Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E61 - plave při jízdě po vyjetejch kolejích
-
Jendix
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
teď na konci zimi se mi zdá že auto malinko víc plave při jízdě po vyjetejch kolejích, vím je to částečně i normální a způsobujou to zimáky, ale dřív to podle mě nebylo tak markatní.
Stejně se budu muset kouknout na podvozek kvůli technickej, ptám se čistě jen proto, abych věděl na co se zaměřit.
Předem díky.
teď na konci zimi se mi zdá že auto malinko víc plave při jízdě po vyjetejch kolejích, vím je to částečně i normální a způsobujou to zimáky, ale dřív to podle mě nebylo tak markatní.
Stejně se budu muset kouknout na podvozek kvůli technickej, ptám se čistě jen proto, abych věděl na co se zaměřit.
Předem díky.
Pokud máš aktivní řízení, pročti tady, možná to má souvislost?
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
v rychlosti jsem to přečet, ale podle mě to s tim nesouvisínuny píše:Pokud máš aktivní řízení, pročti tady, možná to má souvislost?![]()
jinak řízení mám normální..
-
PPetr
- Kontaktovat uživatele:
Já tenkrát přezouval na zimni a měl jsem uplně sjetý vnitřky na zadku, taky se to blbě drželo na dálnici ale přičítal jsem to že jsou to jen 16ky s pneu 225/55/16. Přijel jsem na geo a frajer se na mě v tom kanclu podíval a řekl: bavorák??? Tak to je 5ka že jo??? Stál jsem tam jak osel a souhlasil. Řekl že mu tam někteří jezdí 2x ročně a že to je nemoc těchto aut...
Od tý doby často kontroluju pneu jestli se to nejak nesjíždí, protože předtim to byla otázka cca měsíce. Ten graf z tý geo byl hoodně červenej....
-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
no to jsem měl napodzim.. proto jsem nechával tu geometrii dělat.. ale to neni samosebou.. neco někde potom musí povolovat ne?PPetr píše:Já tenkrát přezouval na zimni a měl jsem uplně sjetý vnitřky na zadku, taky se to blbě drželo na dálnici ale přičítal jsem to že jsou to jen 16ky s pneu 225/55/16. Přijel jsem na geo a frajer se na mě v tom kanclu podíval a řekl: bavorák??? Tak to je 5ka že jo??? Stál jsem tam jak osel a souhlasil. Řekl že mu tam někteří jezdí 2x ročně a že to je nemoc těchto aut...Od tý doby často kontroluju pneu jestli se to nejak nesjíždí, protože předtim to byla otázka cca měsíce. Ten graf z tý geo byl hoodně červenej....
co vím, že mám pozice č.2 obě na výměnu, už loni začali malinko povrzávat.. podle mě je to právě na gumy nejkritičtější místo..
[/img]-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
Co mi ještě není jasný, našel jsem sady kde je čiste jen kloub, nebo jako komplet s celým ramenem? Máte s tim nějaký zkušenosti?
http://www.ebay.de/itm/Integrallenker-K ... 626wt_1163
http://www.ebay.de/itm/Integrallenker-K ... 626wt_1163
-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
no na to mám podezření taky.. ale e36 mi takhle kdysi malinko plavala taky.. a ta měla řízení v pohodě..Couloo píše:Já bych to viděl na vůli v řízení.Je to docela častý problém E60 a já ji mám taky a dělá mi to stejně jako tobě. To ti ale zjistí na STK nebo k někomu na zvedák.
co se s tim řízením nechá vlastně dělat, nechá se vůle nějak vymezit? nebo jen výměna?
-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
náhrada se dělá, stojí ca. 300€, nechá se najít na ebay, našel jsem i repas.. ale nevim no..Couloo píše:To je to, co právě taky řeším jestli někdo dělá repas toho řízení. Pokud ne tak pouze výměna za origo protože v náhradě se nedělá. Cena cca 30 000kč.
Jinak u E39 která taky plavala, jsem měnil silentbloky v uložení zadní nápravy a bylo po plavání.
ty silentbloky myslíš ty 4 velký co drží celou nápravu.. jestli se nepletu odchází až po delší době, je to víceméně daný stářím.. ztvrdnou a poprakaji.. kouknu na ně.. ale u 2005 ročníku ke konci roku mi to přijde brzo..
-
Jendix
- Kontaktovat uživatele:
no jestli je máš rozpraskaný, tak je to jasný, prej ale drží 10 let.. já mám jinak taky 2005/10, 250tkmMatthes píše:Já se na výměnu těch 4 velkých silentbloků v tom "Háčku" chystám na jaře. Na podzim jsem měl auto zvednuté na geo a byli na výmenu jen ty více zadní (ke kufru), ale měnit budu všechny 4. E60ka je r.v.2005 a má najeto 312tis. Potom mi někdo pisněte kde jste koupili a za kolik