Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 INFRARED dodatečná montáž - nefunguje... proč?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lenoch »

Ahojte. Nedomontovával si někdo do e34 origo dálkač fungující přes vnitřní zrcátko - INFRARED? Já sehnal zrcátko, klíč, natahal kabeláž a klíč prostě nedokážu se zrcátkem spárovat ani za boha... x krát jsem kontroloval správně zapojené dráty, ale stále nejde... A ještě nevíte co to je handle switch v řidičovo dveřích? To je spínač přímo kliky řidičovo dveří? Chjo, už mě to morduje stále se trefovat klíčem do zámku...
Děkuji za jakoukoli radu:)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jaký máš postup párování..?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lenoch »

Fx píše:Jaký máš postup párování..?

Klasiku popsanou ve všech manuálech. Přijdu k autu. Otevřu, sednu, zabouchnu dveře. Dám klíčky do polohy 1, kdy se mi rosvítí kilometrovník - ne zapalování, do 3sec vypnu. A pak podržím zmáčklé hranaté tlačítko a kulaté při stále stlačeném hranatém třikrát postupně stisknu. Pak pustím i hranaté. Rozbliká se mi ledka na klíčku nu a v této fázi dám kliček co nejbíže k zrcátku a zmáčknu jedno ze dvou tlačítek a NIC!!! Chjo:( Tobě to normálně funguje? Máš origo zástavbu INFRARED v autě nebo dodělávku? Kuju:)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Já infra nemám, ale tenhle postup mi vždycky fungoval. Co všechno jsi zapojoval při té dodělávce?
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lenoch »

Fx píše:Já infra nemám, ale tenhle postup mi vždycky fungoval. Co všechno jsi zapojoval při té dodělávce?

Měl jsem v autě origo natažen jen svazek vedoucí k zrcátku pro samostmívání asi - drát připojený na PIN 1, 3 a 10 - viz obr. Nu tak jsem donatahal všechny zbylé vodiče co jsou na obrázku, takže teď mám zapojené PINY 1-10 krom PINU 9, který vede na alarm, který origo nevlastním. Napájení 2, 3, 10 tam je - naměřím. Diagnostické PINY 4 a 8 také jsou správně zapojené - diagnostika zrcátko najde. Na PIN 5 když přivedu +12V tak dojde k zavření všech dveří, PINEM 6 je pak po přivedení +12V zase otevřu - také nejspíš správně zapojené PINY. A pak je tu už jen PIN 7 - ten opravdu je připojen na PIN 2 na general modulu, faktem je, že podle el. schámatu moje auto ten handle switch nemá. Ale klemou jsem ho nahradil... a stále nic... zajímavé je, že přes diagnostiku to také nejde ovládat... mě napadá, jestli nemám obráceně PIN 5 a 6, ale dle schématu to mám správně... to je konec:)

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

lenoch píše:
Fx píše:Já infra nemám, ale tenhle postup mi vždycky fungoval. Co všechno jsi zapojoval při té dodělávce?

Měl jsem v autě origo natažen jen svazek vedoucí k zrcátku pro samostmívání asi - drát připojený na PIN 1, 3 a 10 - viz obr. Nu tak jsem donatahal všechny zbylé vodiče co jsou na obrázku, takže teď mám zapojené PINY 1-10 krom PINU 9, který vede na alarm, který origo nevlastním. Napájení 2, 3, 10 tam je - naměřím. Diagnostické PINY 4 a 8 také jsou správně zapojené - diagnostika zrcátko najde. Na PIN 5 když přivedu +12V tak dojde k zavření všech dveří, PINEM 6 je pak po přivedení +12V zase otevřu - také nejspíš správně zapojené PINY. A pak je tu už jen PIN 7 - ten opravdu je připojen na PIN 2 na general modulu, faktem je, že podle el. schámatu moje auto ten handle switch nemá. Ale klemou jsem ho nahradil... a stále nic... zajímavé je, že přes diagnostiku to také nejde ovládat... mě napadá, jestli nemám obráceně PIN 5 a 6, ale dle schématu to mám správně... to je konec:)

