Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 - manual prevodovka - tezsi razeni
Zdar,
mel bych dalsi dotaz. Kdyz jsme auto pred 3mi lety kupovali, razeni nebylo uplne idealni, ale dalo by se rict, ze v 90% pripadu slo zaradit velmi lehce... 2ma prsty.
Ted, tj. po 3+ letech, se to znatelne zhorsilo. Obcas to jde velmi lehce, tak v 1/3 pripadu, ale vetsinou to uz chce jistou silu, aby jsem se dostal pres "stredni oblast" pri zarazeni. Tj. zhruba uprostred pri prerazeni se objevi vyrazny odpor a musim silneji zatlacit, abych tam dostal rychlost. Auto ma na triku 152tkm a 10 let.
Nevim, jestli to s tim souvisi, ale kdyz stojim na cervene a vyradim, tak v 1/10 pripadu nejde hned zaradit jednicka a musim spojku uvolnit a znova seslapnout. Na 2. pokus uz je to vzdy ok.
Jestli mate napady, cim to muze byt, sem s nima. Diky.
mel bych dalsi dotaz. Kdyz jsme auto pred 3mi lety kupovali, razeni nebylo uplne idealni, ale dalo by se rict, ze v 90% pripadu slo zaradit velmi lehce... 2ma prsty.
Ted, tj. po 3+ letech, se to znatelne zhorsilo. Obcas to jde velmi lehce, tak v 1/3 pripadu, ale vetsinou to uz chce jistou silu, aby jsem se dostal pres "stredni oblast" pri zarazeni. Tj. zhruba uprostred pri prerazeni se objevi vyrazny odpor a musim silneji zatlacit, abych tam dostal rychlost. Auto ma na triku 152tkm a 10 let.
Nevim, jestli to s tim souvisi, ale kdyz stojim na cervene a vyradim, tak v 1/10 pripadu nejde hned zaradit jednicka a musim spojku uvolnit a znova seslapnout. Na 2. pokus uz je to vzdy ok.
Jestli mate napady, cim to muze byt, sem s nima. Diky.
-
Kugelig píše:Zkus chvíli řadit jako ve vejtřasce. Tzn, nahoru 2x vyšlapovat spojku a dolů s meziplynem. Jestli se to zlepčí tak má převodovka za sebou tak 700 tis.
Neco podobneho jsem zkousel, nepozoruju rozdil. Hlavne je to horsi v zimnich mesicich. Ted jak se konecne ochladilo, tak je to o trochu vic znat.
Kugelig píše:Zkus chvíli řadit jako ve vejtřasce. Tzn, nahoru 2x vyšlapovat spojku a dolů s meziplynem. Jestli se to zlepčí tak má převodovka za sebou tak 700 tis.
To musím vyzkoušet, jak se věci mají... u mě má údajně motor najeto 272 tis, ale rozvody vypadali tak na 272 tis po třetí

Zpět k převodovce, kvalty mi tam jdou relativně lehce, občas se mi stane že se tam třeba jedničce nechce když stojím na semaforech, tak buď pustil a zmáčknu spojku nebo dám za dva a pak za jedna, ona tam už pak vleze sama....
Což neberu jako závadu, jako závadu beru to že občas najdu pětku na místě trojky

-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Haste píše:StepanMatl píše:Tak 152 tkm nemá, to by ti šlo řadit krásně.
Na olej v převodovce ses koukal?
152tkm ma... potvrzene z ofiko BMW.
Vim, ze olej lidi obcas vymenovali, ale bylo mi receno, ze menit ho nema smysl driv jak po 250tkm.
jasný a nebo taky ho tam nechat doživotně

dělej olej v převodovce co 70-90kkm a budeš spokojený, nalij tam nový ATF a uvidíš jak bude řadit krásně
-