Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tažné - problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
selkie
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od selkie »

Ahoj všem,

potřeboval bych, prosím, poradit. Nechal jsem si konečně namontovat tažný, ale máme problém...nemůžeme najít cosi, co má označení F103 (je v "tom" 50A pojistka) a F59 (20A pojistka)...z označení F103 by mělo jít napájení.

Další věc - kde se, prosím pěkně, nachází Lichtmodul? Pokud je vpředu, je nějaký drát natažený dozadu? Nebo se musí kvůli montáži TZ rozebrat půlka auta?

A nakonec - po zapojení kabelů mi přestalo svítit třetí brzdový světlo, má to spojitost nebo je to náhoda?

Díky
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

F103 nebo F59 je pojistka jako Fuse. Najdeš je v kufru viz obrázky.

Obrázek

Obrázek

Že při připojení elektriky na vlek nesvítí 3. brzdové světlo je v pořádku, protože by to klamalo, teď jsou brzdovky na vleku. Totéž platí o zadních mlhovkách. Takže když je připojený vlek, nesvítí 3. brzda a mlhovka na tažném vozidle. Funkce couvacích světel myslím zůstává zachována.

Všechno se připojuje do přídavného (vlekového) Lichtmodulu - vyhledej si ve WDS heslo Anhängermodul (AHM) http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... /index.htm
selkie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od selkie »

díky moc

v tom případě to je ale zapojený špatně, protože brzdový mi nesvítí, ale vozík zapojený nemám...mlhovky, mam dojem, svítí

k tažnýmu jsem kupoval i jakýsi modul...do něj je všechno zapojený...chyběly jenom tři dráty - pojistky 59 a 103 a Lichtmodul

Sorry, jestli se ptám blbě, ale elektrice vůbec nehovím, jenom předávám info, co si pamatuju
Odpovědět