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Podstatné je toto:

Musíš mít zapojeno stálých 12V, ACC (spínaných 12V), zamčení, odemčení a myslím, že vnitřní osvětlení (tak to aspoň je u radiové dálky, podle mě tedy ten door handle switch). Podle popisu jediné, co mě napadá, je jestli máš zapojených těch spínaných 12V...
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lenoch »

Spínaných 12V mám - to je PIN č. 3. Po otočení klíčkama do polohy 1 je tam +12V. 12V stálých je na PINU č. 2... to je prekérka:)
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

Jen kontrolní otázka dáváš ten klíč před zrcátko ke sklu ? :lol:
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lenoch »

Lucifer píše:Jen kontrolní otázka dáváš ten klíč před zrcátko ke sklu ? :lol:

Jak před zrcátko ke sklu? V návodu to ukazujou co nejblíže od dolní šťopky pod zrcátkem, kde je infra-tranzistor a namířit na to předek klíče - infraLED... Já se to snažím dávat v podstatě na tu šťopku pod zrcátkem infraLEDkou z klíčku... to je špatně?
Melizoy

#10 Příspěvek od Melizoy »

No jo, kde je vlastně v zrcátku přijímač, žejo :D ?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nezbývá moc jiných možností, takže bych zkusil zrcátko dát do jiného auta a spárovat; spárovat klíč v jiném autě. Abys vyloučil chybu v klíči a v zrcátku. Přece jenom už to taky není nové, může se stát, že to odejde.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lenoch »

Fx píše:Nezbývá moc jiných možností, takže bych zkusil zrcátko dát do jiného auta a spárovat; spárovat klíč v jiném autě. Abys vyloučil chybu v klíči a v zrcátku. Přece jenom už to taky není nové, může se stát, že to odejde.

Jo tak na špatné zrcátko také padl jeden z mých typů:) Ale pochybuji že seženu nějakého nadšence, který mi to s radostí povolí... Ale díky moc za typ!! Je to nejrozumnější věc, co udělat.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Odkud jsi? Měl bych jeden takový malý soukromý tip...
Couloo

#14 Příspěvek od Couloo »

Sorry že do toho vstupuju ale mám E60 kde pod zrcátkem mám taky nějakou červenou štopku a 3 tlačítka 1,2,3 a nevím k čemu to slouží. Je to taky to, co tady řešíte ? Díky
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od lenoch »

Fx píše:Odkud jsi? Měl bych jeden takový malý soukromý tip...

Plzeň / Vary jsem:)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak to moc nepomůžu. Ale zkusil bych tady někoho poprosit, být tebou. Přecvaknout zrcátko je otázka na chviličku, konektor je AFAIK v nožičce, takže je to celkem bezbolestná zkouška.
Tumon

#17 Příspěvek od Tumon »

Mohu se zeptat k čemu slouží toto :?:
Obrázek
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lenoch »

Tumon píše:Mohu se zeptat k čemu slouží toto :?:
Obrázek

Tam bývá kontrolka alarmu - červené světlo jak bliká při aktivním alarmu... na 95%
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od lenoch »

Fx píše:Tak to moc nepomůžu. Ale zkusil bych tady někoho poprosit, být tebou. Přecvaknout zrcátko je otázka na chviličku, konektor je AFAIK v nožičce, takže je to celkem bezbolestná zkouška.

Nj, mám známého, kterému dálkač normálně fungoval. Pak v klíčku jen a pouze vyměnil baterie a už to nespároval... ani technici v BMW to nedali dohromady.... tak abych to někumu nezprasil ještě... ale díky!! Heled neprodáváš ty klíče?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jojo, prodávám, ale na ty infra umím jen pouzdra... Já znám zas docela dost lidí, co při té výměně baterky lezli, kam neměli, a ten klíč poskládali blbě (bez fólie, nebo ji tam skřípli...) - pak se není čemu divit :-)
Odpovědět