Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34: otáčky - vlhko?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Perunwit
Klubové ID: 2962

#1 Příspěvek od Perunwit »

ahoj chlapi, potřeboval bych pár typů na co se zaměřit, co nechat prohlídnout, prosím o reakce.

na mojí E34 M50B25 se posledních několik týdnů nepravidelně stává, že když jedu po dešti, nebo za deště, tak motor na volnoběh neudrží otáčky, spadnou napřed na 500/min, pak se to začne nějak hádat, otřásat, chcípat a nakonec chcípne.

Když mu chci pomoct plynem tak na stlačení pedálu napřed vůbec nereaguje, potom tak nějak napůl a nakonec se chytne, otáčky vyletí tam kam mají. Za jízdy se někdy stane, že auto nechce nad 2000/min zrychlovat, motor jakoby měl na sobě deku, nebo zrychluje líně a jakoby ve fázích. Když potom tohle pomine, tak auto jede v pohodě.

Byl jsem na diagnostice u p.Vodrážky, tak našel asi 3druhy chyb na lambdě (nízké napětí, chudá směs, tak nějak), chvíli to študoval, lambda má tak dva roky, a pak šel, koukal na motor a sáhnul zespoda na vlnovec sání... byl totálně děravej, prostě síla. Takže ten je novej a myslel jsem že to pomine, ale teď v pátek jak pršelo, tak se mi to bohužel stalo několikrát zase. Já s autem moc nejezdím, tak nemůžu soudit, jestli je to jenom za deštivého počasí nebo i jindy, ale fakt je, že za horka v létě se mi to nestalo. Ten problém mě nezabije, ale je nepříjemný když sjíždím bez rychlosti někam z kopečka třeba a couvám a zdechne mi auto...
máte nějakej tip?

Jinak podle p. Vodrážky mi odchází hlavní ložisko převodovky, rachtá to jako když mlátíš paličkou do bloku...
darklord
Klubové ID: 2970

#2 Příspěvek od darklord »

A nemas zahnojeny vzduchovy filter zeby ho ta vlhkost uplne zalepila?
Perunwit

#3 Příspěvek od Perunwit »

... ne to nemám.. je tam tedy už rok (hlavně ale já najedu za rok 3000km, takže je prakticky novej), ale měl jsem to celý rozebraný teď o víkendu, vyčistil jsem klapku, airbox, otřel ty mřížky co jsou na váze... nevim... váha když má problém, tak rovnou odejde, nebo bude postupně blbnout... nebo je to nějakým čidlem?
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od KKKuba »

tak váha vzduchu i lambda se dají odpojit a hned uvidíš... ;) každopádně bych klidně prostříkal kontaktolem všechny konektory co najdeš, za to taky nic nedáš...
Perunwit

#5 Příspěvek od Perunwit »

prostříkal jsem všechno, co jsem našel... v neděli jsem s tím pak jel 60km a nic.. uvidím, co další déšť.
originalbmwparts
Klubové ID: 2853

#6 Příspěvek od originalbmwparts »

Dělalo mi to to samé, nakonec byl problém v těsnění konektoru lambdasondy pod sáním. Vyměnil jsme těsnění a je po problému.
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

aha... to by se zkusit dalo... nemáš číslo dílu? Nebo odkaz na ten díl odkud by se dal objednat?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
Odpovědět