Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
530d e39 žhavení
-
Ahoj,
jsem asi trubka, ale jak poznám, že je motor před startem nažhavenej. Nikde mi nic nesvítí, nebliká a já nevim, abych nedělal něco špatně. Našel jsem tady téma PRE-HEATING, ale to se mi taky neobjevuje, tak sem v pasti. U nás už jsem startoval i když bylo venku -1°C a PRE-HEATING nesvítil.
Díky za radu, nebo spíš uklidnění.
jsem asi trubka, ale jak poznám, že je motor před startem nažhavenej. Nikde mi nic nesvítí, nebliká a já nevim, abych nedělal něco špatně. Našel jsem tady téma PRE-HEATING, ale to se mi taky neobjevuje, tak sem v pasti. U nás už jsem startoval i když bylo venku -1°C a PRE-HEATING nesvítil.
Díky za radu, nebo spíš uklidnění.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Tak v klidu zůstaň, u těchto vozů je tzv. rychložhavení. Takže to žhaví sotva pár vteřin při -10 st. Celsia, při nižších teplotách ještě kratší dobu. Pokud najdeš na palubní desce žlutooranžovou kontrolu se spirálou a nápisem DDE, tak tahle indikuje žhavení před startem. Její rozsvícení při chodu motoru potom dává najevo poruchu řízení motoru (DDE), je to zdvojená fce. Takže při těchto teplotách se tato kontrolka sotva rozsvítí při otočení klíčku do 2. polohy a prakticky hned zhasíná.
-
-
-
- Klubové ID: 1487
- Kontaktovat uživatele:
Mě to zase píše dost často i teď když je kolem 5st nad nulou.Když jsem koupil svou e39, 530d tak asi rok na to jsem byl v autorizovaném servisu BMW (poprvé a naposled) na diagnostice a tam mě zjistili že mám špatnou řídící jednotku žhavení a tím pádem auto vůbec nežhaví i když píše hlášku PRE-HEATING. Když jsem namítnul že jsem auto nastartoval bez problémů i v -20st tak se mě vysmáli s tím že tohle auto díky vysokému kompresnímu tlaku chytne i bez žhavení
Ne, u E39 to žhaví, až při rozsvícenejch kontrolkáchmika_hakkinen píše:Ozivim tento stary thread. Taky jsem si jeste nevsiml, ze by me to psalo pre-heating. Ale docetl jsem se ze na e60, se hzaveni zapina hned po odemceni/otevreni auta. Je toto i na e39 530d? Zatim se starty nemam vubec zadnej problem. Takze asi jeste neresit. Pri nejhorsim zapnout bufik
Dik
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Klubové ID: 1487
- Kontaktovat uživatele: