Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
525 tds svítí mazání-pomoc
Dneska se mi během jízdy rozsvítilo mazání na volnoběh problikává a při otáčkách svítí kontrolka mazání.Samozřejmě oleje tam má dost.Motor běží hezky.Čidlo jsem vyměnil .A co teď ??????Setkal se někdo s tímdle problémem?Budu rád za každý nápad mám svou pětku rád a nerad bych jí odepsal.Má najeto 270 000.R.v.94.touring.
-
vosak píše:Dík za rady dnes jsem koupil úplně nové čidlo na mazání a je to ok,ale sám jsem tomu nechtěl věřit.Loni na podzim jsem dělal gufero na klice radši zkontroluji ten šroub.
Proboha jaké gufero na klice? Snad né tohle?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Řemenice kliky pohání klínový řemen a člověk se toho šroubu, který drží tu řemenici, nesmí ani dotknout i kdyby to bylo "povolene" jak by si myslel, jakmile se ten šroub dotahuje nebo povoluje, zlomí se vevnitř malilinkaný klíneček a to má za následek, že začne prokluzovat to ozubené kolečko. A to ozubené kolečko pohání olejové čerpadlo. To znamená, že je otázka času kdy bude motor zadřen. Opravit to lze sundáním "prsou" motoru a přitom se může prokontrolovat ozubený rozvod a vyměnit napínáky a vodící lišty řemenu těsnění atd.
Ze spod vany se tam dostat nedá...
Pokud se tak stalo rozhodně nejezdit. Čidlo to nepozná tak dokonale přesně. Stačí 5km, jak to problikává a už je pozdě.
Ze spod vany se tam dostat nedá...
Pokud se tak stalo rozhodně nejezdit. Čidlo to nepozná tak dokonale přesně. Stačí 5km, jak to problikává a už je pozdě.