Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

POMOC:)E61 BATTERY NOT SECURELY CONNECTED !

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Afekt

#1 Příspěvek od Afekt »

Ahoj kluci, nemá někdo zkušenost s tím to ? - Stalo se mi že cca před měsícem se mi vybila baterka(cca 4 roky stará). Ještě jsem na ni nastartoval, ale během jízdy vše kolabovalo (abs, dsc, airbag, servo atd.)Baterku jsem dobil, a cca po týdnu vyměnil za novou, protože pořád hlásila chybu, že je slabá baterie. Teď je to cca měsíc a v neděli potom co auto jeden den nejelo mi opět za jízdy vše skolabovalo:( (s novou baterkou). Běhěm ujetí cca 10km se vše zase dobilo a vše ok. Pro jistotu jsem tu novou baterii v neděli večer ještě dobil(nabíječka bosh). No a dnes jsem ujel 5 km a
všechno opět kolabovalo (přestalo jít servo, abs, topení, obrazovka atd...) Auto jsem po 10km chcipnul a už jsem nenatočil ani prd:( Přijel kamarád a nastartoval jsem přes kabely, ujel jsem cca 200m a chcíplo mi to. Takže jsem baterii vyměnil s tím že musí být špatný kus. Na novou jsem v klidu nastartoval odjel a na půli cesty domů asi po 7 km opět kolaps, ale bez chcípnutí, zase přestalo jít servo atd a rosvítila se hláška BATTERY NOT SECURELY CONNECTED asi to nebude tedy baterií, když jsem jí měl v autě cca 10min novou... Takže jsem dojel s nefungujícím servem,abs , obrazovkou atd domů, tam jsem to chcípnul a po 5 min nastartoval a jakoby nic !!! Vše v pořádku bez chyb..Nevíte někdo čím to je?? Bojím se, aby mě to někde zase nenechalo:(díky za názory
cmelak

#2 Příspěvek od cmelak »

Myslim si, že by se měla baterka na E61 měnit výhradně pod stálým proudem přes nabíječku, jinak se prej musí všechno zase kalibrovat, zkus tady pohledat.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
eEDOo

#3 Příspěvek od eEDOo »

e60/61 maju na kabloch pri baterke taku RJ (sa mi zda, ze sa to vola nejak IRB ci ako). Ta sa stara o zivotnost baterie, jej nabijanie atd. (inak dost casto sa zvykne odsrat a tiez to robi problemi)
No ak vymenis baterku napr. za novu bez toho aby si to zapisal cez diagnostiku. tak to casom zacne strajkovat a robit rozne hluposti.
Zajdi na diagnostiku do servisu a povedz ze si menil baterku. Tak na 90% vidim problem v tom. Na SK fore to uz ludia riesili a tiez mali podobne problemi ako pises.
cmelak

#4 Příspěvek od cmelak »

Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Odpovědět