Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 530D Bílý kouř, žádný výkon a kovový zvuk od motoru
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
- Po te ztrate vykonu jsem najel asi 3 kilometry, takze emulzi ani ztratu vody jsem nezaregistroval. Musim to nechat na nekom, kdo vyzna vic nez ja.
- Musim sehnat vlecne oko, protoze jsem zjistil, ze predchozi majitel si ho nejspis nechal na pamatku (zrejme ho nosi na krku). Na netu jsem zadne nenasel a mam tuseni, ze za 500 to nebude.
Nevite nekdo o nejakem reseni? Nove se mi kupovat samozrejme nechce.
- Jinak moc dekuju za rady panove
- Musim sehnat vlecne oko, protoze jsem zjistil, ze predchozi majitel si ho nejspis nechal na pamatku (zrejme ho nosi na krku). Na netu jsem zadne nenasel a mam tuseni, ze za 500 to nebude.
Nevite nekdo o nejakem reseni? Nove se mi kupovat samozrejme nechce.
- Jinak moc dekuju za rady panove

-
Presne takto mne odislo turbo na e39 530d pred par rokmi - tie iste symptomy. Strata vykonu, vela dymu a poriadne chrastenie od motora - hriadelka na turbe mala enormnu volu. Vymena turba, a auto islo ako nove. Dosiel som s tym do servisu par km, na minimalny plyn a s poriadnym dymom a chrastenim.... (kazdych par stovak metrov som stal a kontroloval hladinu oleja, trosku to kleslo, ale nie moc) Ked to vytocis trochu vyssie v otackach, budes eventualne pocut zvuk, ako keby policajnej sireny... Velmi posobive.....
alebo ak si spominas na druhu svetovu vojnu a sireny na strmhlavych bombarderoch stuka87 - truby jericha, tak je to ono.... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem nevědomky ztratil oko, vyndaval jsem ho, když jsem táhnul kamaráda a blbec jsem ho tam nedal zpět a vypadlo mi z kufru. Takže to znamená, že mám tutově zbořené auto?DirtyHarry píše:Jen taková moje zkušenost - když chybí vlečné oko,tutovka to bylo zbořené...

-
- Kontaktovat uživatele:
- Turbo jeste neprislo, takze mezitim Vam muzu priblizit cenovou relaci:
» repasovane turbo 13200,- Kc
» vzduchovy filtr (Bosch) 850,- Kc
» odlucovac oleje (separator) original BMW(jinde neni k sehnani) 484,- Kc
» palivovy filtr (Mahle) 400,- Kc
» vymena oleje + filtr cca 2200 Kc
» cenu za praci zatim nedokazu odhadnout. (
na dily mam slevu zhruba 25-30 %, takze cenou jsou trosku nizsi, nez ve skutecnosti
)
PS: ozvu se az to bude ready
» repasovane turbo 13200,- Kc
» vzduchovy filtr (Bosch) 850,- Kc
» odlucovac oleje (separator) original BMW(jinde neni k sehnani) 484,- Kc
» palivovy filtr (Mahle) 400,- Kc
» vymena oleje + filtr cca 2200 Kc
» cenu za praci zatim nedokazu odhadnout. (

PS: ozvu se az to bude ready
Axel píše:Ted mi bylo ze servisu sdeleno, ze turbem neco prolitlo :/
V pondeli by to turbo melo prijit a spolu s nim prej poslali ten bordel, co v nem nasli.
-Hosi, napada vas neco, co by mohlo prolitnout vyfukovym potrubim az do turba? Voditka ventilu, nebo cokoliv jineho
počkej, počkej ... ty máš turbo na výfuku ? To slyším poprvé.

V serii nikdy není turbo na výfuku pouze u pár aut typu M5 s KITEM Bi-TURBO jsem videl dve turba na výfuku a to bylo trochu něco jiného.
Vážně je to divné, protože přes vzduchový filtr se přefiltrují i nejjemnější částečky aby se do motoru nedostal třeba i takový prach. který je venku často všude. Spíše zda neodešlo turbo samo. Prostě lopatky KO.
DirtyHarry píše:Může být. Turbo většinou zemře černým kouřem a maximálně olejovou emulzí z výfuku,ale když se rozpadne a nalítá do válce.... Mrkni pod víčko oleje,jestli tam není namixovaná voda,no a když vypustíš olej,tak většinou poznáš (špony,piliny...).
Hele, kdyý jsem ted nahodne otevrel vicko oleje za studena ( E39 530D manual), tak jsem tam taky nasel drobne kapky vody, znamena to ze neni neco ready s turbem? auto jezdi perfeknte...

-
- Kontaktovat uživatele:
To ještě hned neznamená, že je něco špatně. Může to být voda, která se nasbírala kondenzací v oleji a odpařuje se. Hodně záleží na tom jestli jezdíš krátké nebo dlouhé trasy, jak je starý olej a podobně.
Utři to a pak se podívej jak rychle se to tam vytvoří. Pokud se ti neztrácí voda tak by to neměl být problém.
Utři to a pak se podívej jak rychle se to tam vytvoří. Pokud se ti neztrácí voda tak by to neměl být problém.
No voda se neztrácí, olej se chystám udělat měl by mít cca 15tis, tak už mám nejvyšší čas, a koukal jsem do kufru když jsem to koupil a ted jsem v bocní kapse objevil olejovou prazdnou nadobu s polosyntetikou...Uf doufam ze neskoncila uvintr motoru od puvodniho majitele. To by byl asi prusvih... jinak jezdim kratsi trasy a voda se zatim neztraci, mám tam nalítano od koupe 2tis.