Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Doplnění info Klima a chlazení E39
- soukupadam
Zdravim,
dal jsem novou saharu(klima ventilátor) a novej vodní chladič
1.každých zhruba 10 minut se ručička teploty pomalu posune napravo k první čárce a pak se rychle vrátí do vertikální polohy- se zapnutou klimou i bez. Může to dělat zavzdušnění?
2. sahara se nespíná bez zapnutý klimy, stará sahara se spínala i bez puštěný klimy, prostě když se motor dostal na 96°C - kde je chyba?
3. Co se stane když sundam klima řemen, kromě toho že nepůjda klima? Bude to mít vliv na motor a spotřebu?
Děkuju za rady
jedná se o E39 525iA
dal jsem novou saharu(klima ventilátor) a novej vodní chladič
1.každých zhruba 10 minut se ručička teploty pomalu posune napravo k první čárce a pak se rychle vrátí do vertikální polohy- se zapnutou klimou i bez. Může to dělat zavzdušnění?
2. sahara se nespíná bez zapnutý klimy, stará sahara se spínala i bez puštěný klimy, prostě když se motor dostal na 96°C - kde je chyba?
3. Co se stane když sundam klima řemen, kromě toho že nepůjda klima? Bude to mít vliv na motor a spotřebu?
Děkuju za rady
jedná se o E39 525iA
- soukupadam
- soukupadam
- soukupadam
predpokladam, ze jsi chladic nemenil jen tak z legrace, tak rovnou vymen i vodni pumpu a termostat, driv nez to uvaris, e39 system chlazeni neni zrovna neprustrelnej, staci jedna z tehle veci nacata a je barabum...
edit- jakej mas motor, M52-obyc nebo uz M54-el rizenej termostat?
edit- jakej mas motor, M52-obyc nebo uz M54-el rizenej termostat?
“Ability is what you're capable of doing.”
- soukupadam
- soukupadam
v menu BC sleduju vylezlo to na 124 pak hned hodně rychle na normal, jinak když slyšim saharu tak teplota i po dlouhym stoupání bejvá do 105°C, a stává se taky že ručička teploty padá na druhou stranu- do leva-to se dřív nestalo ani když jsem sjížděl Alpy.
v nějakým manuálu jsem četl, že když se ručička pohybuje mezi dvěma bílejma čárkama tak je to v normálu ale stejně se mi to nezdá.
v nějakým manuálu jsem četl, že když se ručička pohybuje mezi dvěma bílejma čárkama tak je to v normálu ale stejně se mi to nezdá.
- soukupadam
Taky se zeptám
Na mojí e39 530D 135Kw se mi sahara pouští vždy, když je venku nad nějakých 17 stupňů. A rychlost otáčení se reguluje podle toho, jak přidávám plyn. Motor se nepřehřívá ručička teploty je stabilně v polovině budíku.
Nešlo by to nějak ošetřit? Mám pocit, jako když jezdím s vysavačem a to i bez klimy..
A nevím, jestli jsem si to vsugeroval, ale občas mám pocit, že když se mi zapne sahara, tak to nějak míň táhne..
Nemůže to být vadné čidlo chladící kapaliny?
Na mojí e39 530D 135Kw se mi sahara pouští vždy, když je venku nad nějakých 17 stupňů. A rychlost otáčení se reguluje podle toho, jak přidávám plyn. Motor se nepřehřívá ručička teploty je stabilně v polovině budíku.
Nešlo by to nějak ošetřit? Mám pocit, jako když jezdím s vysavačem a to i bez klimy..
A nevím, jestli jsem si to vsugeroval, ale občas mám pocit, že když se mi zapne sahara, tak to nějak míň táhne..
- soukupadam
- soukupadam
Může to být třeba chladič zanesený listím a jiným bordelem.xnovic píše:Taky se zeptám
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
- soukupadam
- soukupadam
- soukupadam