ahoj chlapi, potřeboval bych pár typů na co se zaměřit, co nechat prohlídnout, prosím o reakce.
na mojí E34 M50B25 se posledních několik týdnů nepravidelně stává, že když jedu po dešti, nebo za deště, tak motor na volnoběh neudrží otáčky, spadnou napřed na 500/min, pak se to začne nějak hádat, otřásat, chcípat a nakonec chcípne.
Když mu chci pomoct plynem tak na stlačení pedálu napřed vůbec nereaguje, potom tak nějak napůl a nakonec se chytne, otáčky vyletí tam kam mají. Za jízdy se někdy stane, že auto nechce nad 2000/min zrychlovat, motor jakoby měl na sobě deku, nebo zrychluje líně a jakoby ve fázích. Když potom tohle pomine, tak auto jede v pohodě.
Byl jsem na diagnostice u p.Vodrážky, tak našel asi 3druhy chyb na lambdě (nízké napětí, chudá směs, tak nějak), chvíli to študoval, lambda má tak dva roky, a pak šel, koukal na motor a sáhnul zespoda na vlnovec sání... byl totálně děravej, prostě síla. Takže ten je novej a myslel jsem že to pomine, ale teď v pátek jak pršelo, tak se mi to bohužel stalo několikrát zase. Já s autem moc nejezdím, tak nemůžu soudit, jestli je to jenom za deštivého počasí nebo i jindy, ale fakt je, že za horka v létě se mi to nestalo. Ten problém mě nezabije, ale je nepříjemný když sjíždím bez rychlosti někam z kopečka třeba a couvám a zdechne mi auto...
máte nějakej tip?
Jinak podle p. Vodrážky mi odchází hlavní ložisko převodovky, rachtá to jako když mlátíš paličkou do bloku...
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34: otáčky - vlhko?
- Perunwit
- Klubové ID: 2962
... ne to nemám.. je tam tedy už rok (hlavně ale já najedu za rok 3000km, takže je prakticky novej), ale měl jsem to celý rozebraný teď o víkendu, vyčistil jsem klapku, airbox, otřel ty mřížky co jsou na váze... nevim... váha když má problém, tak rovnou odejde, nebo bude postupně blbnout... nebo je to nějakým čidlem?
-
originalbmwparts
- Klubové ID: 2853
- Perunwit
- Klubové ID: 2962
aha... to by se zkusit dalo... nemáš číslo dílu? Nebo odkaz na ten díl odkud by se dal objednat?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10