Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

525 tds svítí mazání-pomoc

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
vosak

#1 Příspěvek od vosak »

Dneska se mi během jízdy rozsvítilo mazání na volnoběh problikává a při otáčkách svítí kontrolka mazání.Samozřejmě oleje tam má dost.Motor běží hezky.Čidlo jsem vyměnil .A co teď ??????Setkal se někdo s tímdle problémem?Budu rád za každý nápad mám svou pětku rád a nerad bych jí odepsal.Má najeto 270 000.R.v.94.touring.
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

před rokem se mi stalo něco podobného a problém byl nedostatečně utažená řemenice na klice a nasledně se přetrhl klínek,ten klínek nemá přímý vliv na čerpadlo, ale jak se protáčela ta řemenice tak byl problém. Taky mohlo odejít čerpadlo,ale jako první bych kouknul po tomhle. Jakej má motor zvuk?
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Beny má pravdu, to samé se stalo bráchovi na tds. Párkrát bliklo mazání a pak jsem ho musel odtáhnout. Je to hrozně debilně řešený... Zkusit mazací tlak, což je ale dost problem. Vyndat snímač tlaku, napojit měřak....... Asi bych s tím osobně vůbec nejel.
vosak

#4 Příspěvek od vosak »

Dík za rady dnes jsem koupil úplně nové čidlo na mazání a je to ok,ale sám jsem tomu nechtěl věřit.Loni na podzim jsem dělal gufero na klice radši zkontroluji ten šroub.
VlastikS

#5 Příspěvek od VlastikS »

vosak píše:Dík za rady dnes jsem koupil úplně nové čidlo na mazání a je to ok,ale sám jsem tomu nechtěl věřit.Loni na podzim jsem dělal gufero na klice radši zkontroluji ten šroub.

Proboha jaké gufero na klice? Snad né tohle?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
VlastikS

#6 Příspěvek od VlastikS »

Řemenice kliky pohání klínový řemen a člověk se toho šroubu, který drží tu řemenici, nesmí ani dotknout i kdyby to bylo "povolene" jak by si myslel, jakmile se ten šroub dotahuje nebo povoluje, zlomí se vevnitř malilinkaný klíneček a to má za následek, že začne prokluzovat to ozubené kolečko. A to ozubené kolečko pohání olejové čerpadlo. To znamená, že je otázka času kdy bude motor zadřen. Opravit to lze sundáním "prsou" motoru a přitom se může prokontrolovat ozubený rozvod a vyměnit napínáky a vodící lišty řemenu těsnění atd.
Ze spod vany se tam dostat nedá...
Pokud se tak stalo rozhodně nejezdit. Čidlo to nepozná tak dokonale přesně. Stačí 5km, jak to problikává a už je pozdě.
vosak

#7 Příspěvek od vosak »

Tak opravdu to bylo jen čidlo.Šroub jsem zkouknul a jje to ok,ted to zase šlape jak má,oprava za 185Kč.Díky.
Odpovědět