Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw E34 motor fučení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
RealD
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od RealD »

Zdravím, začlo mi fučet v motoru. Docela dost, když běží. Jakoby tahal vzduch do motoru, do válců víc než má.

Nejvíce si myslím že je to Lambda Sonda. Protože jeden super znamej mi z clubu dělal diagnostiku inpou před mesicem a motor nemel chybu a tedka udelal znovu diag. motoru a lambda číslo jedna v motoru dělá chyby a pak klima kompresor, jenže ten jeden jak má. Nevíte prosím co bych s tím měl dělat? Případně ta lambda do motoru kolik stojí a kde ji mohu koupit? Blbě se mi to hledá protože lambda mi dycky vyjede v e-shopech jen na výfuk.[/i]
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aDAm_2 »

lambda sonda v motoru? to co je zač? E34 má jednu lambdu a to na výfukovém potrubí, resp na té části s katem.
RealD
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RealD »

Bmw E34 530i V8 . No proste když se napíchne na motor tak labmda že vykazuje furt chybu.
ARMAN

#4 Příspěvek od ARMAN »

mysliš jako když se chceš rozjet tak čim větši obratky tim vic huči vrtule/viska?
RealD
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RealD »

ne Viska je ok. to vím, ale v motoru přímo zvuk motoru, sičí tam jakoby ve válci nebo co. a když ho chcípnu tak motor po chcípnutí udělá ještě takovej sičivej do stracena zvuk zhruba jednu dvě vteřiny.
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

A nemáš přicpanej kat a nesyčí ti to někde před nim?
ThatsMe

#7 Příspěvek od ThatsMe »

A chování motoru? Ztráta výkonu, spotřeba, barevný dým z výfuku, ...?
Píše ti to chybu lambdy, protože ta vykazuje chybné hodnoty. Ta sonda tam ale není proto, aby se jednoho dne pokazila. U tebe zřejmě měří dobře a je potřeba zjistit, co to znamená. Co jste na diag. naměřili? Bohatá/chudá směs?
RealD
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RealD »

neřikám že je to stopro sondou, ale myslim si ze to zpusobuje to fučení motoru. Fak nevím. Jinak sonda nvm co ukazovala, bylo to přes inpu a ukazalo to prostě nějak 46x chybu, sonda číslo jedna. Jinak výkon byl slabší, avšak po tejdnu ježdění dobrý, za to však spotřeba se zhoršila a to zustalo do ted včetně toho syčení v motoru, žere to víc tak o par litru - dva až tři, místy víc.

Přiznám se ještě že jsem myl motor, jak mi poradilo pár majitelů E34ek. Lehce postříkat arvou, deset min počkat a pak studenou vodou oplachnout. Od tý doby klesl ten výkon a pak kdyz se to vysušilo časem, jelo to v pohodě, výkon se vrátil a až pak postupně začlo to syčení, nevim jestli shoda náhod. Jinak cívky a svíčky se zdají být ok. Fak nevím co s tím :( s tim syčením

případně kdyžtak zkusím to zítra natočit jak to zní a pak to sem upnout
jiriqq

#9 Příspěvek od jiriqq »

Jednou jsem hledal syceni na M50 a delal to remen + kladky. Soucasne se delala repase altiku, ale to asi nesouvisi. Mechanik to pocakal nejakou tekutinou (vnikavec?) a jako zazrakem to na chvili ztichlo. To syceni v motorovym prostoru bylo slyset ale uplne odjinud - jakoby ze spodku klimachladice.

Akorat to co pisu mi moc nesedi s diagnostikovanou lambdou...
ThatsMe

#10 Příspěvek od ThatsMe »

Zkus to, takhle fakt kdoví... Můj tip je díra ve výfuku, ale ten charakteristický zvuk bych nenazval fučením, tak uvidíme podle nahrávky. A co volnoběh, drží? Co barva oleje, normální? Voda se neztrácí? A barva výfuku?

Možná jsi tím mytím ublížil nějaké podtlakové hadičce, třeba od regeneračního ventilu nebo odvětrání klikové skříně. Tak pošli demo. :)
RealD
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RealD »

Barva výfuku uplně v pohodě, nebo takhle, nehulí, furt je vše stejný, že mám dirku ve střední části výfuku to vím, jenže to nemá vliv na motor kterej začal syčet. Jinak co že to mám zkusit? Jinak zítra jedu na bmw sraz co sou ty pravidelny v utery v Praze. pokud tam bude muj zlatej človek co umí diag. tak si necham ten log z toho vyject a poslu ho sem plus nahrávku.

Voda se neztrácí, olej byl měněn před měsícem a je furt stejnej včetně hladiny (furt se drží lehce nad max na měrce) vyfukové páry sou od dob co mam auto (2měsíce) stejné.
Hlavně mě nejvíc trápí, že se bojim co dotoho buhví co nevrazim do oprav a nevyřešim to. To auto mam v perfekt stavu, minimum vad a tohle ted prislo a sem z toho jelen :(
ThatsMe

#12 Příspěvek od ThatsMe »

No máš to zkusit zítra natočit a upnout to sem. :) Jiriqq mě předběhl v odpovědi, a tak to ztratilo návaznost.

Hele, nejspíš zbytečně, ale zkus toho oleje 0,5 litru usrknout. Ony tam ty rysky taky pro něco jsou. :)
RealD
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RealD »

Tak se ozývám po čase ale to protože jsem měl fůru věcí. Snad mi ještě pomůžete zvlášť ti co se vyznají a psali mi tu.
Zde je odkaz na video s tím co sem říkal

[code:1]http://youtu.be/M45YOOMTPLs
[/code:1]

Díky moc
scoo8y

#14 Příspěvek od scoo8y »

SRealD píše:Tak se ozývám po čase ale to protože jsem měl fůru věcí. Snad mi ještě pomůžete zvlášť ti co se vyznají a psali mi tu.
Zde je odkaz na video s tím co sem říkal

[code:1]http://youtu.be/M45YOOMTPLs
[/code:1]
Díky moc

Ten zvuk po vypnutí motoru mám úplně stejnej. Během chodu teda taky. M50B20
RealD
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RealD »

Jo ? ja ho tam prave nemel takhle nikdy, a hučí to tyden co tyden vic a vic, brzy to budem rozebirat jestli nekde neprasklo tesneni nebo neco plastovyho....buhvi co to bude
Odpovědět