Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Transmission fault BMW E60 530D automat - snad vyřešeno :)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubassszx

#1 Příspěvek od kubassszx »

Zdravím mám problém s převodovkou už delší dobu a teď když jsem stál zaparkovaný na hodně strmém kopci tak jsem zařadil zpátečku a rozjel se a najednou mi to hodilo chybu převodovky a nejelo to dopředu ani dozadu. Tak jsem vypnul a znovu zapnul motor a už to jelo a neházelo mi to žádnou chybu. Auto stále pocukává a tak divně klape převodovka.

Podle diagnostiky je spojka hydrodynamického měniče ok a mechatronik taky, jinou chybu to nehází. Rosí mi vana a tím pádme ubývá oleje a proto má doměnka je, že je ho tam již méně a tudíž jak to bylo hodně nakloněné tak proto to hodilo chybu a nejelo.

Tento týden si tam nechám vyměnit olej a uvidím jestli se to zlepší. Jinak mě nenapadá co by to mohlo být co myslíte, je to mechanická závada nebo elektronická ? I když el. by diagnostika poznala ne ?

Výměna oleje mi byla doporučena, ale může vyřešit můj problém ?

Děkuji K
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od milo »

a jaky problem s prevodovkou mas delsi dobu? skube pri razeni nebo co? cekanim na to, nez se ti to nekde vysype nic nevyresis.
kubassszx

#3 Příspěvek od kubassszx »

to vím, že čekáním nic nevyřeším tento týden zkusím ten olej a pak s tím začnu dělat něco dalšího když to nepomůže!

Houpou otáčky a na dvojku kolem 2tisíc otáček auto jako proklouzne a ozve se takové zavibrování od převodovky až to zaklepe celým autem a je to citím u nohou ... stejné to dělá i když přijiždím k semaforu a sundám nohu z plynu tak to i na nižší otáčky udělá tenhle zvuk a to asi i na jiné kvalty ...
kubassszx

#4 Příspěvek od kubassszx »

když to napíše tuhle chybu tak to je asi něco špatně s měničem i dalšíma věcma případně, že ?
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

bohuzel nejsem jasnovidec, ale jestli to prokluzuje, dej to okamzite nekam repasovat, at tam nemusis jet na odtahovce...
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Já jsem jasnovidec a proto ti radím upaluj do servisu na převodovky dokud to jede. Za 1.ušetříš za odtah a za 2.uděláš mín škody.To cukání dělá měnič kterej je před smrtí a kterej pohřbí tu převodovku.
kubassszx

#7 Příspěvek od kubassszx »

asi jo máš pravdu, mluvil jsem s chlapíkem z http://www.prevodovka.cz a mám mu zavolat v pondělí jak natom budou s časem ... říkal mi, že se to nezastaví, že to nahodí nouzový režim a že to pojede jen na trojku a zpátečku.

Takže to tam dám na repas převodovky :(
kubassszx

#8 Příspěvek od kubassszx »

Tak jenom pro informaci, byl jsem u Uhlíka ve Stodůlkách a naprostá spokojenost, jelikož mi už do telefonu řekl, že to určitě bude něco jiného než repas komplet převodovky !

A vypadá, že bylo - vyměnil olej a filtr, resetoval adaptace a vyměnil za 2litry nějakej přečerpávací ventil nebo co to bylo a všechno je OK takže mě to komplet vyšlo na 1/6 ceny repasu převodovky. Jen chci poukázat, že není nutné pokaždé dělat repas za nesmyslné peníze !

Jak řekl tak bylo tzn., že diagnostika GT1 pozná prokluz spojky hydroměniče + mechatronik, který mi byl v automat servisech vnucován jako naprosto vadný a obě součásti jsou OK. Je jasné, že hydroměnič má už něco za sebou takže čekám, že to taky přijde na výměnu, ale teď to není nutné.
Odpovědět