám na jaře. Na podzim jsem měl auto zvednuté na geo a byli na výmenu jen ty více zadní (ke kufru), ale měnit budu všechny 4. E60ka je r.v.2005 a má najeto 312tis. Potom mi někdo pisněte kde jste koupili a za kolik :wink:
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jendix »

Hanz píše:Tak jestli mas RFT nemusíš víc pátrat po příčině...
ne ne.. mám klasiku.. ;-)

no uvidíme, příští tejden na to kouknem na zvedáku..
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jendix »

Matthes píše:Já se na výměnu těch 4 velkých silentbloků v tom "Háčku" chystám na jaře. Na podzim jsem měl auto zvednuté na geo a byli na výmenu jen ty více zadní (ke kufru), ale měnit budu všechny 4. E60ka je r.v.2005 a má najeto 312tis. Potom mi někdo pisněte kde jste koupili a za kolik :wink:
no jestli je máš rozpraskaný, tak je to jasný, prej ale drží 10 let.. já mám jinak taky 2005/10, 250tkm
Odpovědět