Cuzz,
mám problém s předním ventilátorem co je před chladičem. Teď jak byly ty horka tak se mi trochu víc ohřál motor tak sem koukal a zjistil sem že se netočí nevíte co by to mohlo bejt? Na diagnostice sem se dozvěděl že se netočí to mi opravdu moc pomohlo.... Nevíte někdo co tim?
..možná předřadnej odpor ventilátoru, zkuz rozebrat a "na tvrdo" napojit na baterku, jestli pude tak je to odporem, nebo nějakým relátkem a jestli nepude, tak odešel do věčných lovišť
Nevim jak to má e39, ale e34 má 2rychlosti větráku a ta první je právě přez předřadnej odpor a docela často to bývá právě tim odporem, že n aprvní rychlost nefičí.
Jenom bacha, nepíšeš tu jakej rok jen E39. Byli minimálně dvě varianty: 4-drátová s odpory (skoková změna rychlosti) a 3-drátová s měničem (nebo čím to)(plynulá změna rychlosti). První můžeš vyzkoušet připojením na baterii, druhou verzi těžko vyzkoušíš jen připojením.
Dikes za rady mám rv 3/2000 před fl. No a když se chci dostat k větráku tak ale musim asi vyndat chladič co? Jinak co se týče toho hřání tak mě normálně ručička vyleze a je svisle nahoru a jednou když sem jel v těch 40° vedrech tak mi vylezla teplota cca o 2mm. Ale bylo to jen jednou a při velikých vedrech tam sem si toho právě všimnul ale od tý doby zas jen svisle. A to i když sem jel zase v těch vedrech asi cca za 2 hodiny z5 možná bylo tak o 2° míň ale už to nevylezlo.
Ne chladič rozhodně nevyndavej!!! Přístup je zpředu, na vyzkoušení rozpoj ten konektor u/pod rohem pravýho světla. Pokud zjistíš že odpory jsou KO, tak se sundavá přední nárazník aby šel ten ventilátor vyndat ven.
jestli máš auto z 3/2000 tak tam už žádné odpory na změření nemáš, od 9/98 se dával větrák s plynulou změnou otáček řízený vlastní řídící jednotkou (ta sleduje zapnutou klimu a tlak v ní, teplotu motoru, teplotu vody na výstupu z chladiče a rychlost jízdy). Ten větrák dost často odchází jako celek, nedá se tam nic přepájet jak u starších typů