Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

příjem rádia E39 touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od milo »

nemel jsem s prijmem radia absolutne zadny problem fungovalo luxusne, napr CRo1 radiozurnal jel celou republiku bez jakehokoliv problemu. jedna se o original radio s kazetou + origo changer.

problem nastal po montazi folii. ac jsem byl donedavna jejich odpurce, nechal jsem se zlomit :lol: od te doby se prijem zhorsil. folie jsou zn. bruxsafol a mam 2 teorie...

1) folie maji v sobe kovove prvky, takze castecne odstinuji antenu
2) pri montazi nekdo nozem proriznul antenu, to doufam ne :roll:

vase zkusenosti folie vs. prijem radia?
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Fólie mám na několikátém autě a podle mě 2) je správně :cry:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
milo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

to jsem se obaval, ale vicemene predpokladal :roll: kouknu na to poradne jak se vratim z dovolene, jestli to je prorizly, bude jeste veselo :lol:

kdyz s lepicema folii nebude rec, jakou zivotnost ma lepeni vodivym lakem?
Dan td
Klubové ID: 590

#4 Příspěvek od Dan td »

No řešení máš dvě - buď jiné zadní okno nebo jinou anténu nezávislou na zadním okně :?

Mě jednou lepili fólie se slovy "asi vám nebude fungovat anténa", já jim na to řekl, že to jejich boj, ale anténa je funkční a bude i potom - naštěstí to tenkrát zvládli.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
milo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

tak jestli by nejela antena v zadnim okne tak by pravdepodobne nejelo i vyhrivani, ne?jeste jsem nezkousel. tam si myslim davaji pozor. napadla me ta antena, co je v levem zadnim okne. e39 ma tech anten vice jestli se nepletu.
milo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od milo »

hm tak dnes jsem na ostrem slunci videl, ze tam nekdo neco patlal nejakym tmelem, pravdepodobne vodivym, trochu jsem to promackal a zapnul vyhrev. nasledne se mi zda signal o neco lepsi, ale to poznam zitra na trase kde jezdim pravidelne. vyhrev asi funguje, detailne jsem ale nezkoumal. ja bych je nakopal :? dam vedet jak to dopadlo a pripadne, pokud ze me budou delat vola, rad tady napisu, o jakou firmu se jednalo. pokud se k tomu postavi normalne, beru to, chybu muze udelat kazdy...

vsadim se, ze ten, kdo ty folie lepil nevedel, ze u E39 touring se da zadni okno vyklopit a bastlil to pres cele dvere. pry zadny problem, bavoraky delame bezne...
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

doresil jsi to nejak? mam taky folie a prijem je o nicem, ale nejsem si jisty, jestli to bylo bezprostredne po montazi, spis az casem... navic po netu je hafo prospevku o spatnem prijmu FM, bohuzel bez konkretniho zaveru co s tim... u e46 oxiduji prechodky C-sloupek/zadni okno, ale u e39 je to napevno priletovane k oknu, uz jsem to mel rozdelane...
vyndani, zandani konektoru u AM/FM zesilovacu neprineslo zadnou zmenu...
“Ability is what you're capable of doing.”
milo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od milo »

neresil jsem to, ale dobra inspirace na co se podivat pri jarni udrzbe...
Soptiiik
Klubové ID: 2331

#9 Příspěvek od Soptiiik »

Řešil někdo na E39 Tour rušení rádia po zapnutí výhřevu zadního okna?
Misanek

#10 Příspěvek od Misanek »

mám ten samý problém na touru u e34 :)
milo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od milo »

Soptiiik píše:Řešil někdo na E39 Tour rušení rádia po zapnutí výhřevu zadního okna?
to se mi stavalo u E32, absolutne bez zasahu a uprav s original radiem. mozna nejake spatne ukostreni?
Misanek

#12 Příspěvek od Misanek »

milo píše:
Soptiiik píše:Řešil někdo na E39 Tour rušení rádia po zapnutí výhřevu zadního okna?
to se mi stavalo u E32, absolutne bez zasahu a uprav s original radiem. mozna nejake spatne ukostreni?
Neměla E32 anténu na radio taky v tom "žebrování" na okně jako to má E34 v sedanu?
Soptiiik
Klubové ID: 2331

#13 Příspěvek od Soptiiik »

Já jsem zkoušel už snad skoro vše a nic nepomohlo. Jinak taky bez uprav
DaweTDS
Klubové ID: 3272

#14 Příspěvek od DaweTDS »

Ať nezakládám nové téma, tak to píšu sem.
Mám E39 530d 8/2000 tour před face a cca rok pozoruji horší signál na rádiu. Ve městě OK,ale při cestě přes republiku je to hrůza... jak už je tu více psáno... jen Impuls a nebo radiožurnál.. nějak jsem to řešil CDčkama a asi jsem si na to i zvykl,ale poslední dobou pozoruji při hraní jakéhokoliv rádia v pozadí prskání, které se stále opakuje v cca vteřinovém intervalu. Na CD je vše OK Chtěl bych to nějak vyřešit. Celou dnešní pracovní dobu jsem sosal informace ohledně signálu atd,ale nikde nebylo napsáno nic o prskání v pozadí.Mám klasické rádio s kazetou + 6CD v kufru. Auto nemá nějakou super výbavu a tak by to mělo být celkem jednoduché (radio - koaxiál - anténí zesilovač - anténa v bočním a v zadním okně + ještě jedna krabička někde nahoře ... nevím kde..) ALE jde to vůbec nějak v domácích podmínkách diagnostikovat? Multimetr a pod.
Pokud to někdo řešil, tak dejte vědět.
Odpovědět