Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 Tour zadní stabilizační tyčky-výměna

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bibikuba

#1 Příspěvek od bibikuba »

chci se zeptat jestli někdo neměnil samostatně ty tyčky stabilizátoru na zadní nápravě...Mám jednu KO,leč jsem zjistil že to neni žádná výhra je vyměnit :x Ty vrchní šrouby mě netrápěj,vymontuju je ven včetně stabilizátoru a venku povolím ale problém nastává jak ty tyčky vyšroubovat ze spodních ramen???Gumové klíče nevlastím a jiné tam nějak nemůžu napasovat..Přemejšlel jsem že když se vyndá tlumič jestli to trošku neklesne abych tam propašoval golu.S flexou na uříznutí se tam taky nechytám a doufám že nebudu muset rozebírat na jednu matku půlku zadní nápravy 8O Nemá na to někdo nějakej tahák jak ty šrouby ve spodních ramenech povolit??Navíc mám Nivo a těch cajků je tam teda hafo :x
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=30
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3240
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

V piatok mi to robil mechoš, na zemi obyč servisáckym (pojazdným) heverom a golou. Prístup je blbý, ale nakoniec sa použila finta podloženia drevenými kládami, auto sa na ne trochu pustilo aby sa náprava trochu zvedla (aby nebola na doraz zvesená) a s troškou nadávania to bolo behom 30 minút vymenené na oboch stranách (menil som lebo som mal ľavú tyčku zlomenú).
d(- -)b
bibikuba

#3 Příspěvek od bibikuba »

už jsem to taky odhalil,nejvíc tam vadí ta poloosa-po přizvednutí ramen se tam dá zárohákem dostat :D
Andre2

#4 Příspěvek od Andre2 »

Taky jsem to zrovna včera dělal, z původně plánované práce na 20min to bylo nakonec asi 2hod, to mě konstruktéři z BMW moc nepotěšili. Ale potěšilo mě, že zmizelo to "sypání brambor" z kufru...
Odpovědět