Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nefunkční budíky 3.0d E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KamilAC
Klubové ID: 870

#1 Příspěvek od KamilAC »

Sháním šikulu,co nakóduje budíky z mé 530d E39 manuál. Jsou po opravě pixelů,a jsou úplně"čisté". :wink:

Momentálně mám v autě budíky z automatu, nejde mi kvůli tomu DSC, nekomunikujou s MID panelem uprostřed, a co mě štve nejvíc,tak se nedostanu k ovládání webasta. :(

Nejlépe někdo na Vysočině.
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Ja. Umim i komplet cele auto. Ale ke mne to mas par kilaku...
StepanMatl
Klubové ID: 2455

#3 Příspěvek od StepanMatl »

Nejblíž bys to měl asi k Alešovi - Zruč n. Sázavou - nick "all".
KamilAC

#4 Příspěvek od KamilAC »

Ještě takovej blbej dotaz. Je pravděpodobné,že to webasto a BC uprostřed nejdou právě kvůli těm budíkům? Včera nachumelilo a zjistil jsem,že i když žlutý trojúhelník deaktivace protoprokluzu svítí,tak DSC normálně funguje.
Na středním MID panelu se mi nedá dostat do menu BC a ni do ovládání Webasta,tj.valí jen audio.
KamilAC

#5 Příspěvek od KamilAC »

Tak jsem namontoval repasované budíky. Normálně fungují,ukazují stav nádrže,rychlost,otáčky,teplotu,hlásí závady(prasklá žárovka)...Na displeji normálně zobrazí i prům.spotřebu,dojezd apod.

Denní počítadlo funguje a přičítá kilometry. Na počítadle celkových ujetých kilometrů ale svítí nuly a nepřičítá nově ujeté km. Nejdou mi couvačky.
Do menu BC na středním MID panelu se nejde dostat,stejně tak ani k ovládání časovače Webasta.

I repasované budíky jsou pravděpodobně z automatu, svítí režimy aut.převodovky a BC hlásí chybu"nouzový režim převodovky".

Jak odstranit tento problém? Může být závada někde jinde než v budíkách? Hlavně nechápu proč to spolu nekomunikuje,když na budíkách to vše normálně ukazuje.
Je třeba napojit na diagnostiku,nebo to jde nějak přímo přes budíky? Dostanu se v nich k veškerým testům,nastavení jazyka apod. Když dlouze držím"BC"na páčce směrovek, objeví se nápis"PROG"ale dál se nijak nedostanu. :(
KamilAC

#6 Příspěvek od KamilAC »

Tak jsem namontoval repasované budíky. Normálně fungují,ukazují stav nádrže,rychlost,otáčky,teplotu,hlásí závady(prasklá žárovka)...Na displeji normálně zobrazí i prům.spotřebu,dojezd apod.

Denní počítadlo funguje a přičítá kilometry. Na počítadle celkových ujetých kilometrů ale svítí nuly a nepřičítá nově ujeté km. Nejdou mi couvačky.
Do menu BC na středním MID panelu se nejde dostat,stejně tak ani k ovládání časovače Webasta.

I repasované budíky jsou pravděpodobně z automatu, svítí režimy aut.převodovky a BC hlásí chybu"nouzový režim převodovky".

Jak odstranit tento problém? Může být závada někde jinde než v budíkách? Hlavně nechápu proč to spolu nekomunikuje,když na budíkách to vše normálně ukazuje.
Je třeba napojit na diagnostiku,nebo to jde nějak přímo přes budíky? Dostanu se v nich k veškerým testům,nastavení jazyka apod. Když dlouze držím"BC"na páčce směrovek, objeví se nápis"PROG"ale dál se nijak nedostanu. :(
KamilAC

#7 Příspěvek od KamilAC »

Miguel
Klubové ID: 1507

#8 Příspěvek od Miguel »

Budíky se musej nakodovat v každém případě, pokud jsou z jiného auta jinak to nebude nikdy chodit jak má a musí se to udělat přes diagnostiku.
petratria

#9 Příspěvek od petratria »

Zdar mam e39 2002 manual a vubec netusim jak se nastavuje webasto.

1. zapne se samo kdyz klesne teplota pod pět stupnu, pokavad se nepletu.

2. muzu ho nastavit jak se mi bude hodit prez BC. ( jestli ano jak na to :-)
KamilAC

#10 Příspěvek od KamilAC »

Jinýma funkčníma budíkama z auta se stejnou motorizací a výbavou problém neodstraním? :wink:
Snejk
Klubové ID: 2166
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Snejk »

a do prahy ke mne zajet je problem? ja ti to normalne nakoduju.
airbone
Klubové ID: 1836

#12 Příspěvek od airbone »

KamilAC píše:Jinýma funkčníma budíkama z auta se stejnou motorizací a výbavou problém neodstraním? :wink:
Odstranis aj neodstranis. To auto by muselo mat presne taku istu vybavu ako to tvoje, aby vsetko fungovalo. Ale tak ci tak, bude v nich ine VIN cislo a bude ti svietit manipulacny bod. Navyse km budu ine a tie nejdu prepisat diagnostikou, len ak su nulove, resp menej ako 255km.
To webasto nerozchodis tak ci tak, pretoze predpokladam ze mas len prihrev prekodovany na kurenie aby si ho mohol spustat cez MID. To znamena ze niekto to nakodoval v tvojom aute. Zmena parametrov sa udeje v IHKA jednotka, ale aj v budikoch. To znamena ze ak das budiky z auta kde toto nakodovane nebolo, tak ti webasto jedoducho nepojde zapnut cez MID, musi sa nakodovat odznova.
KamilAC

