Ahoj
Z ničehonic mi přestal jít CD changer. Při přepnutí mi to na displeji rádia napíše CD error...CD mechanika v rádiu normálně jde.Normálně fungoval a po opětovnym nastartování už ne....
Changer ani nereaguje na vysunutí...co to může být?
Díky
ja sem resil neco podobnyho. Cela zavada byla v tom ze se zasekla placka v pulce cesty mezi mechanikou a svym misteckem v changeru. Dostal sem na to ruzny rady jako:
- odpojit baterku ze prej potom probehne hard reset
- vytahnout na chvili pojistku
- vytahnout z toho menice vespod kabel
- chmatnout mezi stenu changeru a jeho obalu pravitkem ze prej je dole jakasi packa na manualni vyklopeni
- a tak dale.
vyzkousel jsem snad vsechno a ve finale jsem to cely vymontoval, donesl domu, rozsrouboval, ozvalo se "cvak" a bylo. takze sesroubovat, namontovat a zase fici.
Ale s tema changerama je to trochu potiz a muzes mit uplne jinej problem nez ja. U me to byla fakt zablokovana placka ktera se rozhodla ze se proste nezasune z mechaniky zpatky do changeru...
když otevřeš changer, tak tam je rámeček CDčka a ten byl napůl zasunutej...tak jsem před něj strčil slabej šroubovák a natlačil ho silou zpět do toho vyndavacího zásobníku...jak sem zatlačil tak to už dozajelo samo a začlo načítat další céda..
Hm. No moc si to nekokážu představit, ale chápu asi správně, žes pomohl vlastně tomu "šuplíku", na kterém je CD, zajet zpátky. To je ale mikro chirurgie
táák přesně..asi byl jen o něco zaseklej..ale jak sem do něj zatlačil tak kousek zajel pod silou a pak se chytnul...zajel a vyjela dvojka...a už načítal další céda...
..tak se mi začaly projevovat podobné neduhy - po nastartování se mi občas zobrazí, že některé sloty s CD jsou prázdné... pak šuplík vyndám a dám zpátky - občas to ukáže všechny, jindy jenom některé. Taky se mi stalo, že to zobrazí všechny, ale když přepnu na CD6, tak se to kousne a nejde ani šuplík vyndat. Musím do toho poklepat rukou, ozve se cvaknutí a pak to normálně vyjede. Začalo mi to dělat v létě při velkých vedrech, tak se obávám nějakého roztaženého/pokrouceného plastu nebo jiného drhnutí. Kdyby s tím měl někdo podobné zkušenosti, resp. s odstraněním těchto problémů, tak to sem postněte prosím.. díky