Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 2001 530d sedan pískání v motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mocuryamater

#1 Příspěvek od mocuryamater »

prosím o radu když za něj vemu strašně mi píská motor. Dal sem nový řemeny a napínací kladky jsou v pořádku. tak napište co to je. mohly by to být svody?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jendix »

mě občas pískne řemen u klimy, i když je novej, nevim proč.. dělá převážně když je studenej motor, je to ale řemen bez napínací kladky, takže v mým případě zbývá buď chvíli počkat jestli si sedne nebo ho časem vyměnit.. ale pískání.. nevim..

slyšel jsem jednu e61 a tam vysloveně hvízdalo turbo.. ale to bylo spíš takový jako siréna, mnohem hlasitěji než zdravé turbo.. to ale pravděpodobně nemyslíš.. svody bys asi poznal splodinama v motorovym prostoru..
mocuryamater

#3 Příspěvek od mocuryamater »

no když otevřu haupnu tak mi to tam smrdí a to mám umytej motor. píská to hodně i při vyšších otáčkách
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavel 528 »

Jendix píše:mě občas pískne řemen u klimy, i když je novej, nevim proč.. dělá převážně když je studenej motor, je to ale řemen bez napínací kladky, takže v mým případě zbývá buď chvíli počkat jestli si sedne nebo ho časem vyměnit.. ale pískání.. nevim..

slyšel jsem jednu e61 a tam vysloveně hvízdalo turbo.. ale to bylo spíš takový jako siréna, mnohem hlasitěji než zdravé turbo.. to ale pravděpodobně nemyslíš.. svody bys asi poznal splodinama v motorovym prostoru..

no nevim,jak u e61,ale e39 ma napinaci kladku pro klima remen,nedavno se mi zadrelo lozisko,tak jsem ho menil a tedy je tam... :D :D
Sweden

#5 Příspěvek od Sweden »

E39 napínací kladku u klimy má,souhlasím že ten řemen je fakt problém,už to řeším půl roku různými mazadly na řemeny apod.a pořád si po studeném startu občas popískává :twisted: jde mi to občas dost na nervy.

jinak k tématu,myslím že je celkem dost rozdíl když píská řemen nebo turbo nebo jsou děravý svody apod.Osobně bych se zaměřil na turbo,výfuk a výfukové svody,když to dělá jenom když tomu naložíš :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jendix »

Sweden píše:E39 napínací kladku u klimy má,souhlasím že ten řemen je fakt problém,už to řeším půl roku různými mazadly na řemeny apod.a pořád si po studeném startu občas popískává :twisted: jde mi to občas dost na nervy.

jinak k tématu,myslím že je celkem dost rozdíl když píská řemen nebo turbo nebo jsou děravý svody apod.Osobně bych se zaměřil na turbo,výfuk a výfukové svody,když to dělá jenom když tomu naložíš :wink:

e61 kladku už nemá, je to řešený přes flexibilní řemen.. jinak k tomu pískání řemenu, kdyby se ti podařilo něco najít, co na fo funguje dej vědět.. já si furt říkám, že si řemen třeba časem sedne a zaběhne se.. ale uvidíme.. zatím to řešim tak že klimu zapínám až po chvíli co se rozjedu.. (stejně jí před dojezdem vypínám) ani mi to nepíská vždycky.. je tak v jednom z deseti případů..
spaceman

#7 Příspěvek od spaceman »

Mě u mého auta E39 528i straště taky něco pískalo. Projevovalo se to ve vyšších otáčkách. A když auto dlouho stálo se zapnutým rádiem nebo zapalováním. Protože pak to muselo hodně dobíjet baterii.

Nakonec jsem zjistil že je to ložisko alternátoru - to zadní na které je napojen vzduch z venku. Znamená to buď vyměnit alternátor nebo ho rozebrat a ložisko namazat nebo vyměnit.
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

co tak ukrutena remenica na kluke???? je tam guma vnutri, ta sa odtrhne a potom to piska.......
Odpovědět