#13 Příspěvek od KamilAC »

airbone píše:Odstranis aj neodstranis. To auto by muselo mat presne taku istu vybavu ako to tvoje, aby vsetko fungovalo. Ale tak ci tak, bude v nich ine VIN cislo a bude ti svietit manipulacny bod. Navyse km budu ine a tie nejdu prepisat diagnostikou, len ak su nulove, resp menej ako 255km.
To webasto nerozchodis tak ci tak, pretoze predpokladam ze mas len prihrev prekodovany na kurenie aby si ho mohol spustat cez MID. To znamena ze niekto to nakodoval v tvojom aute. Zmena parametrov sa udeje v IHKA jednotka, ale aj v budikoch. To znamena ze ak das budiky z auta kde toto nakodovane nebolo, tak ti webasto jedoducho nepojde zapnut cez MID, musi sa nakodovat odznova.
Budu to spíš řešit opravou těch původních. Každopádně budíky které řeším,byly v opravě u tebe. Dostal jsem je k autu ještě v krabici, s tím že se prej nějak nepovedlo zachránit ty původní,tak jsi mu místo nich poslal tyhlety,úplně čistý. Co se týče pixelů,stav samozřejmě 1A tak jako snad všechny,co jsem od tebe viděl. Akorát jsou asi z automatu,svítí na nich režimy AT a BC hlásí"Getriebenotprogramm". Tak doufám že to půjde sladit.

Dovedeš podle VIN zjistit, jestli mám jen příhřev,nebo plnohodnotný Webasto? Mám GV11443
airbone
Klubové ID: 1836

#14 Příspěvek od airbone »

KamilAC píše:
airbone píše:Odstranis aj neodstranis. To auto by muselo mat presne taku istu vybavu ako to tvoje, aby vsetko fungovalo. Ale tak ci tak, bude v nich ine VIN cislo a bude ti svietit manipulacny bod. Navyse km budu ine a tie nejdu prepisat diagnostikou, len ak su nulove, resp menej ako 255km.
Budu to spíš řešit opravou těch původních. Každopádně budíky které řeším,byly v opravě u tebe. Dostal jsem je k autu ještě v krabici, s tím že se prej nějak nepovedlo zachránit ty původní,tak jsi mu místo nich poslal tyhlety,úplně čistý. Co se týče pixelů,stav samozřejmě 1A tak jako snad všechny,co jsem od tebe viděl. Akorát jsou asi z automatu,svítí na nich režimy AT a BC hlásí"Getriebenotprogramm". Tak doufám že to půjde sladit.

Dovedeš podle VIN zjistit, jestli mám jen příhřev,nebo plnohodnotný Webasto? Mám GV11443
Neviem co mas presne na mysli, pretoze nepamatam si vsetky opravy, ale raz tu boli budiky z ciech, ktore boli totalne dead Niekto sa na nich pokusal prestavit kilometre. Zakladna doska bola znicena a elektronicky nereagovala. Este stale ju mam kdesi zahodenu. Chcel som vytiahnut udaje z pamate, ale cela pamat mala v sebe ulozeny nejaky blud, jej obsah bol poskodeny, takze sa z nej nedalo vycitat nic. Potom som pripravoval nejake ine budiky namiesto nich, pretoze som mal jedne s takmer identickym cislom dielu a mali tie iste proporcie (sw verzia, hw verzia apd). Ak su uplne ciste a s 0km, tak sa musia nakodovat. Spravi ti to hocikto kto ma DIS v44, je to otazka 5 minut. Staci ich nahodit do auta a nakodovat ako vymenene budiky. System si bude pytat ci su v aute povodne budiky, ale treba zvolit ze niesu k dispozicii a potom nakodovat tieto. DIS vycita VIN kod z LCM a aj pocet km a zapise to vsetko do budikov a nasledne ich nakodouje podla vybavy auta automaticky a je hotovo :)
Ale myslim ze to bol niekto iny kto mi ich daval robit, nebol si to ty ze?
KamilAC

#15 Příspěvek od KamilAC »

airbone píše:Neviem co mas presne na mysli, pretoze nepamatam si vsetky opravy, ale raz tu boli budiky z ciech, ktore boli totalne dead Niekto sa na nich pokusal prestavit kilometre. Zakladna doska bola znicena a elektronicky nereagovala. Este stale ju mam kdesi zahodenu. Chcel som vytiahnut udaje z pamate, ale cela pamat mala v sebe ulozeny nejaky blud, jej obsah bol poskodeny, takze sa z nej nedalo vycitat nic. Potom som pripravoval nejake ine budiky namiesto nich, pretoze som mal jedne s takmer identickym cislom dielu a mali tie iste proporcie (sw verzia, hw verzia apd). Ak su uplne ciste a s 0km, tak sa musia nakodovat. Spravi ti to hocikto kto ma DIS v44, je to otazka 5 minut. Staci ich nahodit do auta a nakodovat ako vymenene budiky. System si bude pytat ci su v aute povodne budiky, ale treba zvolit ze niesu k dispozicii a potom nakodovat tieto. DIS vycita VIN kod z LCM a aj pocet km a zapise to vsetko do budikov a nasledne ich nakodouje podla vybavy auta automaticky a je hotovo :)
Ale myslim ze to bol niekto iny kto mi ich daval robit, nebol si to ty ze?
Nn ja to nebyl ja ti posilal budiky nekdy predloni,auto uz nemam ale funguji doted.:) Kazdopadne uz mam nakodovano.
KamilAC

#16 Příspěvek od KamilAC »

Tak problem odstranen,stacilo budiky nakodovat a sladit s autem. Uz chodi webasto i BC. Velky dik patri matizovi,za kterym jsem si o vikendu udelal vylet do Opavy.
Odpovědět