Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 530D - časté spínání visko spojky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cmelak
Klubové ID: 2687

#1 Příspěvek od cmelak »

Mám problém ohledně visko spojky na E39 530D 135kW, spíná mi klidně i ve 150 km/h nebo i ve městě při 16°C když prší, prostě úplně nesmyslně. Teplota motoru je vždy podle BC 93-98°C což není nějaký extrém.

Sázel jsem na to, že je špatná a tak jsem koupil novou a je to to samý. Vyměnil jsem i termostat ale pořád stejný, jediný co mě ještě napadá je vodní pumpa a ožraný lopatky.

Nemá někdo podobnou zkušenost? Jakou máte vy podle BC teplotu na stejným motoru?
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Jergus

#2 Příspěvek od Jergus »

Ahoj, mně i v parném létě (33 st.) se zapnutou klimou na podtočenou pětku do kopce (80 km/h) teplota ještě nikdy nešla přes 96 stupnů na BC. Viska mi spína při cca 95 stupních na BC, chvilku běží a motor se ochladí. A nebo podřadím a ve vyšších otáčkách se ochladí ještě rychlejí (vysvětluji si to větší cirkulací chladící kapaliny). Jinak normální provozní teplotu na BC mám kolem 88 stupňů, jestli ti to pomůže.
cmelak

#3 Příspěvek od cmelak »

Tak mám asi fakt někde něco přicpanýho nebo ty užraný lopatky na pumpě, a nebo taky přicpanej chladič :)
LukesE39

#4 Příspěvek od LukesE39 »

Sorry že Ti to trochu zaseru, ale mám takovej blbej dotaz: jak se na BC podívám na teplotu?? Nějak se mě to nepodařilo tam nacvakat.. :oops: P.S.: mám benzínovou předfejs s velkým BC.. Díky!
jararak

#5 Příspěvek od jararak »

cistil si bordel medzi chladicmi, tam by som hladal problem, daj dole vrtlu s viscou, nasledne daj dole saharu a budes moct odchylit vodny chladic, odporucam zmontovat aj IC (ak mas ropak) a vycistit ho (olej znizuje jeho ucinnost a zaroven ked sa zaplni, motor KO), po vycisteny to bude lepsie ;)

taktiez nova visco nemusi byt ok

lukes - ak mas velke budiky (nie tie kde je piktogram auticka), je to test c7, ak to bude chciet odblokovat, potrebujes spocitat svoje VINko (gs68102=17), najdes to tak ze podrzis pravu tycku chvilku, naskoci checkkontrol, drzis az zmizne a znova nabehne menu, tam sa preklikas na 4. test kde to takto odblokujes (tukas lavou tyckou) - navod http://www.ideaphile.com/bmw/540-obc.html
radikator

#6 Příspěvek od radikator »

Taky jsem to řešil. Pomohlo vyčistit chladiče. Takhle zacpaný jsem to měl.
Obrázek
cmelak

#7 Příspěvek od cmelak »

Mrknu na něj, ale když jsem měl v březnu venku intercooler tak jsem koukal i na chladič a jevil se ok, jen ale z jedné strany :) Jak si to myl? Wapkou?
radikator

#8 Příspěvek od radikator »

cmelak píše:Mrknu na něj, ale když jsem měl v březnu venku intercooler tak jsem koukal i na chladič a jevil se ok, jen ale z jedné strany :) Jak si to myl? Wapkou?
Wapkou ne. Vyklonil sem ho směrem k motoru a proudem vody z hadice. Hodně to pomohlo.
Odpovědět