Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 problém s CD changerem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dieg0
Klubové ID: 2890

#1 Příspěvek od dieg0 »

Ahoj
Z ničehonic mi přestal jít CD changer. Při přepnutí mi to na displeji rádia napíše CD error...CD mechanika v rádiu normálně jde.Normálně fungoval a po opětovnym nastartování už ne....
Changer ani nereaguje na vysunutí...co to může být?
Díky
:wink:
methuz
Klubové ID: 2781

#2 Příspěvek od methuz »

Cus,

ja sem resil neco podobnyho. Cela zavada byla v tom ze se zasekla placka v pulce cesty mezi mechanikou a svym misteckem v changeru. Dostal sem na to ruzny rady jako:
- odpojit baterku ze prej potom probehne hard reset
- vytahnout na chvili pojistku
- vytahnout z toho menice vespod kabel
- chmatnout mezi stenu changeru a jeho obalu pravitkem ze prej je dole jakasi packa na manualni vyklopeni
- a tak dale.

vyzkousel jsem snad vsechno a ve finale jsem to cely vymontoval, donesl domu, rozsrouboval, ozvalo se "cvak" a bylo. takze sesroubovat, namontovat a zase fici.

Ale s tema changerama je to trochu potiz a muzes mit uplne jinej problem nez ja. U me to byla fakt zablokovana placka ktera se rozhodla ze se proste nezasune z mechaniky zpatky do changeru...
dieg0

#3 Příspěvek od dieg0 »

Díky :wink:
Asi budeš mít pravdu, páč placka je napůl zasunutá. Vyzkoušim a dám vědět :wink:
PearlJam

#4 Příspěvek od PearlJam »

JJ, presne tento problem jsem resil taky a rozebranim a slozenim se to vyresilo.
dieg0

#5 Příspěvek od dieg0 »

Vyřešeno...CDčku jsem trochu pomohl zajet a naskočil a fachčí :-)
Díky za rady :-)
JaneCk

#6 Příspěvek od JaneCk »

Jak jsi mu pomohl zajet by mě zajímalo. Já to bez rozebrání nedám. Buď se někdy chytne samo a dá si říct delším přidržením eject nebo rozborka...
dieg0

#7 Příspěvek od dieg0 »

když otevřeš changer, tak tam je rámeček CDčka a ten byl napůl zasunutej...tak jsem před něj strčil slabej šroubovák a natlačil ho silou zpět do toho vyndavacího zásobníku...jak sem zatlačil tak to už dozajelo samo a začlo načítat další céda..
JaneCk

#8 Příspěvek od JaneCk »

Hm. No moc si to nekokážu představit, ale chápu asi správně, žes pomohl vlastně tomu "šuplíku", na kterém je CD, zajet zpátky. To je ale mikro chirurgie :-)
dieg0

#9 Příspěvek od dieg0 »

táák přesně..asi byl jen o něco zaseklej..ale jak sem do něj zatlačil tak kousek zajel pod silou a pak se chytnul...zajel a vyjela dvojka...a už načítal další céda...
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pyron »

..tak se mi začaly projevovat podobné neduhy - po nastartování se mi občas zobrazí, že některé sloty s CD jsou prázdné... pak šuplík vyndám a dám zpátky - občas to ukáže všechny, jindy jenom některé. Taky se mi stalo, že to zobrazí všechny, ale když přepnu na CD6, tak se to kousne a nejde ani šuplík vyndat. Musím do toho poklepat rukou, ozve se cvaknutí a pak to normálně vyjede. Začalo mi to dělat v létě při velkých vedrech, tak se obávám nějakého roztaženého/pokrouceného plastu nebo jiného drhnutí. Kdyby s tím měl někdo podobné zkušenosti, resp. s odstraněním těchto problémů, tak to sem postněte prosím.. díky 8)
Odpovědět