Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dotažení ruční brzdy E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancek

#1 Příspěvek od Ancek »

bzda chodí na cca 10 zubů, dotahují se lanka klasicky přímo na ruční páce? Pokud ano, jak se tam nejlépe dostat, abych nepoškodil plasty a vše okolo... :D Díky
Maxiczech

#2 Příspěvek od Maxiczech »

Jde o to, kde je problém. Pokud jsi měnil brzd. desky nebo kotouče na zadku a od té doby ti to nechodí jak má, tak stačí v interiéru vozidla vycvaknout ten kožený návlek přes ručku a hned vidíš štelovací šrouby. 10 minut práce.. :wink:
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jendix »

sám u sebe jsem na to ještě nekoukal.. ale pravděpodobně je to stejné u starších modelů.. tzn. jde to doštelovat i přímo na kole.. ale to je spíš v případě výměny obložení ručky.. ;)
duffson

#4 Příspěvek od duffson »

Resil jsem to taky a u E60 to nelze nastelovat z interieru. Nejsou tam totiz zadne stelovaci srouby jako u predchozich modelu ! Stelovani je proto primo na kole.
Ancek

#5 Příspěvek od Ancek »

duffson píše:Resil jsem to taky a u E60 to nelze nastelovat z interieru. Nejsou tam totiz zadne stelovaci srouby jako u predchozich modelu ! Stelovani je proto primo na kole.

Ano, přesně tak, už jsem na to taky přišel (lépe řečeno můj mechanik :D ) . Při zatažení ručky tam něco skřípe, takže to vypadá na něco rozsypanýho v bubnu...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

Ancek píše:
duffson píše:Resil jsem to taky a u E60 to nelze nastelovat z interieru. Nejsou tam totiz zadne stelovaci srouby jako u predchozich modelu ! Stelovani je proto primo na kole.

Ano, přesně tak, už jsem na to taky přišel (lépe řečeno můj mechanik :D ) . Při zatažení ručky tam něco skřípe, takže to vypadá na něco rozsypanýho v bubnu...

to je klasická bolest všech baworáků.. vyrezne ten plech a kolíčky které drží pakny se z něj vytrhnout a celé se to při jízdě sešrotuje.. nejhorší je že ten plech se dá myslim vyndat jen po sudnání ložiska.. je to takový řešení na bačkoru.. to se bohužel bmw moc nepovedlo.. a nejhorší je na tom že s tím za těch pár generací nic moc neudělali..
pavelk

#7 Příspěvek od pavelk »

Ancek píše:

no pěkný mám úplně to samý, je to hnus
Odpovědět