Ahoj kluci, nemá někdo zkušenost s tím to ? - Stalo se mi že cca před měsícem se mi vybila baterka(cca 4 roky stará). Ještě jsem na ni nastartoval, ale během jízdy vše kolabovalo (abs, dsc, airbag, servo atd.)Baterku jsem dobil, a cca po týdnu vyměnil za novou, protože pořád hlásila chybu, že je slabá baterie. Teď je to cca měsíc a v neděli potom co auto jeden den nejelo mi opět za jízdy vše skolabovalo:( (s novou baterkou). Běhěm ujetí cca 10km se vše zase dobilo a vše ok. Pro jistotu jsem tu novou baterii v neděli večer ještě dobil(nabíječka bosh). No a dnes jsem ujel 5 km a
všechno opět kolabovalo (přestalo jít servo, abs, topení, obrazovka atd...) Auto jsem po 10km chcipnul a už jsem nenatočil ani prd:( Přijel kamarád a nastartoval jsem přes kabely, ujel jsem cca 200m a chcíplo mi to. Takže jsem baterii vyměnil s tím že musí být špatný kus. Na novou jsem v klidu nastartoval odjel a na půli cesty domů asi po 7 km opět kolaps, ale bez chcípnutí, zase přestalo jít servo atd a rosvítila se hláška BATTERY NOT SECURELY CONNECTED asi to nebude tedy baterií, když jsem jí měl v autě cca 10min novou... Takže jsem dojel s nefungujícím servem,abs , obrazovkou atd domů, tam jsem to chcípnul a po 5 min nastartoval a jakoby nic !!! Vše v pořádku bez chyb..Nevíte někdo čím to je?? Bojím se, aby mě to někde zase nenechalo:(díky za názory
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
POMOC:)E61 BATTERY NOT SECURELY CONNECTED !
e60/61 maju na kabloch pri baterke taku RJ (sa mi zda, ze sa to vola nejak IRB ci ako). Ta sa stara o zivotnost baterie, jej nabijanie atd. (inak dost casto sa zvykne odsrat a tiez to robi problemi)
No ak vymenis baterku napr. za novu bez toho aby si to zapisal cez diagnostiku. tak to casom zacne strajkovat a robit rozne hluposti.
Zajdi na diagnostiku do servisu a povedz ze si menil baterku. Tak na 90% vidim problem v tom. Na SK fore to uz ludia riesili a tiez mali podobne problemi ako pises.
No ak vymenis baterku napr. za novu bez toho aby si to zapisal cez diagnostiku. tak to casom zacne strajkovat a robit rozne hluposti.
Zajdi na diagnostiku do servisu a povedz ze si menil baterku. Tak na 90% vidim problem v tom. Na SK fore to uz ludia riesili a tiez mali podobne problemi ako pises.