Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 525tds Povolení řemenice kliky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
fubutomas

#1 Příspěvek od fubutomas »

Jak povolit tuto remenici?Je tam normalni zavit,nebo opacny?(tusim ze normalni) nekde jsem slysel ze je na bloku zatka,kterou po vytoceni se da zaaretovat klikova hridel,je to pravda?Kde ji najdu? Potrebuju vymenit gufero kliky,dekuju za radu :wink:
Author
Klubové ID: 3294
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Author »

závit je normální
jinak spíš než kolík do setrváku bych zařadil 5tku a zabrzdil to
já to povolil tak že sem ho uříznul, potom šel vytočit normálně rukou
novej sice stojí kilo, ale potom co sem tady četl příspěvky na tohle téma jako třeba nasadit golu, zastartovat, auto vyskočí půl metru a šroub furt drží, tak sem to obětoval
Author
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Author »

řemenice jde sundat i bez povolení toho středovýho šroubu, pak k němu bude lepší přístup
fubutomas

#4 Příspěvek od fubutomas »

Copak stovku,to ja klidne obetuju,ale abych ho neuriznul a on nesel vytocit :D

A kdyz zaradim petku a zabrzdim,tak to pruzi,tak nepovolim nic :(
Proc je nahovno to udelat tim kolikem?Myslis ze by se strihnul?

a to gufero teda nevymenim aniz bych musel ten sroub povolovat?Tam jsou jeste nejaky strouby dokola co drzi remenici? (ted si to nevybavuju jak to tam presne je) dikec :wink:
Author
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Author »

jj je tam asi 6 šroubů dokola, ty povolíš a sundáš řemenice
pak ti tam ale zbyde díl č. 7 za kterým je gufero a ten drží na tom velkým šroubu
myslim že by to ten kolík nevydržel, hlavně v tom setrváku je docela mělká díra, ale nevim, nezkoušel jsem to
já sem měl takovej porychtung a ten zapadnul do ozubenýho věnce na setrváku, ale to sem měl dole převodovku, což je nesmysl ji kvůli tomu schazovat, navíc sem to stejně nepovolil
já když sem to dělal tak sem u sebe neměl flexu, ale prostě sem to musel udělat tak sem to pižlal pilkou přesně mezi šroubem a tou podložkou a než sem se dostal na dřík toho šroubu tak se povolil sám, takže sem ho ani nezničil, akorát sem pak na brusce srovnal tu podložku(č.6)
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... on_damper/

je to ocelovej šroub v ocelovej klice, takže drží akorát tim jak je našponovanej, po uříznutí by měl jít rukou
kdyby byl v hliníku je to jiná
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

až to budeš dávat zpět tak hodně utáhnout!!!!!!!já to povolil přes otvor v bloku na zajištění setrvačníku,než začneš povolovat dej mu pár ran palicí a pak škubem povolit.
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

NEJLEPŠÍ A NEJŮČINĚJŠÍ JE ODRAZIT-poklepat ten šroub nasadit klíč,podržet motor proti otočení a bác na klíč,po několika ranách vždycky odskočí...Pokud to budeš povolovat bez páky tak se nadřeš jako vůl,většinou je ještě namazanej pastou proti povolení.. :wink:Jinak pozor na pracovní úraz,občas to bolí...
fubutomas

#8 Příspěvek od fubutomas »

Tak super,jak bude chvilka vlitnu na to... a ten otvor pro zajisteni setrvaku najdu kde?Tipuju kdyz si stoupnu pred auto,tak na prave strane.... diky za rady 8)
oldaf
Klubové ID: 3385

#9 Příspěvek od oldaf »

fubutomas píše:Tak super,jak bude chvilka vlitnu na to... a ten otvor pro zajisteni setrvaku najdu kde?Tipuju kdyz si stoupnu pred auto,tak na prave strane.... diky za rady 8)

Na levé straně, pod startérem.
Přílohy
tdsrozvody21km2.jpg
tdsrozvody21km2.jpg (64.67 KiB) Zobrazeno 259 x
Odpovědět