Mám problém ohledně visko spojky na E39 530D 135kW, spíná mi klidně i ve 150 km/h nebo i ve městě při 16°C když prší, prostě úplně nesmyslně. Teplota motoru je vždy podle BC 93-98°C což není nějaký extrém.
Sázel jsem na to, že je špatná a tak jsem koupil novou a je to to samý. Vyměnil jsem i termostat ale pořád stejný, jediný co mě ještě napadá je vodní pumpa a ožraný lopatky.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Jakou máte vy podle BC teplotu na stejným motoru?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 530D - časté spínání visko spojky
Ahoj, mně i v parném létě (33 st.) se zapnutou klimou na podtočenou pětku do kopce (80 km/h) teplota ještě nikdy nešla přes 96 stupnů na BC. Viska mi spína při cca 95 stupních na BC, chvilku běží a motor se ochladí. A nebo podřadím a ve vyšších otáčkách se ochladí ještě rychlejí (vysvětluji si to větší cirkulací chladící kapaliny). Jinak normální provozní teplotu na BC mám kolem 88 stupňů, jestli ti to pomůže.
cistil si bordel medzi chladicmi, tam by som hladal problem, daj dole vrtlu s viscou, nasledne daj dole saharu a budes moct odchylit vodny chladic, odporucam zmontovat aj IC (ak mas ropak) a vycistit ho (olej znizuje jeho ucinnost a zaroven ked sa zaplni, motor KO), po vycisteny to bude lepsie 
taktiez nova visco nemusi byt ok
lukes - ak mas velke budiky (nie tie kde je piktogram auticka), je to test c7, ak to bude chciet odblokovat, potrebujes spocitat svoje VINko (gs68102=17), najdes to tak ze podrzis pravu tycku chvilku, naskoci checkkontrol, drzis az zmizne a znova nabehne menu, tam sa preklikas na 4. test kde to takto odblokujes (tukas lavou tyckou) - navod http://www.ideaphile.com/bmw/540-obc.html
taktiez nova visco nemusi byt ok
lukes - ak mas velke budiky (nie tie kde je piktogram auticka), je to test c7, ak to bude chciet odblokovat, potrebujes spocitat svoje VINko (gs68102=17), najdes to tak ze podrzis pravu tycku chvilku, naskoci checkkontrol, drzis az zmizne a znova nabehne menu, tam sa preklikas na 4. test kde to takto odblokujes (tukas lavou tyckou) - navod http://www.ideaphile.com/bmw/540-obc.html