Zdravim, v zime mi z niceho nic nastal problem se startovanim 530D E60 r.v. 2004. V mrazech to z niceho nic tahalo pri startovani, kdyz to dlouho stalo, ale nechtelo chytit, po pripojeni k jiny baterce silnyma kabelama to chytlo hned. Vymenil sem baterku, ale nechyta stale, i kdyz ted jak se oteplilo to neni tak hrozny. Napr. ted v tydnu to jakz takz chytlo ob den, ale jak se na vikend ochladilo, auto stalo od patku a v nedeli brzo dopolko nechtlo vubec, odpoledne, kdy bylo o 5 st vic uz jo... Kdyz se s autem pak jede a zastavi, vypne se motor, tak potom chyta na hned...
Baterka je nova a toci, je mozny, ze odesly zh. svicky, ze na ne ma vliv venkovni teplota? Nebo muze baterku neco vybijet, ci treba neco jineho jako starter?
Na diagnostice sem nebyl a na palubce nic nestviti a jeste pred zimou to chytalo okamzite...
Dekuji za reakce
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
530D E60 - spatny startovani - zh. svicky, baterka, starter?
hi,
chod na diagnostiku co ti povedia tam.
ja som mal podobny problem. Shavice nove a ked bola zima motor nechytal na vsetky valce.
Zavada - odidena jednotka zhavenia (Glow plug unit) nova cca 110Euro.
Zavada sa prejavovala aj tak, ze stale vypisovalo chybne zhavice na diagnostike.
GLOW PLUG CYLINDER X - Short to Ground apd...
GLOW PLUG CONTROL UNIT - No communication via Bit Serial Data interface
Ak ti toto vyhodi a mas nove zhavice, tak na 90% mas pokazenu tu jednotku. Toto je casta zavada tichto motorov.
Na slovenskom fore som urobil aj navod ako som ju menil, pohladaj.
chod na diagnostiku co ti povedia tam.
ja som mal podobny problem. Shavice nove a ked bola zima motor nechytal na vsetky valce.
Zavada - odidena jednotka zhavenia (Glow plug unit) nova cca 110Euro.
Zavada sa prejavovala aj tak, ze stale vypisovalo chybne zhavice na diagnostike.
GLOW PLUG CYLINDER X - Short to Ground apd...
GLOW PLUG CONTROL UNIT - No communication via Bit Serial Data interface
Ak ti toto vyhodi a mas nove zhavice, tak na 90% mas pokazenu tu jednotku. Toto je casta zavada tichto motorov.
Na slovenskom fore som urobil aj navod ako som ju menil, pohladaj.