Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34 525iX ztráta výkonu
Tak se mi na iXku objevil problém. Mám pocit že poměrně dost poklesl výkon motoru, při klidné jízdě to moc pozorovat nejde, ale když chci při předjíždění zrychlovat tak je cele auto dost lenive. Sice podkopne o dva kvalty ale strašně dlouho to roztačí.
Další symptom je zvýšená spotřeba. Stejná cesta +/- stejný styl jízdy a spotřeba cca o 2 litry větší
A ještě jedna věc, po delší jízdě je v zadní části cítit smrad jak by se pálilo obložení, původně jsem myslel že to šlo od brzd po intenzivnějším brzdění ale dělá to i při jízdě na klobouka.
Jo a taky mám pocit že to moc kouří, jak by šla bohatá směs.
Motor brumlá normálně, nepozoruju nějaké anomálie, volnoběh na Nko to drží taky dobře.
Na co se zaměřit a zkontrolovat?
Jinak je to 4kolka v automatu.
Další symptom je zvýšená spotřeba. Stejná cesta +/- stejný styl jízdy a spotřeba cca o 2 litry větší
A ještě jedna věc, po delší jízdě je v zadní části cítit smrad jak by se pálilo obložení, původně jsem myslel že to šlo od brzd po intenzivnějším brzdění ale dělá to i při jízdě na klobouka.
Jo a taky mám pocit že to moc kouří, jak by šla bohatá směs.
Motor brumlá normálně, nepozoruju nějaké anomálie, volnoběh na Nko to drží taky dobře.
Na co se zaměřit a zkontrolovat?
Jinak je to 4kolka v automatu.
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
kdyby to byla rucka tak pakny zachvily ohoblujes a nebude to delat nejak trvale
kazdopadne s prokluzujicim menicem ta reakce nap lyn musi byt takova ospala atd. kazdopadne GT1 diagnostikou nic nepokazis 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
- Klubové ID: 321
kouri to porad? i po tech treba 100km? nebo jenom ze zacatku? po startu .. par km ..
mi ixo taky hodne kourilo, kdyz mrzlo a nez se zahralo ... muzeto byt voda ve vyfuku po kratkych trasach, chladne pocasi ... jezdivalo se s nim kratke trasy ...
kdyz se oteplilo - jak ted bylo kolem 10st, kourilo to taky tak? nebo jenom kdyz mrzne?
teorie:
pokud s tim jezdis vic ... zacina chybet vykon, to auto je na pohodovku, blbnout se s nim neda, jezdit dynamicky taky ne ... jizda je velmi prijemna, ale urcite ne dynamicka ... je to takovy pohodovy kocar. pokud jezdis ted vic a dal, muze se stat, ze proste chces jet trochu rychleji a 2l nahoru u ixa v automatu lze opravdu dosahnout naprosto bezproblemove, staci na to o trosinku vic slapat ...
mi ixo taky hodne kourilo, kdyz mrzlo a nez se zahralo ... muzeto byt voda ve vyfuku po kratkych trasach, chladne pocasi ... jezdivalo se s nim kratke trasy ...
kdyz se oteplilo - jak ted bylo kolem 10st, kourilo to taky tak? nebo jenom kdyz mrzne?
teorie:
pokud s tim jezdis vic ... zacina chybet vykon, to auto je na pohodovku, blbnout se s nim neda, jezdit dynamicky taky ne ... jizda je velmi prijemna, ale urcite ne dynamicka ... je to takovy pohodovy kocar. pokud jezdis ted vic a dal, muze se stat, ze proste chces jet trochu rychleji a 2l nahoru u ixa v automatu lze opravdu dosahnout naprosto bezproblemove, staci na to o trosinku vic slapat ...
mno po delší jízde to kouří o něco míň. Krátké trasy nejezdím, teda delka cca 80km jedna trasa. Teď když se oteplilo tak sem nejezdil tak nevim.
ad. teorie:
s iXkem jezdím poměrně dlouho, jakou má dynamiku vím a trasu na které pozoruju ty změny jezdím už cca rok. Jsou na ní úseky kde se dalo krásně předjíždět, stačilo jen dupnout na plyn, automat podkopal a auto vystřelilo, teď to sice taky podkope ale akcelerace je uplně někde jinde. Leda by řidiči co je předjíždím začali zrychlovat což se mě nezdá
ad. teorie:
s iXkem jezdím poměrně dlouho, jakou má dynamiku vím a trasu na které pozoruju ty změny jezdím už cca rok. Jsou na ní úseky kde se dalo krásně předjíždět, stačilo jen dupnout na plyn, automat podkopal a auto vystřelilo, teď to sice taky podkope ale akcelerace je uplně někde jinde. Leda by řidiči co je předjíždím začali zrychlovat což se mě nezdá