Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Řemen klimakompresoru 530d E61:-)
- Sweden
- Klubové ID: 2669
Zdravím,takže úvodem tohodle tématu bych chtěl napsat že mi je celkem trapně sem něco takového psát,vzhledem k tomu že si dělám tak nějak na autě vše sám,ale co se dá dělat.
Mám takový problém,nedávno jsem si měnil spodní řemenici na klice jelikož se mi klasicky protočila.Když už jsem to dělal tak jsem měnil jak kladky tak řemeny za nové.Vše ok,až na ten prokletý řemen na klimakompresor,je tak debilně krátký a vzhledem k tomu že e61 už nemá oproti bývalé e39 napínací kladku tak už fakt nevím jak tam ten řemen narvat.Zkoušel jsem jak hrubou sílu tak si pootáčet řemenicí a na kompresor řemen natáhnout,dál jsem zkoušel kompresor povolit řemen nandat na kladku a pak kompresor šrouby přitáhnout k bloku,dál jsem zkoušel pomocí druhé osoby zastartovat při čemž jsem ležel pod autem a řemen se tam snažil natlačit,vše z toho bez úspěchu
.Řemen mám ten co tam má být 4xp830.Předem se omlouvám za to jaká jsem "lama"
a poprosil bych někoho ať mi poradí jak na to aby se konečně taky v případě že bude ještě někdy léto ochladil
Ještě přípíši že ten řemen je fakt kurevsky krátkej,když ho natáhnu tak mu na kladku chybí tak 3cm 
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Řemen máš ale stopro správnej, je jedno jestli 525d nebo 530d, od 9/04 to měli úplně stejně. Když tam teď dáš delší řemen tak se časem vytáhne a může prokluzovat. Platí to ale pro origo řemenici. Koukni se schválně na průměry ty Corteco řemenice cos kupoval, může mít o něco větší průměr a mohlo by to být ono. V popisu bys někde mohl vyčmuchat rozměry řemenů který maj být pro daný auto a tuhle řemenici použitý. Když jsem to naháněl byly u některých řemenic drobně jiný rozměry řemenic a knim řemeny 4PK + 6PK a dýlka řemenů. Je to málo pravděpodobný ale náhoda je blbec.
-
Snejk
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas jinej prumer remenice tak ti nic jinyho nezbyde.. protoze ten remen tam prakticky dostanes i bez pripravku.. ale s nim to je otazka pul minuty.. protoze jestli ten remen hodlas natahnout o centak... tak ti praskne... dyt je vevnitr tkanej ten neni na zadny napinani stavenej... ten remen se napina o par mm... ale jo delej co chces vid